ГЕРБ единни в декларация: Не на коалиция с БСП днес и в бъдеще!

"Не опитомяваме опозицията, държавници сме"
Обновена: 26 ное 2017 16:49 | 26 ное 2017 16:48, Анисия Иванова
59
ГЕРБ единни в декларация: Не на коалиция с БСП днес и в бъдеще!

С 1079 гласа "за“ и 1 "въздържал се“ ГЕРБ прие декларация, че не желае да се коалира с БСП не само днес, но и в бъдеще, каза пред журналисти Димитър Главчев, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Решението бе взето на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на партията.

Ето и част от декларацията на ГЕРБ, приета на четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на партията, цитирана от "Фокус":

"Политическата ни декларация днес е отговор на непрестанните през последните месеци груби спекулациии на опозицията на тема "Коалиционни намерения на ГЕРБ към БСП”.

На последния конгрес на БСП председателят на партията обяви, че опозицията е отказала на премиера Борисов „да бъде нахранена с постове и да бъде опитомена. Ние гледаме на говоренето за коалиция между ГЕРБ и БСП преди всичко като на търсене на повод за вътрешнопартийно разчистване на сметки в БСП. За да се справи с политическото недоволство и с напрежението сред съпартийците си, председателят на БСП предизвиква извънредни и революционни ситуации.

В началото на работата на сегашния парламент предложихме председателското място в Народното събрание на БСП, но не с идеята да "опитомяваме" опозицията, а защото имаме държавнически подход и националноотговорно поведение във връзка с предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

Ръководството на БСП твърди, че в БСП има хора, които влизат в колаборация с ГЕРБ. Подобни подозрения са абсолютно неверни, правят невъзможен политическия диалог между управляващи и опозиция, както и минират усилията ни за успешно и безпроблемно провеждане на българското председателство.

Председателството на България на Съвета на ЕС е национална кауза и е нова база за обединение на българското общество – от ГЕРБ не искаме да пропуснем този шанс.

Очевидно БСП работят председателството да се провали при управлението на ГЕРБ, та дори и на цената на загуба на национален престиж и на важни за хората политики.

Ние от ГЕРБ неведнъж сме заявявали, че никога не са били водени разговори за съвместно управление с БСП. Подобна коалиция е невъзможна.

От трибуната на върховния ни политически форум днес заявяваме категорично, че не желаем да се коалираме с БСП не само днес, но и в бъдеще, защото:

• имаме непреодолими различия във визиите си за развитието на България;
• имаме различни представи за политически морал и ценности;
• ние сме модерната европейска партия у нас, чийто глас се чува в Европа.

Ние осъзнаваме колко голяма е отговорността ни да отстояваме идеала за свободна, демократична и европейска България. Защото ГЕРБ е българската политическа партия, която гарантира реално участие на страната ни във формирането на европейския дневен ред. Ние предлагаме активно българско председателство на ЕС, както и ангажиране на институциите на ЕС с подкрепа на устойчиви политики в интерес на България."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
До анонимен 48 преди 6 години
Собственика на ЦУМ и Панаира иска! Май чи ти си излязъл от лудницата,ама ни знаеш защо!
45
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Хайдушко сборище.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А да не би БСП да се натискат? Да са поканили Бойко за шеф Парламент? Или Лилето, или Цецо? Малко са психиатрите у нас! Разпуснали са цялата лудница за конгреса!
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БЕ ТЕ И В ГЕРМАНИЯ СЕ КЪЛНЯХА, ЧЕ НЯМА ДА ПРАВЯТ ГОЛЯМА КОАЛИЦИЯ, ПЪК КАКВО СТАНА?ЕЛАТЕ ДА ПЛАЧЕМ!
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общоизвестно е , че един Проблем повтарян многократно , и на яве , и на сън , става действителност . Коалиция ГЕРБ - БСП в името на Благоденствието на България и Българския Народ . Възможното название на бъдещата коалиция може да е ГЕСП , но това не е толкова важно .
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП са в истерия - осъзнаха, че Червената армия никога вече няма да дойде в България за да ги постави на власт. А народа ще продължи да гласува за Б.Борисов, а не за лудата крава Корни. Тъпанариите не осъзнават, че народа отдавна е обръгнал на политическите им циркове и не им се връзва. Оттук нататък пътя им е надолу и все надолу.
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другаря Борисов никога не е печелил избори ,така че да владее България сам . И трите пъти му трябваха сидеров , кунева , моссков , зеленогорски ,симеонов ..... Само и само да грабят !
39
0
 
12
 
! Отговори
Edin преди 6 години
Vreme e GERB da minat v opoziciya. Red e na drugi da upravlyavat.
38
0
 
0
 
! Отговори
сирена преди 6 години
да се чете уВили
37
0
 
11
 
! Отговори
сирена преди 6 години
Скоро няма да ни пуснат - ще държат яко до когато могат. Като анаконда са се унили около държавата и стискат .
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече сме професор Иво Христов , виж резултатите за СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ !
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блестящи резултати . Северна Корея .
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе , тия верно ни сметнат за дееебилии ! Преди шест месеца молеха комуниска за министерка, преди четири Нинова вместо Главучев , а сме само 80% .
33
18
 
3
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па то ГЕРБ и БСП са си едно.Кви са тия декларации!И само един се е въздържал.хахаха...........Това сигурно е бил Цецу?
31
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запазене декларацията и я запомнете! Не след дълго всичките "видни" герберасти ще се наложи да ни обясняват, че това не е онова! Много се кефя всеки път, когато изпадат в това положение!
30
4
 
17
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Е, те всички ренегати не искат да се коалират и да имат нещо общо с предишните си ментори. А и БСП, като гледам хич и не иска да се коалира с отказали се от БКП мутри. А пропо, снимката кърти мивки - огледален образ на БКП-КПСС!
29
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви декларации кви пет лева, бе? Ми нали ако можехте да прилапате некой от Бсп във властта одма щехте да го направите! Само, за да има с кого да си измиете ръцете. Ама като не можахте никого да прилъжете, сега декларации приемате. Кой предложи на Нинова да стане Председател на НС? Борисов. Кой предложи на Желева от БСП да стане министър? Борисов. Ама никой не му върза. Сега декларации пише.Той след три мандата каши и безобразия още обвинява Бсп в какво ли не. И като се стигне до съд се оттегля.
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ли е важно , с кого ще се събере, като са силна партия сами да вземат законови мерки , ясно е ,че БСП ще си защитава своите , защото повечето от тях участваха в управления ,които са за съд , но интересно - ГЕБР , се дистанцират от такъв вид управление ,а няма осъдени от БСП , участвали в не една схема даже с топлофикация Боко не може , или не иска , да се справи , а още по- интересно е ,че любимата му Меркел ще се събере с комунистите , т.е. социалистите на Шулц???
27
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП-арите се ядосаха,че митинга им се провали днес и се развихриха по форумите.