Прегръдка от Бойко за Ангела: Кураж, дано има правителство!

В началото на декември Борисов ще се срещне с Тереза Мей
Обновена: 24 ное 2017 17:33 | 24 ное 2017 15:00,
143
Прегръдка от Бойко за Ангела: Кураж, дано има правителство!
Снимка: Reuters

Българският премиер Бойко Борисов се опита да вдъхне кураж с прегръдка на лидера на ХДС Ангела Меркел в политическата криза в Германия. Това стана в Брюксел, където се провежда Среща на високо равнище по Източното партньорство на Европейския съюз.

"С Ангела се прегърнахме, да й дам кураж, дано състави правителство", каза Борисов пред българските журналисти и допълни: "Защото докато Германия е блокирана с тези преговори, нищо не върви както трябва. Важно е Германия да има правителство, жизненоважно".

Още по темата

Българският премиер съобщи, че на 11 декември ще има среща с британския премиер Тереза Мей и министри от нейното правителство. Срещата е провокирана от това, че България поема председателството на Съвета на ЕС във времето, в което британците ще напуснат ЕС. Освен това Лондон искал да запази добрите отношения със София, най-вече между полицейските служби.

Борисов призна, че е притеснен от това, че Brexit ще съвпадне с председателството ни и допълни, че едва ли има премиер в Европа, който в подобна ситуация не би бил притеснен.

"Аз разчитам и на колегите в България, и на президента, и на председателя на Народното събрание и на партиите в парламента", каза премиерът. Той разкритикува социалистите заради искането им за вот на недоверие.

"Сега, месец преди председателството, да казват, че искат предсрочни избори при положение, че само преди шест месеца им казахме – ето управлявайте и дадохме оставка", възмути се той.

Борисов изрази големи очаквания от срещата в Брюксел и каза, че е оптимист за отношенията между държавите от Източното партньорството.

Той обясни, че за България, като външна граница на Изток на Европа, е важно повече държави да спазват правилата.

Борисов обясни, че имаме надежда за диверсификация с Азарбейджан, а чрез двустранните договори с Грузия, Армения, Украйна, Молдова и Беларус прекрасното приятелство може само да се задълбочи.

"Черно море е прекрасно място, където може да минават газопроводи, може да има пристанища, търпи и връзка с Дунава и има огромни възможности", каза министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
42
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Тоя изцелува де що *** има из цяла Европа!
20
2
 
26
 
! Отговори
B преди 6 години
o-o, няма да се косиш за бабето, юдо-масоните вече искомандваха партийката на библиотекаря със средно образувание - Марин Шулц (този който след референдума в Англия каза, че на стадото не трябва да се посволява да управлява цъдбата си) да направи коалиция с бабето, така че Германия остава под контрол
19
2
 
27
 
! Отговори
ар ту преди 6 години
ще се подкрепят, като и на двамата им се клатят столовете... хаха
18
2
 
15
 
! Отговори
Венци Мицов преди 6 години
Да даваме акъл на немците ? тоя свят е полудял
17
2
 
24
 
! Отговори
чудно преди 6 години
Целувки , прегръдки , чупки , стойки и телешки възторг...но още не сме " дорасли " до Шенген и Еврозоната , пък и докладът беше УБИЙСТВЕНО добър. Да ви е честито успешното еврочленство!
16
3
 
22
 
! Отговори
жеко преди 6 години
ДООО-ВИЖ-ДА-НЕЕЕ
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже се е обръснал заради Меркел.
14
17
 
2
 
! Отговори
Brukseleza преди 6 години
Браво БОЙКО,браво Борисов-така се прави,мъжете прегръщат жените,макер че в Германия това не е много възприето,добре че не са те аристували.
13
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боцето изпоцелува целия европейски елит,а нацията все така си мизерства.И Тато ги целиваше,ама го правеше за народа.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бойко къде ти е дясната ръка ??
11
3
 
18
 
! Отговори
Говорит Москва преди 6 години
Теперь у вас есть слово!
10
3
 
31
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
голям мишок излезе банкянския
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко щеше да спечели изборите в Германия ако Меркел го беше повикала.
8
3
 
31
 
! Отговори
123 преди 6 години
А дано ама надали. На германците им писна от нея. Данък за това, данък за онова (например 5% данък за източна германия) и само внос на джугаля... Еми сори, ама... Да не говорим, че голяма част от производството на немските компании въобще не е в германия. Повечето атомобилни заводи са например в централна европа. Така че.... Интереса клати феса.
7
15
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Е сега вече съм сигурен,че на Меркел ще и потръгне и пак ще бъде канцлер .
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бате Бойко ще и отхапе ушето още малко
5
4
 
44
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Бойко показва смущаваща двуличност! Не може хем да искаш просперитет на страната си и Европа, хем да искаш вещицатa на Световния Джихад Ангела Меркел да успее да създаде кабинет, с който да продължи политиката си на глобална, всеобхватна и светкавична ислямизация на Европа! Бойко, изпращаш много лоши сигнали, че си една политическа куртозaнка!
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той Бойко, накрая май ще я вземе за жена ... или поне ще станат любовници!
3
4
 
29
 
! Отговори
ППП преди 6 години
Бойко и Динко - номер 1!!!
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко!?