Прегръдка от Бойко за Ангела: Кураж, дано има правителство!

В началото на декември Борисов ще се срещне с Тереза Мей
Обновена: 24 ное 2017 17:33 | 24 ное 2017 15:00,
143
Прегръдка от Бойко за Ангела: Кураж, дано има правителство!
Снимка: Reuters

Българският премиер Бойко Борисов се опита да вдъхне кураж с прегръдка на лидера на ХДС Ангела Меркел в политическата криза в Германия. Това стана в Брюксел, където се провежда Среща на високо равнище по Източното партньорство на Европейския съюз.

"С Ангела се прегърнахме, да й дам кураж, дано състави правителство", каза Борисов пред българските журналисти и допълни: "Защото докато Германия е блокирана с тези преговори, нищо не върви както трябва. Важно е Германия да има правителство, жизненоважно".

Още по темата

Българският премиер съобщи, че на 11 декември ще има среща с британския премиер Тереза Мей и министри от нейното правителство. Срещата е провокирана от това, че България поема председателството на Съвета на ЕС във времето, в което британците ще напуснат ЕС. Освен това Лондон искал да запази добрите отношения със София, най-вече между полицейските служби.

Борисов призна, че е притеснен от това, че Brexit ще съвпадне с председателството ни и допълни, че едва ли има премиер в Европа, който в подобна ситуация не би бил притеснен.

"Аз разчитам и на колегите в България, и на президента, и на председателя на Народното събрание и на партиите в парламента", каза премиерът. Той разкритикува социалистите заради искането им за вот на недоверие.

"Сега, месец преди председателството, да казват, че искат предсрочни избори при положение, че само преди шест месеца им казахме – ето управлявайте и дадохме оставка", възмути се той.

Борисов изрази големи очаквания от срещата в Брюксел и каза, че е оптимист за отношенията между държавите от Източното партньорството.

Той обясни, че за България, като външна граница на Изток на Европа, е важно повече държави да спазват правилата.

Борисов обясни, че имаме надежда за диверсификация с Азарбейджан, а чрез двустранните договори с Грузия, Армения, Украйна, Молдова и Беларус прекрасното приятелство може само да се задълбочи.

"Черно море е прекрасно място, където може да минават газопроводи, може да има пристанища, търпи и връзка с Дунава и има огромни възможности", каза министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
14
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
докато има краварски ботуши в Европа нищо хубаво не очаквайте ,само войни и разруха!
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха....,цвъкайте минуси,ама кажете мнението си за 1997,за коалицията с ДПС,за министър Чичибаба....,за това,защо не поехте властта преди 6 месеца,а искате сега избориЗащото сте кухи,червени коне !
39
3
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
***.....
38
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми той ви го казва : Защо не поехте властта,след като ГЕРБ подадоха оставка ? Защо ?ББ ви предложи да направите правителство! Какво лаете ? Защо на Нинова синчето живее и учи в САЩ,а не в Русия.Защо си мислите,че Путин е Свтия Свтих и ще направи България рай,на база на какво ?! Защото руските олигархи ще ви плащат,защото сте красиви и умни ? Руснаците си имат ресурси и им е през оная работа за вас.Сега влезте в гугъл и напишете-БСП-1997год...,а коалицията им с ДПС беше национално предателство.
37
16
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
ДИПЛОМАТ...
36
22
 
6
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Браво Бойко така се прави.Плюй в лицето на Путин и Путинофилите.Газ пикаят!(:(:(:(:
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия двамата няма ли да се вземат най -накрая?
34
2
 
25
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Както казва Андрей Фурсов , след великото поколение на Маргарет Тачер Де Гол, дойдоха на влас тройкажиите на Европа..глупави и злобни запомнени с това че правиха протести през 70те докато другите сериозно се готвиха за кариера..Именно тройкажиите бяха избрани от американското ръководство за разрушаването на Европа...
33
6
 
23
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
евроатлантическите *** и предатели в масов гроб!
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАБЛИЖАВА ВРЕМЕТО ЗА КОЕТО ВАНГА ГОВОРЕШЕ,И ТИКВЕНИЦИТЕ ЩЕ ПРЕГЪРНАТ БУКЕТУ
31
6
 
9
 
! Отговори
тюху тюху тюху преди 6 години
За мен Бойко и Динко са Батман и Робин !!!
30
3
 
23
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Нищо няма да се промени в Германия... С правителство или без, тя си остава окупирана страна.
29
3
 
17
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Юда Искариотска се прегръща с Бойко!Бойко поне го прави за пари!
28
3
 
27
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Кураж кураж! Само имайте кураж!Европейският стандарт за нас-мираж.Тиквата направи със прегръдки стаж,най- послушко, баш слагач и паж.
27
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Танте не може да го понася, имаше преди време едни кадри, тулупина се фърля да я целива, тя едвам го изтърпя. Но го търпи защото е слуга, каквото му каже, слуша. Лошото е, че Танте знае колко е корумпиран, колко милиарда е изнесъл в чужбина, колко заби България в бедността.Защо ни е тогава ЕС, като го оставят толкива да граби от българите?Някога Бабуина беше хубаво момче, но от подлости, лъжи, предателства, параноя да го не утепат, е заприличал на хипопотам.Тлъст и гнусен, който гласува за него?
26
1
 
21
 
! Отговори
Гларус преди 6 години
Ангела:Ех хубаво беше по плажовете на Черно море!
25
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пресслужбата на Старата султанка Шмъркусул ханъм благодари на Бабуин Суджук Първи за квалитетното облизване, извинява се протоколно за останалия кофти вкус в устата на балканския васал на Германистанския халифат, но Султанката снощи е яла лют кус-кус по марокански, приготвен от афганския й шеф-готвач.
24
1
 
21
 
! Отговори
Венци Мицов преди 6 години
Ясно ! сама жена Меркел при това възрастна ? все някой трябва да помогне .
23
1
 
19
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
"С Ангела се прегърнах-МЕ?" хаха" Ела да видиш Ангело българския *** как целува и как обича
22
2
 
23
 
! Отговори
Пуч трол преди 6 години
Няма правителство, няма проблеми.