Прегръдка от Бойко за Ангела: Кураж, дано има правителство!

В началото на декември Борисов ще се срещне с Тереза Мей
Обновена: 24 ное 2017 17:33 | 24 ное 2017 15:00,
143
Прегръдка от Бойко за Ангела: Кураж, дано има правителство!
Снимка: Reuters

Българският премиер Бойко Борисов се опита да вдъхне кураж с прегръдка на лидера на ХДС Ангела Меркел в политическата криза в Германия. Това стана в Брюксел, където се провежда Среща на високо равнище по Източното партньорство на Европейския съюз.

"С Ангела се прегърнахме, да й дам кураж, дано състави правителство", каза Борисов пред българските журналисти и допълни: "Защото докато Германия е блокирана с тези преговори, нищо не върви както трябва. Важно е Германия да има правителство, жизненоважно".

Още по темата

Българският премиер съобщи, че на 11 декември ще има среща с британския премиер Тереза Мей и министри от нейното правителство. Срещата е провокирана от това, че България поема председателството на Съвета на ЕС във времето, в което британците ще напуснат ЕС. Освен това Лондон искал да запази добрите отношения със София, най-вече между полицейските служби.

Борисов призна, че е притеснен от това, че Brexit ще съвпадне с председателството ни и допълни, че едва ли има премиер в Европа, който в подобна ситуация не би бил притеснен.

"Аз разчитам и на колегите в България, и на президента, и на председателя на Народното събрание и на партиите в парламента", каза премиерът. Той разкритикува социалистите заради искането им за вот на недоверие.

"Сега, месец преди председателството, да казват, че искат предсрочни избори при положение, че само преди шест месеца им казахме – ето управлявайте и дадохме оставка", възмути се той.

Борисов изрази големи очаквания от срещата в Брюксел и каза, че е оптимист за отношенията между държавите от Източното партньорството.

Той обясни, че за България, като външна граница на Изток на Европа, е важно повече държави да спазват правилата.

Борисов обясни, че имаме надежда за диверсификация с Азарбейджан, а чрез двустранните договори с Грузия, Армения, Украйна, Молдова и Беларус прекрасното приятелство може само да се задълбочи.

"Черно море е прекрасно място, където може да минават газопроводи, може да има пристанища, търпи и връзка с Дунава и има огромни възможности", каза министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
24
 
5
 
! Отговори
До 86 преди 6 години
Вижте,господине/жо,много добре знам,че ББ не е дева Мария,но и също много добре знам,че на този етап няма алтернатива !Подкрепям това,че за България е по-добре да е в ЕС,най-малкото заради това,че без ЕС крадливия ни манталитет,шуробаджинащината,алчността,подлостта и завистта биха погубили нещо подобно на социализъм,демек ДЪРЖАВНОСТ !ББ може да е мутра( вие го казвате ),но спря много,много други мошенници да си правят каквото искат.От Бургас съм и поне за този край - ГАРАНТИРАМ !!!
80
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ангелина се разтапя като види Бойко,яка химия само дето Бойко каза "не е лошо да си дедо ,лошо е с баби.."
79
3
 
20
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До АнонименАко пътят на Мутрата е европейски път-да пази Господ...Далеч няма да стигнем с такива дето представят раболепието за лоялност,а проевропейската ориентация използват като индулгенция за собствените престъпления!То и резултатът се вижда...
78
2
 
22
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Тая история с Баба Меркел нещо намирисва на отвъдокеански сигнали!Нищо чудно Тръмп да е против Меркел(като зомби на Обама) и да иска да я смени със свой човек.И тъй като канцлерът на Германия трябва да мине през американското одобрение,сега виждаме едни котешки каваци-тука има,тука няма(коалиция).Наш Бочко е последна дупка в тая игра и по-добре да не се меси,дето не му е работата,щото следващия канцлер да не му скрои некой номер....
77
8
 
0
 
! Отговори
До Неуспелите преди 6 години
Намерението на неуспелия е винаги утре ( догодина )ХахахахаТрудно може да се нарече нещо НЕУСПЯЛО,след като е предпочитано отново след оставка !!!Айде и на теб лека нощ !
76
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минус след минус под коментара ми 77,но това не променя пътя на съвременна България и неният европейски път редом с ЕС !!Благодаря на всички ,които гласуваха против червените б()клуци и дадоха възможност България да продължи европейския си маршрут !
75
2
 
12
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименЕдинствената причина Мутрагеньо Банкянски да е на власт е,че просто няма ПРИЕМЛИВА алтернатива.Дето се вика-ако ще връщаме БСП,хеле ДПС на власт,айде нема нужда.Обаче появи ли се нещо ново и що годе читаво-пишете го бегал.Хората искат,ама на-няма.
74
2
 
12
 
! Отговори
Неуспелите преди 6 години
От другата година , промените започват , тези лица ще са в ликвидна несъстоятелност . Не само от финансова деактивност а и от гео - политико - нестабилност. Един мъж с висок морален интелект и балансиран толеранс ще ни посочи посоката . Ще го подкрепи дама с фиксирана - стабилност от международната сцена , досега изолирана от филиал на сегашния евроалианс :)
73
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ще и дава кураж оставка и сьд сега и шулц пристига да прави коалицияами нали и тои е виновен заедно с меркел за бежанците ще се пишв спасителна народа псевдосоциалист смешници сьсипаха света през 1939 и сега пак
72
1
 
18
 
! Отговори
Мария преди 6 години
До ТОЯ ХЕПТЕН ПОЛУДЕВеликия Р . Ралин казваше "кои постъпва честно ,не живее лесно "
71
7
 
15
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли Бойко и Меркел?
70
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха....Много се забавлявам като ви чета коментарите,мазни комунистически мухи !Колкото и да леете злоба и завист в този сайт,ББ ви бие като шйембе у довар ,)Би ви и след оставка...хахахахаааЖалки стеее...хахагаАгонийка ли намирисвам...Хората не искат хипеинфлация,коалиция с ДПС и червени олигархи !Но вие си коментирайте де...Това изобщо няма да попречи на прозападната политика на България !!!Успех,все пак !!!
69
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел да не се инати като магаре на мост,а да излиза от политиката и заедно с гостите си да замине завинаги в Близкия изток,и ще има правителство.
68
4
 
20
 
! Отговори
ТОЯ ХЕПТЕН ПОЛУДЕ преди 6 години
ДА СИ КАЖЕ ЗАЩО УВОЛНИХА КУЛЕЗИЧ? КОЛКО ОЩЕ ЩЕ БЪДАТ СМАЧКАНИ И НЕУТРАЛИЗИРАНИ ЗА КЕФА НА ПАДИШАХА. ТРЪГНАЛ ДА ОПРАВЯ ГЕРМАНИЯ. А ЕВРОПА СПИ ЛИ, ЕВРОПА НЕ ВИДИ ЛИ КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИ СТАН? И ЗАЩО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ И ПО -ТОЧНО МЕРКРЛИЦА Е ПРОТИВ ЕРДОГАН, А ПРИ СЪЩИТЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА СЕ ПРЕГРЪЩА И ПРИЕМА БЪЛГАРСКИЯ ПАДИШАХ? ЛИЦЕМЕРИЕТО И ВСЕЯДСТВОТО НА ЕВРОПА Е ПРОСТО ОТВРАТИТЕЛНО
67
6
 
13
 
! Отговори
Б.Б. преди 6 години
Важно е Германия да има правителство, жизненоважно иначе кашето спира.
66
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалък лакей, покорен слуга и топ подмазвач.
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ББ към Меркел Хвани някоя партия и направи коалиция! Меркел WAS? ББ. Не не нас!
64
3
 
10
 
! Отговори
:)) преди 6 години
До 69АнонименТова твоето е лакомия! :)) А на Меркел какво и липсва та се е хванала за ... на Бойко!
63
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората поставили минус на коментар 69 със сигурност притежават западен мобилен апарар.Шофират западен автомобил.Симпатизират за отбор от западна Европа,мечтаят да живеят в западноевропейски тип къща ,мечтаят да получават 10 ? на час,нямат и един руски уред в дома си ,пазаруват в Лидъл,защото завиждат на собствениците на българският квартален магазин,да не говорим за качеството и разнообразието от стоки,децата им учат английски и носят адидас и найк,имат ай фон и не знаят кога е покръстването !
62
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мерцедес винаги ще е над москвич !Байерн Мюнхен винаги над Спартак Москва !Сименс винаги над Зенит !Еврото над рублата !Неските домове над панелките !10 ? на час винаги ще са повече от 5 рубли на час !Адидас винаги ще е над forward ( интересно защо руската марка е с латинско лого )А вие продължавайте да се смеете над Меркел !