Отново: Бойко Борисов ще води ГЕРБ и занапред

Лидерът пред партията: За БСП, коалицията, протеста в София
Обновена: 26 ное 2017 16:11 | 26 ное 2017 15:32, Анисия Иванова
309

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Конгресът на ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за председател на партията. Той води партията от самото й основаване и е единственият политик, който е бил министър-председател на страната 3 мандата.

Преди това лидерът на партията произнесе слово пред делегатите на на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание.

Той засегна темите за управлението, коалицията, исканите от БСП предсрочни избори, протеста срещу Йорданка Фандъкова в София. Горанов, Дончев, Цветанов - ги определи като "темелите на партията". 

Борисов отновово заяви, че никога не са канили "не сме мислили, не сме говорили като възможен вариант управление с БСП".  "Днес надявам се да приемем декларация, с която всяка спекулация, свързана с БСП да спре“, заяви той.

"Един път бях демократ, ето ви властта, втори път ето ви властта, а те пак не могат. Сега се сетили за Председателството да искат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ.

"Как си го представят физически - предсрочни избори без правителство, съвместни заседания с ЕП и българско правителство, което отсъства“, попита Борисов.

Борисов коментира и протеста на "Спаси София", които искаха оставката на столичния кмет.

"Стана ми мъчно за Йорданка Фандъкова, че 100 души, 50 от БСП, й искат оставката. Излезнали да спасяват София. Питам ги от кое ще спасят София. Когато излизат и нападат жена с такива аргументи, ГЕРБ е длъжен да я защити“, заяви той.

Премиерът изброи направеното в София по време на мандата й. "Няма несанирано училище и детска градина през последните 6-7 години на фона на синьо-червена мъгла преди това. Да спасим София от спасителя. Тези, които търсят къде има липсващо колче, са си мълчали, защото преди нас не е имало и едно колче", отсече Борисов.

Той се обърна и към коалиционните партньори в кабинета и им благодари.

"Обединени патриоти" са тук и разсейват ежедневно страховете, които се опитват да вменят. Благодаря на всички, че в изказванията си не споменаха БСП и имената им, защото техните конгреси са антиГЕРБ и антиБорисов“, коментира той, цитиран от "Фокус".

"Надявам се тези в парламента да намират общ език. Друг освен нас с патриотите нямаше как да се направи правителство“, поясни лидерът на ГЕРБ.

"На тези, които искат предсрочни избори, да им напомня, че те струват 50 млн. Ако искат да променим Конституцията на всеки 6 месеца да правим избори, да даваме 50 млн. лева и всички загубили да казват, че искат пак избори“, каза още той.

Във външната политика Борисов се спря на договорите с Македония: "Всички били работили за договора с Македония, но ние го направихме“.

Борисов попита още защо от БСП не са направили административните реформи, магистралите, пречиствателните станции, жп линиите, училищата.

Във връзка с оградата по българо-турската граница, Борисов коментира: „Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда“. По думите му сега след като минат последните конкурси, ще се сложат камери, ще се вкарат новите автомобили и ще се приключи процесът на преминаването през оградата.

"Филми, чудо, но като отиде Цветанов там и настана суматоха“, заяви Борисов във връзка с излъчването на филма на Елена Йончева "Граница“.

Според лидера на ГЕРБ БСП не искат да има успешно председателство. "Ако могат да го провалят, ще го провалят. Най-гадната дума, която познавам в живота си, това е думата - завист. Неприятно им е, когато някой успява в България. За един Григор Димитров, за който светът се радва, и срещу него пуснаха коментар. Не могат да се зарадват“, коментира Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
0
 
! Отговори
дедо преди 6 години
А бе,, тя тяхната е дето му викаме ние у село- По леда ,по леда че се хакнахме в снопите! Нищото им нах никъде!
252
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100тния конгрес на БКП,опс ГЕРБ преизбра за пореден път единствения и неповторим кандидат за ВОЖД,другаря ББ. Ураааааааааааааааааааааааааааааааа
251
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Провидението може да ни отърве от тази ХУНТА.
250
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И така,конгреса на герб-партията мина успешно под мотото:Ние слагаме павета,те ги изваждат!Първия партиен секретар беше преизбран успешно,от 100% гласували той спечели с 101%.Другите кандидати нямаха никакъв шанс.Доклада прочетен от първия беше изтъкан от лакърдии,вицове и смешки.
249
2
 
13
 
! Отговори
Бойкоетурскаподлога преди 6 години
Такива кирякстефчовци като Тиква Борисов, Апостола ги е пращал при черните души.
248
2
 
12
 
! Отговори
Бойкоетурскаподлога преди 6 години
ГЕРБЕРАСТИ,да ви тръшне чумата.
247
1
 
12
 
! Отговори
В.Том преди 6 години
Ако трябва да скочат от височината на егото до височината на интелекта си-ще се размажат.
246
1
 
11
 
! Отговори
не така преди 6 години
Недейте обижда човека..та той е чел 7 пъти Винету..впрочем нищо не съм чел от този автор...Винету. Преди години , четох романи на Карл Май, с главен герой Винету, но от този автор - Винету - не съм чел нищо.....А, Вие.....
245
0
 
10
 
! Отговори
Първо място преди 6 години
в Европа по тикви на глава от населението
244
1
 
10
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Простака рие, върти, сучи НО, докато не покаже простащината си не спира. В тоя дух, намесването на името на АПОСТОЛА Васил Левски , от Председателя на ГЕРБ затвърждава и утвърждава простака.
243
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 257И Теодора Леонидова също
242
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За каква синя мъгла става дума? Или просто трябва да се оплюе правителство направило най-големите и решителни промени.
241
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 258Абе кво ще си играеш на "дисиденти " бре, взимай пушката и хващай Балкана. Ако те е страх да хванеш Балкана хващай чомодана!! И ...Масква гиделим
240
10
 
4
 
! Отговори
257 преди 6 години
Стига сте писали минуси бре!! Казах "Нинова" а не "руски ***"!! Или май се обидихте, че ви пропуснах??
239
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислех,че времето на дисидентите свърши, но от днес аз съм дисидент! Щом има тоталитаризъм, има и дисиденти!
238
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да го плюете до сутринта.............банкянския тарикат пак го нашляка на Нинова. Отзад.
237
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....не й провървя на тази държавица.....жалко......
236
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Логично! *** могат да бъдат водени само от друг ***.
235
0
 
21
 
! Отговори
:))) преди 6 години
Е у тая зала вече нема ***.н.и. - само цвета на нацията - бравос - роднина милиционер - и пак така *** на обратно - абе всенародна веселба ..........
234
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тошо беше на светлинни години пред този криминал! Тогава поне се градеше нещо, а сега само се руши. Отидете в провинцията и ще ви се дореве.