Прегръдка от Бойко за Ангела: Кураж, дано има правителство!

В началото на декември Борисов ще се срещне с Тереза Мей
Обновена: 24 ное 2017 17:33 | 24 ное 2017 15:00,
143
Прегръдка от Бойко за Ангела: Кураж, дано има правителство!
Снимка: Reuters

Българският премиер Бойко Борисов се опита да вдъхне кураж с прегръдка на лидера на ХДС Ангела Меркел в политическата криза в Германия. Това стана в Брюксел, където се провежда Среща на високо равнище по Източното партньорство на Европейския съюз.

"С Ангела се прегърнахме, да й дам кураж, дано състави правителство", каза Борисов пред българските журналисти и допълни: "Защото докато Германия е блокирана с тези преговори, нищо не върви както трябва. Важно е Германия да има правителство, жизненоважно".

Още по темата

Българският премиер съобщи, че на 11 декември ще има среща с британския премиер Тереза Мей и министри от нейното правителство. Срещата е провокирана от това, че България поема председателството на Съвета на ЕС във времето, в което британците ще напуснат ЕС. Освен това Лондон искал да запази добрите отношения със София, най-вече между полицейските служби.

Борисов призна, че е притеснен от това, че Brexit ще съвпадне с председателството ни и допълни, че едва ли има премиер в Европа, който в подобна ситуация не би бил притеснен.

"Аз разчитам и на колегите в България, и на президента, и на председателя на Народното събрание и на партиите в парламента", каза премиерът. Той разкритикува социалистите заради искането им за вот на недоверие.

"Сега, месец преди председателството, да казват, че искат предсрочни избори при положение, че само преди шест месеца им казахме – ето управлявайте и дадохме оставка", възмути се той.

Борисов изрази големи очаквания от срещата в Брюксел и каза, че е оптимист за отношенията между държавите от Източното партньорството.

Той обясни, че за България, като външна граница на Изток на Европа, е важно повече държави да спазват правилата.

Борисов обясни, че имаме надежда за диверсификация с Азарбейджан, а чрез двустранните договори с Грузия, Армения, Украйна, Молдова и Беларус прекрасното приятелство може само да се задълбочи.

"Черно море е прекрасно място, където може да минават газопроводи, може да има пристанища, търпи и връзка с Дунава и има огромни възможности", каза министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
30
 
! Отговори
Батко Емо Макарона преди 6 години
Како Миче защо ми изневеряваш с този вмирисан балканец ?