Отново: Бойко Борисов ще води ГЕРБ и занапред

Лидерът пред партията: За БСП, коалицията, протеста в София
Обновена: 26 ное 2017 16:11 | 26 ное 2017 15:32, Анисия Иванова
309

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Конгресът на ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за председател на партията. Той води партията от самото й основаване и е единственият политик, който е бил министър-председател на страната 3 мандата.

Преди това лидерът на партията произнесе слово пред делегатите на на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание.

Той засегна темите за управлението, коалицията, исканите от БСП предсрочни избори, протеста срещу Йорданка Фандъкова в София. Горанов, Дончев, Цветанов - ги определи като "темелите на партията". 

Борисов отновово заяви, че никога не са канили "не сме мислили, не сме говорили като възможен вариант управление с БСП".  "Днес надявам се да приемем декларация, с която всяка спекулация, свързана с БСП да спре“, заяви той.

"Един път бях демократ, ето ви властта, втори път ето ви властта, а те пак не могат. Сега се сетили за Председателството да искат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ.

"Как си го представят физически - предсрочни избори без правителство, съвместни заседания с ЕП и българско правителство, което отсъства“, попита Борисов.

Борисов коментира и протеста на "Спаси София", които искаха оставката на столичния кмет.

"Стана ми мъчно за Йорданка Фандъкова, че 100 души, 50 от БСП, й искат оставката. Излезнали да спасяват София. Питам ги от кое ще спасят София. Когато излизат и нападат жена с такива аргументи, ГЕРБ е длъжен да я защити“, заяви той.

Премиерът изброи направеното в София по време на мандата й. "Няма несанирано училище и детска градина през последните 6-7 години на фона на синьо-червена мъгла преди това. Да спасим София от спасителя. Тези, които търсят къде има липсващо колче, са си мълчали, защото преди нас не е имало и едно колче", отсече Борисов.

Той се обърна и към коалиционните партньори в кабинета и им благодари.

"Обединени патриоти" са тук и разсейват ежедневно страховете, които се опитват да вменят. Благодаря на всички, че в изказванията си не споменаха БСП и имената им, защото техните конгреси са антиГЕРБ и антиБорисов“, коментира той, цитиран от "Фокус".

"Надявам се тези в парламента да намират общ език. Друг освен нас с патриотите нямаше как да се направи правителство“, поясни лидерът на ГЕРБ.

"На тези, които искат предсрочни избори, да им напомня, че те струват 50 млн. Ако искат да променим Конституцията на всеки 6 месеца да правим избори, да даваме 50 млн. лева и всички загубили да казват, че искат пак избори“, каза още той.

Във външната политика Борисов се спря на договорите с Македония: "Всички били работили за договора с Македония, но ние го направихме“.

Борисов попита още защо от БСП не са направили административните реформи, магистралите, пречиствателните станции, жп линиите, училищата.

Във връзка с оградата по българо-турската граница, Борисов коментира: „Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда“. По думите му сега след като минат последните конкурси, ще се сложат камери, ще се вкарат новите автомобили и ще се приключи процесът на преминаването през оградата.

"Филми, чудо, но като отиде Цветанов там и настана суматоха“, заяви Борисов във връзка с излъчването на филма на Елена Йончева "Граница“.

Според лидера на ГЕРБ БСП не искат да има успешно председателство. "Ако могат да го провалят, ще го провалят. Най-гадната дума, която познавам в живота си, това е думата - завист. Неприятно им е, когато някой успява в България. За един Григор Димитров, за който светът се радва, и срещу него пуснаха коментар. Не могат да се зарадват“, коментира Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари