Отново: Бойко Борисов ще води ГЕРБ и занапред

Лидерът пред партията: За БСП, коалицията, протеста в София
Обновена: 26 ное 2017 16:11 | 26 ное 2017 15:32, Анисия Иванова
309

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Конгресът на ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за председател на партията. Той води партията от самото й основаване и е единственият политик, който е бил министър-председател на страната 3 мандата.

Преди това лидерът на партията произнесе слово пред делегатите на на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание.

Той засегна темите за управлението, коалицията, исканите от БСП предсрочни избори, протеста срещу Йорданка Фандъкова в София. Горанов, Дончев, Цветанов - ги определи като "темелите на партията". 

Борисов отновово заяви, че никога не са канили "не сме мислили, не сме говорили като възможен вариант управление с БСП".  "Днес надявам се да приемем декларация, с която всяка спекулация, свързана с БСП да спре“, заяви той.

"Един път бях демократ, ето ви властта, втори път ето ви властта, а те пак не могат. Сега се сетили за Председателството да искат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ.

"Как си го представят физически - предсрочни избори без правителство, съвместни заседания с ЕП и българско правителство, което отсъства“, попита Борисов.

Борисов коментира и протеста на "Спаси София", които искаха оставката на столичния кмет.

"Стана ми мъчно за Йорданка Фандъкова, че 100 души, 50 от БСП, й искат оставката. Излезнали да спасяват София. Питам ги от кое ще спасят София. Когато излизат и нападат жена с такива аргументи, ГЕРБ е длъжен да я защити“, заяви той.

Премиерът изброи направеното в София по време на мандата й. "Няма несанирано училище и детска градина през последните 6-7 години на фона на синьо-червена мъгла преди това. Да спасим София от спасителя. Тези, които търсят къде има липсващо колче, са си мълчали, защото преди нас не е имало и едно колче", отсече Борисов.

Той се обърна и към коалиционните партньори в кабинета и им благодари.

"Обединени патриоти" са тук и разсейват ежедневно страховете, които се опитват да вменят. Благодаря на всички, че в изказванията си не споменаха БСП и имената им, защото техните конгреси са антиГЕРБ и антиБорисов“, коментира той, цитиран от "Фокус".

"Надявам се тези в парламента да намират общ език. Друг освен нас с патриотите нямаше как да се направи правителство“, поясни лидерът на ГЕРБ.

"На тези, които искат предсрочни избори, да им напомня, че те струват 50 млн. Ако искат да променим Конституцията на всеки 6 месеца да правим избори, да даваме 50 млн. лева и всички загубили да казват, че искат пак избори“, каза още той.

Във външната политика Борисов се спря на договорите с Македония: "Всички били работили за договора с Македония, но ние го направихме“.

Борисов попита още защо от БСП не са направили административните реформи, магистралите, пречиствателните станции, жп линиите, училищата.

Във връзка с оградата по българо-турската граница, Борисов коментира: „Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда“. По думите му сега след като минат последните конкурси, ще се сложат камери, ще се вкарат новите автомобили и ще се приключи процесът на преминаването през оградата.

"Филми, чудо, но като отиде Цветанов там и настана суматоха“, заяви Борисов във връзка с излъчването на филма на Елена Йончева "Граница“.

Според лидера на ГЕРБ БСП не искат да има успешно председателство. "Ако могат да го провалят, ще го провалят. Най-гадната дума, която познавам в живота си, това е думата - завист. Неприятно им е, когато някой успява в България. За един Григор Димитров, за който светът се радва, и срещу него пуснаха коментар. Не могат да се зарадват“, коментира Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по време на председателстово на ЕС всички червени да бъдат изгонени от София както те правеха 45 години задължително заселяване в делиормана
192
2
 
25
 
! Отговори
до 207 преди 6 години
*** България е загинала!Още ли не си разбрал?
191
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво боко мачкай гнидит
190
3
 
22
 
! Отговори
Вучков преди 6 години
Дори и да загине България, все ще се намери някой, който да гласува за Боко Тиквата, за да има кой да погреби родината ни.
189
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина Господ ни наказва с това недоразумение Тиквара. 1000 души стоят и мълчат в залата. Предложения, мнения, критики - няма??? Всички одобряват, съгласяват се и приемат Мъдрия и Непогрешим Вожд. А сме най-бедни и мизерни, най-ограбени и болни, най-намаляващи и най-бягащи от нашия Земен рай. Какво одобряват тогава, защо мълчат, утре като го махнат от САЩ, той ще избяга, те ще отговарят. Не всички ще могат да избягат, тива е ясно. Какво ще обясняват, защото докато ни лъже Божеството, загиваме.
188
1
 
26
 
! Отговори
оффф преди 6 години
Бойко е преизбран със 100% даже и бай тошо може да му завижда.А иначе на хората едва ли им пука за конгресите на герп и всп!
187
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гласуваме за ГЕРБ, за да спасяваме България от спасителката!
186
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДивдядовНадеждата умира последна!
185
4
 
35
 
! Отговори
200 преди 6 години
Има много малоумнuци, които гласуват за Мутрата. Най-много са Калинките от държавната администрация. Яко лапат кинти от рекет и "комисионни". Те и семействата им гласуват под строй за ГЕРБ. Ако дойде друг, може да им се разсъхне далаверата.Доста са и заплашваните работници от предприятията гравитиращи около ГЕРБ. Стотици хиляди са. Като сложим и якото пазаруване за "ромски" гласове и малко измамка... хоп и ГЕРБ пак победители.
184
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО НА КОНГРЕС НА БКП- ВСИЧКИ ЕДИНОДУШНО ПРЕИЗБРАХА НАРОДНИЯ ВОЖД!
183
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напънах се да изслушам Божеството по BIT при Диков. Честно, този туsлупин ни взима за канарчета ! Подигравка е с тези 1200 души в залата да им говориш като на пионерчета, колко лоши са пт БСП, а колко те да направили. Не чух нищо за програма, срок, икономика, селско стопанство, раждаемост, нови работни места, качество на ремонтите, енергетика, цени, пазари и т.н. Не знам, тези делегати как се чувстват, но явно добре, защото ръкопляскаха на подигравките срещу БСП. Толкова елементарен беше ТЖ.
182
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как ГЕРБ печелят избори, след като за 10 години не можах да срещна човек, който да е гласувал за ГЕРБ.Освен ако го е срам да си признае. Не знам.
181
1
 
25
 
! Отговори
:) преди 6 години
Кога ще връщат чл. 1 на комунистическата конституция?(1) Народна република България e социалистическа държава на трудещите се от града и селото начело с Работническата класа. (2) Ръководната сила в обществото и държавата е Партия ГЕРБ и лично Негова - на Слънцето Боко ***.
180
4
 
7
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Бойко Победоносец ... на реформатотчетата.Факт(:(:(:(:(:
179
2
 
32
 
! Отговори
Кой? Кой? Кой? преди 6 години
Не знам кой гласува за ГЕРБ, но по данни на Евростат сме най-бедната страна в ЕС. Този *** на снимката е на власт вече 8 години и вината е изцяло негова.
178
2
 
24
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
По принцип съм казал на мойте, че могат да крадар колкото си искат, но излязат ли бакиите им наяве да не ме търсят да ги оправям. Не съм ги карал насила да крадат, но толерирам защото носят гласове в замяна.
177
22
 
5
 
! Отговори
Един от космоса преди 6 години
До Един от Северозапада.Това не го излъчиха.А гледа ли протеста на БСПто със спасителите на София.СМЯХ,СМЯХ,СМЯХ!А гледа ли,как правят сечено на фирмите,които редят паветата.Другарите социалисти вечер събират наредените павета,за да има недоволни от кмета.Разбра ли сега кои са мухоморките на българите?ГЕРБ строят.а БСП плаща на протестиращите да махат павета и да разрушават построеното.Те са гнус,отвратителни и прости.Не виждат ли,че има камери?И това го правят всяка вечер из София.
176
1
 
19
 
! Отговори
Дивдядов преди 6 години
надявам се герп да прави компания на сдс след следващите избори.
175
0
 
12
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Имах си аз кратун кратунски да не оглави мутренската партия втора след СДС която ограби България и ни върна още 50 години назад.. Не знам колко *** са гласували за тия *** но само знам,че оправия от тия няма да има вече..
174
0
 
21
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 6 години
Един СУДЖУК се въздаржал да гласува за главният СУДЖУК защото бил в тоалетната и си изпуснал делегатската карта в клекалото!!!