Сътрудничество със Западните Балкани - приоритет за нас

Борисов насочва вниманието на ЕС към този регион
25
Сътрудничество със Западните Балкани - приоритет за нас
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Сръбският президент Александър Вучич и българският премиер Бойко Борисов разговаряха по телефона за продължаване на сътрудничеството в рамките на Съвета за сътрудничество на Сърбия, България, Румъния и Гърция, съобщава Танюг.

Още по темата

Двамата се съгласиха, че следващата среща на Съвета в Белград в началото на декември ще бъде още една възможност за по-доброто свързване на четирите страни, както и на целия регион, в името на благоденствието и икономическия напредък , съобщи пресслужбата на сръбското президентство, предаде БТА.

"България отдава голямо значение на активната комуникация и сътрудничество между държавите от Западните Балкани и Европейския съюз и полага усилия за поставянето на този регион във фокуса на внимание", подчерта премиерът.

Бойко Борисов и Александър Вучич обсъдиха и предстоящата в София среща на министър-председателя с лидерите на държавите на Западните Балкани, съпътствана от конференция на Световната банка за регионално сътрудничество. Първата подобна среща се състоя във Варна в началото на октомври по инициатива на българския премиер.

Вучич благодари на Борисов за силната и последователна подкрепа на България за европейската интеграция на Сърбия и изтъкна, че Белград има големи очаквания за българското председателство на Европейския съюз през първата половина на следващата година. Президентът изрази надежда, че разширяването на ЕС ще бъде сред приоритетите на българското председателство.

Вучич и Борисов обсъдиха и напредъка в инфраструктурните и енергийните проекти на двете страни, сред които автомагистрала Белград-София и газов интерконектор, които ще помогнат за свързването на страните в рамките на Берлинския процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
11
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво на Бойко Борисов, който за пореден път се показва като мъдър политик с поглед и загриженост върху целия район и света, а освен това и като чудесен оратор, когато говори по телефона!Браво!