Борисов: Прокуратурата има препоръка за яз. "Бели Искър"

Проверката е за състоянието на язовирите през последните години
8
Борисов: Прокуратурата има препоръка за яз. "Бели Искър"
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов е получил писмо от главния прокурор Сотир Цацаров за направените проверки на язовирите. В началото на днешното правителствено заседание Борисов информира министрите си, че проверките касаят състоянието им през последните години.

Премиерът каза, че тази информация ще бъде получена от съответните ресорни министри – на екологията, икономиката и регионалното развитие, както и от кмета на София. Борисов поиска препоръките на прокуратурата да се изпълнят по възможно най-бързия начин.

Премиерът не коментира какви са резултатите от проверките, като спомена единствено, че препоръка има за язовир "Бели Искър".

Очаква се по-късно днес представители на прокуратурата да дадат повече информация на пресконференция.

"Бели Искър" е един от проблемните язовири у нас. В началото на годината именно от прокуратурата обявиха, че състоянието му е неизправно и следва да се предприемат укрепителни действия. Тогава стана ясно и че над 200 язовира представляват опасност от наводнение, а други около 80 са в предаварийно състояние.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко, ако въведете и данък солидарност за водата си отивате!!! Хванете си шапките и се омитайте!
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко се грижи милия за благото на хората. Ох!
Ма много си грижовен ма.
5
3
 
0
 
! Отговори
Ipno преди 1 година
O, pilotite sa pak nerazpolojeni...
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега остава да се въведе и нова подспециалност в правото, а успешно завършилите да имат правото да се титулуват: "юрист - инженер" или "инженер - юрист", обаче тук може да има сърдити, и затова май най-добре ще е: "юрист-инженер по строителство във вода"
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки божи ден по шепа прах в очите на гладуващите българи. Бойко кажи не е ли време да си имаме главен прокурор дето ще повдигне обвинение срещу поне един от вас ,че не си гледате работата, че лъжите народа си ,че не само тъпчем на едно място и потъваме и това е причината народа да се изнася от България- този рай с чудни природни дадености !Кога ще бъде обвинен поне един политик ,че не работи за народа си а единствено за себе си !
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Концесионера на язовира не е ли случайно "Софийска вода" която пък е отдадена на концесия на " Веолия Уотър" та в тоя ред какви задължения произтичат от договора само да реват, че цената е ниска или и нЕква грижа за нещо си. Не е ли време да им се бие шута и да платят неустойка за нищоправенето си???
1
1
 
17
 
! Отговори
zeus преди 1 година
Не че нещо, ама в страна, в която премиера праща линейки, а прокуратурата се занимава с техническото състояние на язовирите, има нещо сбъркано :)