Отново: Бойко Борисов ще води ГЕРБ и занапред

Лидерът пред партията: За БСП, коалицията, протеста в София
Обновена: 26 ное 2017 16:11 | 26 ное 2017 15:32, Анисия Иванова
309

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Конгресът на ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за председател на партията. Той води партията от самото й основаване и е единственият политик, който е бил министър-председател на страната 3 мандата.

Преди това лидерът на партията произнесе слово пред делегатите на на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание.

Той засегна темите за управлението, коалицията, исканите от БСП предсрочни избори, протеста срещу Йорданка Фандъкова в София. Горанов, Дончев, Цветанов - ги определи като "темелите на партията". 

Борисов отновово заяви, че никога не са канили "не сме мислили, не сме говорили като възможен вариант управление с БСП".  "Днес надявам се да приемем декларация, с която всяка спекулация, свързана с БСП да спре“, заяви той.

"Един път бях демократ, ето ви властта, втори път ето ви властта, а те пак не могат. Сега се сетили за Председателството да искат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ.

"Как си го представят физически - предсрочни избори без правителство, съвместни заседания с ЕП и българско правителство, което отсъства“, попита Борисов.

Борисов коментира и протеста на "Спаси София", които искаха оставката на столичния кмет.

"Стана ми мъчно за Йорданка Фандъкова, че 100 души, 50 от БСП, й искат оставката. Излезнали да спасяват София. Питам ги от кое ще спасят София. Когато излизат и нападат жена с такива аргументи, ГЕРБ е длъжен да я защити“, заяви той.

Премиерът изброи направеното в София по време на мандата й. "Няма несанирано училище и детска градина през последните 6-7 години на фона на синьо-червена мъгла преди това. Да спасим София от спасителя. Тези, които търсят къде има липсващо колче, са си мълчали, защото преди нас не е имало и едно колче", отсече Борисов.

Той се обърна и към коалиционните партньори в кабинета и им благодари.

"Обединени патриоти" са тук и разсейват ежедневно страховете, които се опитват да вменят. Благодаря на всички, че в изказванията си не споменаха БСП и имената им, защото техните конгреси са антиГЕРБ и антиБорисов“, коментира той, цитиран от "Фокус".

"Надявам се тези в парламента да намират общ език. Друг освен нас с патриотите нямаше как да се направи правителство“, поясни лидерът на ГЕРБ.

"На тези, които искат предсрочни избори, да им напомня, че те струват 50 млн. Ако искат да променим Конституцията на всеки 6 месеца да правим избори, да даваме 50 млн. лева и всички загубили да казват, че искат пак избори“, каза още той.

Във външната политика Борисов се спря на договорите с Македония: "Всички били работили за договора с Македония, но ние го направихме“.

Борисов попита още защо от БСП не са направили административните реформи, магистралите, пречиствателните станции, жп линиите, училищата.

Във връзка с оградата по българо-турската граница, Борисов коментира: „Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда“. По думите му сега след като минат последните конкурси, ще се сложат камери, ще се вкарат новите автомобили и ще се приключи процесът на преминаването през оградата.

"Филми, чудо, но като отиде Цветанов там и настана суматоха“, заяви Борисов във връзка с излъчването на филма на Елена Йончева "Граница“.

Според лидера на ГЕРБ БСП не искат да има успешно председателство. "Ако могат да го провалят, ще го провалят. Най-гадната дума, която познавам в живота си, това е думата - завист. Неприятно им е, когато някой успява в България. За един Григор Димитров, за който светът се радва, и срещу него пуснаха коментар. Не могат да се зарадват“, коментира Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Ердоган се обадил на Бойко да го поздрави. Турския вестник Posta (Поща) днес похвали българската икономика със заглавие "Нито долара нито еврото - безспорен шампион е българският лев". В статията се говори, че все повече българи отскачат до Одрин да пазаруват и пълнят автомобилите си с турски стоки. Над 1 милион туристи от България очаквала Турция през 2018 заради срива на лирата и стабилния лев.
172
2
 
16
 
! Отговори
ва1 преди 6 години
Всички управляващи от 1989г. до сега партии са крадци окрадоха и докараха народа до просешка тояга,одраха го и продължават да го дерат само че сега бат ви Бойко Суджука е наред.Този народ не разбра че нито една партия не иска да го докара до видим напредък и въпреки това пак гласува за тия кратуни безмозъчни.Долу ГЕРБ,БСП,ДПС Патриоти и тем подобни.Ако тук беше Румъния доста от тях щяха да са в затворите барабар със Суджука и неговата шайка.Ето това е щеше да бъде демокрация.
171
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз се опасявам, че тоя чук.ундур ще надживее България. Преди да рухне всичко ще си бие камшика и ще си живее с окрадените милиарди. Както и Цецо и целото обкръжение.
170
2
 
15
 
! Отговори
Спомени преди 6 години
1978. Конгрес на БКП. Избират селяка от Правец за Секретар на ЦК на БКП с 99.9% от гласовете. Има един въздържал се. Другарете ликуват и ръкоплещят на Тошо, а той дрънка глупости от трибуната и се хили като ***.
169
1
 
20
 
! Отговори
Гарантирано от ГРОП преди 6 години
Ще продължите и занапред да бачкате без осигурвки за 200 евро. Ще продължаваме да симулираме дейност и загрижеснот след като се обърне каруцата, т.е когато някой пострада или се затрие.
168
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за България!
167
3
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Току що казаха по тв, че Цецка майката, която изпя химна "цъфнал Герб", е заменена с Цвета Каратанчева. Един по един ги отлюспва, след като вече не са им нужни.
166
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже пази България!
165
1
 
26
 
! Отговори
Отчаян съм преди 6 години
Вече съм сигурен кой е най-простия народ в ЕС. Навсякъде има демократични избори и борба между лидерите в партиите, само в България може управляващата "партия" да избере лидера си със 100%!!!! За нищо не ставаме и България ще изчезне!
164
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КИМ ЧЕН УН на Европа.
163
2
 
27
 
! Отговори
Северна Корея и BG преди 6 години
Преизбират го със 100%. Само Тиквата и Ким Чен Ун са така в целия свят.
162
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до космонавта.То ако бяха само тези заводи в северозапада,подарени на комунистическите мухоморки и техните деца,да го преглътне човек,ами останалите?
161
2
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Бойко е заслуженото наказание за нашия опростачен, злобен и завистлив народ !
160
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опасявам се, че Борисов ще надживее България.
159
2
 
31
 
! Отговори
Хамлет преди 6 години
Б. Борисов ще води ГЕРБ и занапред, а България - назад!
158
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от космосаТИ ПЪК ТРАЙ, ЧЕ ВАШАТА МИС БЪЛГАРИЯ 2017 ИМА ПО-ГОЛЯМА АДАМОВА ЯБЪЛКА И ОТ БОЙКО БОРИСОВ!!!!
157
20
 
1
 
! Отговори
Един от космоса преди 6 години
До До космонавта.Те строят и макар че,участват фирми в обществените поръчки,приближени до всички партии,излиза че ГЕРБ крадат така ли?Няма да забравим грабежа на социалистите и няма да им простим,ако ще оная с червените бузи *** барабар с лъжливата си партия!Социалисти крадливи,вие кога ще си върнете откраднатото?Дължите на българския народ над 1 трилион лева без лихвите?Или само ви бива да фалирате държавата.Ние друго от вас не видяхме освен бедност,мизерия,лъжи и оправдания.Сега е добре
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kade e luba kolesi4 nai oe4enata jurnaliska nai snelata kato jun4eva beavo na takiva jeni balgarki ne mutresi i debeli gerberki grosni s komunisti4eski sarodischi i fam
155
1
 
12
 
! Отговори
до космонавта преди 6 години
Имаше приватизация при която искаха 10% и за това МИШЕЛИН отказа да купи завода за гуми ВИДА същите приватизатори но си взеха 10% от завода за ризи "ВИДА" и австрица го закри защото го конкурира.Така,че не пиши лъжи всички знаем кой направи приватизацията
154
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""Стана ми мъчно за Йорданка Фандъкова, че 100 души, 50 от БСП, й искат оставката. Излезнали да спасяват София. Питам ги от кое ще спасят София. Когато излизат и нападат жена с такива аргументи, ГЕРБ е длъжен да я защити, заяви той."Е КАК РАЗБРА ДА СМЕ ДАВАЛИ ВЛАСТ ДА НИ ПОДСЛУШВАТЕ? НЕ!!!! ПО КОМАНДИ ПРЕЗ ОКЕАНА КОЕТО НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА НИКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ А ДИКТАТУРА. КАТО ГЛЕДАМ ТАМ САМО СВОЙ ХОРА ОТ ШУРОБАДЖАНАЩИНА МЛАДИ НИКАКВИ НЯМА! БИВШО ДС ВЕЧЕ НАГЛО КАЗВА ТРАЙТЕ СИ ГРОЗНОТО Е КРАСИВО!