Прегръдка от Бойко за Ангела: Кураж, дано има правителство!

В началото на декември Борисов ще се срещне с Тереза Мей
Обновена: 24 ное 2017 17:33 | 24 ное 2017 15:00,
143
Прегръдка от Бойко за Ангела: Кураж, дано има правителство!
Снимка: Reuters

Българският премиер Бойко Борисов се опита да вдъхне кураж с прегръдка на лидера на ХДС Ангела Меркел в политическата криза в Германия. Това стана в Брюксел, където се провежда Среща на високо равнище по Източното партньорство на Европейския съюз.

"С Ангела се прегърнахме, да й дам кураж, дано състави правителство", каза Борисов пред българските журналисти и допълни: "Защото докато Германия е блокирана с тези преговори, нищо не върви както трябва. Важно е Германия да има правителство, жизненоважно".

Още по темата

Българският премиер съобщи, че на 11 декември ще има среща с британския премиер Тереза Мей и министри от нейното правителство. Срещата е провокирана от това, че България поема председателството на Съвета на ЕС във времето, в което британците ще напуснат ЕС. Освен това Лондон искал да запази добрите отношения със София, най-вече между полицейските служби.

Борисов призна, че е притеснен от това, че Brexit ще съвпадне с председателството ни и допълни, че едва ли има премиер в Европа, който в подобна ситуация не би бил притеснен.

"Аз разчитам и на колегите в България, и на президента, и на председателя на Народното събрание и на партиите в парламента", каза премиерът. Той разкритикува социалистите заради искането им за вот на недоверие.

"Сега, месец преди председателството, да казват, че искат предсрочни избори при положение, че само преди шест месеца им казахме – ето управлявайте и дадохме оставка", възмути се той.

Борисов изрази големи очаквания от срещата в Брюксел и каза, че е оптимист за отношенията между държавите от Източното партньорството.

Той обясни, че за България, като външна граница на Изток на Европа, е важно повече държави да спазват правилата.

Борисов обясни, че имаме надежда за диверсификация с Азарбейджан, а чрез двустранните договори с Грузия, Армения, Украйна, Молдова и Беларус прекрасното приятелство може само да се задълбочи.

"Черно море е прекрасно място, където може да минават газопроводи, може да има пристанища, търпи и връзка с Дунава и има огромни възможности", каза министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
1
 
! Отговори
ДАНООООООООООООО преди 6 години
ДА ЗАГУБИИИИИИИИИИИИИ
100
2
 
1
 
! Отговори
давай преди 6 години
Мачкай Бока!
99
1
 
2
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Коя е тази до Бойко?
98
2
 
5
 
! Отговори
криста преди 6 години
До къде я докарахме - да даваме кураж на Германия ! Ще се задавя от смях, смях,смях.........та чак до сълзи.
97
1
 
0
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
O6te prez 3-5 vek e imalo Hristiqnizirane dori v Dok. film po nemskata ZDF ima6e , no samo v Balgariq nqma nikakva Informaciq , veroqtno umi6leno za da ne se znae
96
2
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Тоя да не флиртува, бре?!
95
2
 
6
 
! Отговори
Кунц преди 6 години
Не злоупотребявайте с възпитанието на Германската жена. Нея просто я е гнус от Мутрата, но че е Извратена е факт. После данъчните като я попитат какво прави с доказан престъпник, има да срича. Тиквата никой не иска да го вижда.
94
3
 
1
 
! Отговори
дон преди 6 години
До Гост+Много си прав,така е.И че е лидер-също.И да плюят и да не плюят,това е истината.
93
3
 
3
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Разстапя я от кеф - не може да му се отрече
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато военните(републиканците) управляват,винаги Европа е била спокойна и всички европейски държави са се разбирали с американците,такъв е случая и сега.Но не знам защо Меркел си мисли,че без нея Европа ще пропадне.А и ние не можем да знаем какво се случва задкулисно.
91
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
голям шут.
90
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко е голям лидер. Уважават го навсякъде в Европа.
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСъмнявам се да е от Козяк,защото Тръмп не понася Меркел.
88
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До там я докарахме,че Европа е в краката на Турция,срам ме е от това.Тръмп даде голям шанс и знак за Европа,но Европа все още не го използва и ще си патим много ако не го използваме. Аз съм за ЕС,но не този ЕС което е сега.Европа е смазана,подчинена,превръща се в гето и диктатура,с фейк медии и цензура.Честито!
87
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактЕдинствената причина да е на власт тоя комунист е скрита на ул. Козяк . Оттам нагаждат ,,демократично ,,процентите на изборите . И с покорното съдийствие на ЦИК и любезното бездействие на т.н.опозиция. А си беше със смъкнати *** . Хеле с изсънките за милиардите заеми и оръжие за ИДИЛ. Да сме чули БСП да пита за оръжието ни в Ислямска държава ?Могат да го съблекат гол ,ама неее.В едно гъне пъ..рдят .
86
2
 
13
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Евроцелувка. Красота! :-D
85
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука и баба Меркел.Добра комбинация.Двама престъпника за затвора.
84
2
 
6
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Тъпо е да залагаш на бита карта. СПОКОЙНО.... ЩЕ СЕ ДОГОВОРЯТ. Стара дума запари. 28315
83
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама комсомолци на снимката дето още не са си изхвърлили червените книжки, още не са се съблякли и вече се почнаха.
82
6
 
27
 
! Отговори
ТОЯ ХЕПТЕН ПОЛУДЕ. преди 6 години
ЕВРЕЙКАТА МЕРКЕЛ И ЕВРЕИНЪТ ШУЛЦ ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ. ВЪПРОСЪТ КОЙ ГО ПИТА ТОЯ БАЙ Х.Й КОЙ НОМЕР *** НОСИ? ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ,СЕГА ТРЪГНА ДА ОПРАВЯ ПОДРЕДЕНАТА И БОГАТА ГЕРМАНИЯ.ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ С ТАКЪВ УПРАВНИК, НАИСТИНА ПРИЛИЧА НА ТУРСКИ КЕ ***-ЕДНО С ЕДНО НЕЩАТА НЕ ВЪРВЯТ.ТИКВАТА СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО ШЕФ НЯКАКЪВ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. ДА ПОГЛЕДНЕ НАЙ-НАПРЕД ОДРИПАНАТА БЪЛГАРИЯ,ЗАЩОТО СМЕ НАЙ-БЕДНИ,БОЛНИ И ОКАЯНИ. И ТОГАВА ДА БЕРЕ ГАЙЛЕТО НА ПО-БЕДНИ И НЕЩАСТНИ ОТ НАС.ИНАЧЕ ДА ЗАМЪЛЧИ И АКО МОЖЕ ЗАВИНАГИ