Радев към Таяни: Българите – най-силни защитници на ЕС

Президентът говори за Шенген и бежанците пред шефа на ЕП
21 ное 2017 15:52,
13

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Гражданите на България са едни от най-силните привърженици и защитници на единството на ЕС. Това каза президентът Румен Радев на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Държавният глава се срещна с Таяни, който е на официално посещение у нас. По време на визитата си шефът на Европарламента се срещна с премиера Бойко Борисов и изнесе реч пред депутатите в пленарната зала на Народното събрание.

"Българските институции в лицето на парламента, правителството и президента обединяват усилията си за успешното провеждане на Председателството на Съвета на Европейския съюз", увери Радев Таян.

Още по темата

Президентът увери председателят на ЕП, че страната ни няма да преследва свои тесни национални интереси, а ще бъде партньор и посредник при разрешаването на наболелите предизвикателства пред общността. Според държавния глава председателството е шанс за институциите ни в дългосрочен план.

По време на срещата Радев постави акцент на европейската интеграция на държавите от Западните Балкани. Темата ще е сред приоритетите на председателството ни.

"България добре знае цената на мира на Балканите. Ще използваме целия си натрупан опит като член на Европейския съюз, за да работим за стабилност и интеграция на Западните Балкани, защото Европейският съюз има интерес от сигурността и просперитета на нашия регион", каза Радев, цитиран от президентския пресцентър.

Той постави и въпроса за членството на България в Шенген и призова политиката на "отворени врати" на ЕС за мигрантите да бъде заменена с подкрепа за усилията на държавите от Африка и Близкия Изток да подобрят условията за живот и развитие на своите граждани.

По време на срещата Таяни изрази увереност, че Европейският парламент и България споделят общи важни приоритети.

"Миграцията, тероризмът и икономическият растеж са между най-важните теми за ЕС. Приоритет за нас е да работим за съставянето на следващия европейски бюджет, като намаляваме младежката безработица в държавите членки", каза гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Радев, от влизането ти в политиката, те подкрепям безрезервно за всичко което правиш и говориш, особено в битката ти със ШАЙКАТА! НО по въпроса за ЕС и НАТО с теб сме на различни полюси!!! Мисля че мнозинството от хората които гласувахме за ТЕБ са като мен - анти-герб, анти-нато и анти ЕС, та сети уи се...
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако мнозинството българи подкрепят членството в ЕС, то не е безсрочно и безрезервно! Даден е кредит на доверие в името на бъдещето на младите. На скъпа цена за възрастните.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за глупости говори този човек?
6
7
 
7
 
! Отговори
Хм! преди 6 години
Г-н президент! Българите, които не сме комунисти и социалисти, гласувахме за Вас именно заради точните Ви и премерени думи, респекта от професионалния Ви опит и най- вече заради неподправената Ви загриженост за българския народ! Не ни разочаровайте, г-н Президент! Дума дупка не прави, но срутва доверие! Наистина ли вярвате на едно манипулирано и платено от чуждо НПО "социологическо проучване"?! Уверявам Ви, г-н Президент, че при един референдум нещата ще изглеждат по коренно различен начин!
5
4
 
9
 
! Отговори
Тодор Тасев преди 6 години
Файда от членството ни в ЕС имат единствено командващите политици, които си напълниха гушките и на близки и роднини. Защото отпуснатите пари са пропорционално на хвалбите към брюкселските чиновници и изобщо не се контролират. Браво на англичаните, че усетиха къде е истината. За обикновения българин отворената порта към Европа за слугуване. Де по-скоро да се разпадне, та може да изскочи поне един държавник, който да мисли за Б-я.
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, ти верно ли вярваш в това? До момента говореше умно, айде не започвай и ти със заучени фрази. Направи една анкета и ще видиш каква част от българите са защитници на ЕС.
3
14
 
12
 
! Отговори
МИШО преди 6 години
РАДЕВ , ФЕН СЪМ ТИ И ГЛАСУВАХ ЗА ТЕБ ,НО НЕ СЕ ПРАВИ НА ДРЪЖ МИ ШАПКАТА. ХАЙДЕ ОРГАНИЗИРАЙ ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ ДАЛИ БЪЛГАРИНА ИСКА ЕС И НАТО И ЩЕ ПАДНЕШ ВЕДНАГА ПО ГРЪБ. ГАРАНТИРАМ ТИ 85 % ОТРИЦАТЕЛНИ ОТГОВОРИ ОТ БЪЛГАРИТЕ. ОТ БЪЛГАРИТЕ,ПОВТАРЯМ.
2
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българяните се кълнат в ЕС, понеже затворят ли им Терминал 2 и се свърши света, заточени в концлагера.
1
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще защитаваме Европейския съюз така, както защитавахме Съветския съюз! Заклех се!