Ердоган към Борисов: Лидерството ви е гарант за отношенията ни

Двамата са говорели и за енергийна независимост на региона
26 ное 2017 20:56, Анисия Иванова
86
Ердоган към Борисов: Лидерството ви е гарант за отношенията ни
Архив: Булфото

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, съобщи пресслужбата на правителството.

Двамата са дали висока оценка на развитието на отношенията между България и Турция и сътрудничеството в рамките на НАТО, както и за запазване на сигурността и спокойствието по външните граници на Европейския съюз.

Коментиран е бил ходът на изграждането на интерконекторните връзки на България с Турция и Гърция, които да гарантират енергийна независимост на страната ни. Разговорът по тези теми ще бъде продължен при предстоящото посещение на министъра по европейските въпроси на Турция Йомер Челик.

Президентът Ердоган е посочил, че утрешната визита в България на министъра на храните, земеделието и животновъдството Ахмет Ешреф Факъбаба за участие в българо-турски агрофорум ще спомогне за стимулиране на отношенията в сектора на земеделието и животновъдството, както и на селскостопанската наука.

Ердоган е поздравил Борисов за преизбирането му начело на партия ГЕРБ и е посочил, че неговото лидерство е гаранция за добрите отношения между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
20
 
! Отговори
Дечунов преди 6 години
Бокич пита ли ердоганина какво стана с ония тримата ашлаци дето бииха нашененц на българска територия? Или ти си над тея неща. Не искаш да изгряш юргана заради бълхата.
3
14
 
24
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До Срам, срам, срамВсъщност единствената правилна политика на Боко, е политиката му към Турция. Или ти имаш друга визия? - може би да вземем Истанбул с вик - по пет на нож.
2
14
 
29
 
! Отговори
Срам, срам, срам преди 6 години
Пощенския гълъб на Ердоган, секлецарката му, управлява България.
1
14
 
21
 
! Отговори
Бакалов преди 6 години
Тия от спаси София направо Бойко да събарят. Много скромно е само Фандъкова да бутат