Илиан Тодоров да избере проект за укрепване на яз. "Бели Искър"

Язовирът е един от тези, за които има препоръка от прокуратурата за ремонт
8
Илиан Тодоров да избере проект за укрепване на яз. "Бели Искър"
Снимка: архив, Булфото

Областният управител на Софийска област ще бъде натоварен със задачата да избере проект за укрепване на стената на язовир "Бели Искър". Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти след заседанието на правителството.

Още по темата

Язовирът е един от тези, за които има препоръка от прокуратурата за ремонт в писмо от главния прокурор Сотир Цацаров до премиера Бойко Борисов.

Фандъкова уточни, че държавата ще съдейства с всичко необходимо и че с прокуратурата се работи отдавна по проблема.

Язовирът е публично-държавна собственост, като се стопанисва от концесионер – "Софийска вода", съгласно концесионния договор, съобщи Фандъкова, като уточни, че ангажиментът на концесионера е текущата поддръжка, а това е капиталов разход и затова ще бъде изпълнен от държавата.

По думите й преди години е правен първи етап на реконструкцията и той трябва да бъде продължен, за което има проекти на различна стойност. Именно това било най-трудното – да се избере конкретен проект.

"Работим от 3-4 години по този въпрос и винаги опираме до това кой да бъде избраният проект. Има правени няколко експертни съвета и всеки път няма единно становище кой е най-добрият", коментира тя.

Столичният кмет обаче не посочи стойността на проектите към момента и колко ще струва укрепването на язовирната стена.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Венета преди 1 година
Всиички разходи за народонаселението..... А каква по-детайлно е текущата подръжка на концесионера. Незнайно защо в ума ми премина рефрен от песен: "Хем си кашляш, хем си плащаш"... Искам да съм концесионер, че то сладко било!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да бе да точно Софийска вода има грижаата да го ремонтира прехвърля топката
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи м-во на регионалното развитие не може да прецени дали има нужда от ремонт,затова прокуратурата,т.е.юристите трябва да му кажат.Уникално министерство,уникална държава!
5
0
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Истината никой не смее да я каже, толкова е страшна.
Близо 30 години не са давани пари нито за мостове, нито за язовири, нито за панелките.
Скоро очаквам да рухне някой стар панелен блок. Едно време им даваха гаранция 50 години. Демократичното време удължи тази гаранция на 100 години без да направи нищо. Скоро можем да очакваме проблеми с тези блокове защото онези 50 години изтекаха.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реконструкция сякаш се прави под един проект,а че парите са отишли само за началото това е друг въпрос щом се пише от туй ниво.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвсем се разпаса Герб. Бойго сменя шефа на парламента. Клетицата нарежда на областен управутел ит името на държавата...

Чакам някоя гербаджиска директорка на детска градина да прати в ъгъла руския посланик.
2
0
 
13
 
! Отговори
zeus преди 1 година
Аха, концесионера е сложен само да ни продава скъпа вода от язовир, построен с държавна пара.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А концесионера за чий е само да събира парсата и да реве, че цената е ниска ли както я карат май някой ще гризне дървото .