"Воля" с воля за още бойкот: Депутатът с дебилите – аут!

Марешки отрече да е крепял кворума на парламента
24 ное 2017 10:15,
29

"Воля" ще продъли да бойкотира действията на парламента, обяви лидерът й Веселин Марешки. Причината е, че соцдепутатът Иво Христов не напуска Народното събрание след като нарече 80% от българите "дебили". Марешки отрече коментарите, че преди да напусне с депутатите си пленарната зала, "Воля" е осигурявали кворума. Според него това е фалшива новина.

"Бойкотираме присъствието на проф. Иво Христов от БСП в парламента. Той трябва да подаде оставката си поради своите непремерени изказвания – че 80% от българите са дебили и омаловажаването на ролята на българския народ в спасяването на евреите. Оставката му е неизбежна", категоричен бе Марешки пред репортера на Bulgaria ON AIR Мария Папазова.

Още по темата

И поясни, че при важните гласувания, като Бюджет 2018, те ще бъдат в залата, но при по-малко важните - ще отсъстват, ако проф, Христов е там. Депутатът припомни, че Антон Тодоров от ГЕРБ направи първите неприлични изказвания, след които подаде оставката си.

"Тогава поискахме оставката му и БСП ни аплодираха. А сега, когато казваме същото нещо за техен депутат, се опитват да потулят случилото се. БСП показа отново двойния си стандарт. Ако аз бях казал нещо подобно, щяха да ми искат оставката от сутрин до вечер. Ние отново сме единствените, които носят обществената съвест", заяви Марешки.

Марешки коментира и българския пазар на горива. Той отбеляза, че не иска да бъде участник в този бизнес, но го правел против волята си, тъй като все някой трябвало да се бори с картела в бранша.

"Контрабанда и кражба от българския народ – това се случва в българския пазар на горива. Готов съм публично в ефир да измерим данъчните си декларации с Валентин Златев. Аз със сигурност ще победя. Господин Златев е високоплатен представител на чужда компания – нормално е да защитава техния интерес", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Магарешки се слага на ТЕРБ, защото от прокурорската проверка почна да мирише на изгоряло.Сега нашийника се стяга и ще почне още по - силно да лае.Професора Христов е занижил %....