Левски като нелегален мигрант! Борисов, извини се, иска Нинова

Лидерката на социалистите излезе с открито писмо до премиера
Обновена: 27 ное 2017 18:00 | 27 ное 2017 15:00,
298
Левски като нелегален мигрант! Борисов, извини се, иска Нинова
Снимка: архив "Булфото"

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да се извини на народа, защото е поругал един от националните му герои.

Шефката на БСП излезе с открито писмо, в което припомни думите на Борисов от конгреса на ГЕРБ вчера.

Там премиерът коментира филма на Елена Йончева за оградата по границата с Турция. В лентата депутатката от БСП заключава, че съоръжението може да бъде прескочена и със сгъваема стълба.

Още по темата

"Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски шеще да я прескочи, ако беше жив", каза пред най-висшия форум на ГЕРБ Бойко Борисов. Според Нинова по този начин премиерът е сравнил Левски с нелегалните мигранти.

"В нашата история има събития и имена, които през всички години са олицетворявали националния ни идеал и гордост. Едно такова име е Васил Левски", пише Нинова в откритото си писмо и допълва: "Всички се кълнем в неговата мечта за "чиста и свята република" и се стремим да постигнем завета му - българският народ да бъде равен на другите европейски народи".

Социалистите осъждат думите на Борисов и настояват той да се извини на българския народ, става ясно още от писмото на Нинова.

"Скъпи българи, над всяка партия, над всеки политик стоят святи за България личности. Във времето на разделение, в което живеем, останаха твърде малко неща, които ни събират. Нека се обединим и не позволяваме на никого да поругава националните ни герои", завършва лидерката на социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,че си прав,си прав !Ама Управление се пише с У...Мамка му,три думи си написал и си объркал едната ...
164
13
 
17
 
! Отговори
кога преди 6 години
КОГА ОТВРАТИТЕЛНИЯТ *** ХРИСТОВ ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА , БЕ НИНОВА ?????
163
4
 
11
 
! Отговори
оправление преди 6 години
Всички сте един дол дренки.Българите вече не емигрират,а се евакуират от вас.
162
4
 
7
 
! Отговори
за165 Гошо преди 6 години
Гоше,как пък точно там се случи да пуснеш телевизора :):):):)! Ама и ти май нещо като нея :):):)
161
3
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
У нас става вече модерно да се правиш на патриот без да си такъв,даже напротив ,действията ти да са в полза на чужди държави .
160
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова,емигранти са синът ти в САЩ и сестра ти -в Англия,а мигранти в на ББ изявлението НЯМА !Дали симпатизанчетата ти,които ти пращаш в Русия ,знаят,че рода ти е на ЗАПАД,М ?
159
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая няма задръжки! Ужас!
158
5
 
11
 
! Отговори
басси преди 6 години
Тоя 80 %-ов *** не може изобщо да се усети, колко простее...
157
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скрий се *** ,коз@
156
8
 
22
 
! Отговори
Потребител преди 6 години
В началото Нинова ми изглеждаше типичен комунист и четях какви ги е казала само за да ми е забавно. Сега ми звучи просто като луда която заради една дума в един роман иска автора му да бъде изгорен на клада защото не я харесва. Не следя политическите новини но щом и на мен ми правят впечатление изцепките и смятай....Предполагам е твърде много да се иска от подобен мозъчен пигмей зряло държание и мисъл. Само още малко и ще започна да съжалявам комунистите.
155
10
 
22
 
! Отговори
съда преди 6 години
ЗАТВОР ЗА КРАДЛАТА , ЛЪЖКИНЯТА , НЕГРАМОТНАТА, НИНОВА !!!! РОДООТСТЪПНИЦА И ИЗМЕННИЦА НА БЪЛГАРИЯ .......
154
5
 
23
 
! Отговори
НИНОВА, преди 6 години
тотално се излагащ, НАПУСНИ, не ни харчи НАПРАЗНО парите, започни да РАБОТИШ НАИСТИНА НЯКАКВА работа някъде!Борисов е казал, че Левски МОЖЕ и да я прескочи, защото ОТ СКОКА МУ идва и прозвището ЛЕВСКИ( СКАЧА като ЛЪВ!!) Но си чела малко.( учи се и в училище.)А ТЪРСИШ как да всяваш КАВГИ.НЕ СИ ПОЛЕЗНА.НЕ ЗАСЛУЖАВАШ ПАРИТЕ, които ТИ се ДАВАТ на вятъра.
153
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Нинова по този начин премиерът е сравнил Левски с нелегалните мигранти.++++Тая тотално е изпращяла. И оня Иво Дебилний ... кога ще напусне парламента ?
152
16
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Телевизия почти не гледам, политици като говорят - не ги слушам, но случайно това с ББ и Левски го дочух. Не ми пука принципно какво говорят политиците, но този път реагирах, теглих му на ББ една, че и звуково-цветуща май беше. НЕ трябва да се поругават светини по никакви поводи! Оставете ги да са такива, каквито са останали в сърцата на хората! Не си и мислете по никакъв повод да се сравняване с тях. Не можете! След 4-8-20 г... вас няма да ви помнят, но НЕГО ще помнят!
151
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факта,че едната тръгнала да дълбае с тази ограда половин година вече,другата пък видяла национално предателство в едно аргоментирано и рутинно изявление се нарича АГОНИЯ !Нинова, вие направихте национално предателство,когато се коалирахте с ДПС !Преди време писна и за една снимка от преди 20 години за хитлериски жест в музея.Явна шега на човека,който го сравниха с дявола.Б()*** червен,вместо да предлага икономическа алтернатива,тя тръгнала като шестокласник да търси под вола теле.
150
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова е пълна откачалка и голям срам. наистина много *** в тази държава, след катоя я избраха за лидер на БСП.
149
16
 
16
 
! Отговори
гост преди 6 години
ми те *** навремето са го обесили
148
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луд умора няма...Тази ляга и става с мисъл за ББ.
147
6
 
11
 
! Отговори
4epa преди 6 години
TOVA BAI GANKA LI BE6E !!!!
146
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tази мазна па4авра още не е ли в затвора ?Докара Решетников да я съветва какво да прави и само по себе си това е наказуемо .Но те там в БСП всинца са от мандраджийско потекло , не я сменят от поста защото мислят като един , с една дума - предатели .