Левски като нелегален мигрант! Борисов, извини се, иска Нинова

Лидерката на социалистите излезе с открито писмо до премиера
Обновена: 27 ное 2017 18:00 | 27 ное 2017 15:00,
298
Левски като нелегален мигрант! Борисов, извини се, иска Нинова
Снимка: архив "Булфото"

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да се извини на народа, защото е поругал един от националните му герои.

Шефката на БСП излезе с открито писмо, в което припомни думите на Борисов от конгреса на ГЕРБ вчера.

Там премиерът коментира филма на Елена Йончева за оградата по границата с Турция. В лентата депутатката от БСП заключава, че съоръжението може да бъде прескочена и със сгъваема стълба.

Още по темата

"Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски шеще да я прескочи, ако беше жив", каза пред най-висшия форум на ГЕРБ Бойко Борисов. Според Нинова по този начин премиерът е сравнил Левски с нелегалните мигранти.

"В нашата история има събития и имена, които през всички години са олицетворявали националния ни идеал и гордост. Едно такова име е Васил Левски", пише Нинова в откритото си писмо и допълва: "Всички се кълнем в неговата мечта за "чиста и свята република" и се стремим да постигнем завета му - българският народ да бъде равен на другите европейски народи".

Социалистите осъждат думите на Борисов и настояват той да се извини на българския народ, става ясно още от писмото на Нинова.

"Скъпи българи, над всяка партия, над всеки политик стоят святи за България личности. Във времето на разделение, в което живеем, останаха твърде малко неща, които ни събират. Нека се обединим и не позволяваме на никого да поругава националните ни герои", завършва лидерката на социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
12
 
25
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Щом толкова е потенциала на лидерката сещайте се за електората.......
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шоп. Е да де, ама има значение когато някой претендира, че познава историята в детайли.
143
9
 
15
 
! Отговори
Бай Хей преди 6 години
До Павлин Петров. Не ви ли омръзна тази мантра, бе да ва *** в червените льохмани. Пак ли да ви напомняме, че Боко има титла доктор - това само с "Винету" става?
142
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
149Самият Левски разказва при разпита, как точно е заловен - няма никакъв плет и никакво прескачане. Заловен е до задната врата на хана.А КН си прави дъвка с "г...лупостите" на ББ. Хвани единия -удари другия.
141
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази женичка наистина е някаква лелка , която има болно съзнание и не знае какво да говори. Левски от историята се знае , че е изключителен атлет и скача като лъв. Това е имал предвид Борисов . Другарката явно не е наясно с нищо .
140
3
 
14
 
! Отговори
шоп преди 6 години
До Анонимен 150Ров, ограда, нали все е скачал. Ти какво искаш уроци по история ли да си разказваме тук?
139
11
 
21
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Ей, много са смешни тези от БСП. А бе, не ви ли омръзна да се занимавате с глу.пости.
138
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къде е поругаването в цялата тази история?
137
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Даскалица ПенаЯвно и ти толкова познаваш историята. Дякона получава прозвището си Левски в Белград в първата легия организирана от Георги Раковски след скока му над рова при Стамбул капия.
136
23
 
10
 
! Отговори
:) преди 6 години
Спомнете си как са го хванали турците. Паднал е, прескачайки някакъв плет. Така са го настигнали и заловили. Хайде сега помислете, дали е добре да споменава Левски, когато се говори за ограда???? Ама и вие като Тиквун. Чели сте по една детска книжка и толкова.
135
17
 
23
 
! Отговори
Да ви .ба лидерката преди 6 години
Никой червен *** не може да измисли смислен пост в защита на нинова, но пък хакат минуси на чуждите коментари. Ще се пръснат от яд, че любимата им лидерка блести в пълния си плясък на безсмислен политик.
134
16
 
17
 
! Отговори
?!? преди 6 години
Нинова сега ти се извини, затова че обиди Вазов, заради прростоватия си език по отношение на Левски!
133
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко преди е нямало ограда на това място за ограда за туй ли му викаха погранична зона заради пограничен лист да пишат,че и печат от некой да е да му щракнат,а къде е старата ограда за сравнение където толкова поколения граничари бдяха до нея,ако са я събаряли зариди таз то тогаз са в захлас от тяхното съоръжение,че още и Левски им виновен за прескачането,скачал на дълго и високо като лъв затова и Левски бил,и от Левски сега сигурно ще я прескочат по сериозно отколкото ония артисти по филма.
132
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какъв политически "потенциал" струи от тази само! Вече повече от 6 месеца бсп-то се въргаля с фюрера си в безсмислени пасквилни изблици. Вторачени в Борисов, като омагьосани. Ръсят само глупости, полза от тях за държавата - никаква! За това ли им плащаме гигантските заплати и охолните отпуски! Добре, че не успя да стане премиер, заедно с т. п а ц и т е около нея щяхме да видим и патим! Точен е Вежди по-горе! Пази Боже!
131
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова, я кажи кога ще предадете престъпниците от Б.С.П. които ни ограбиха да лежат в затвора оставете с Боко Левски на мира? Или понеже и ти си от тях и не искате промяна в конституцията такава, че да се лежи в затвора ни разигравате циркове? Кога престъпници от Б.С.П. ще лежат в затвора? Или щом е от Б.С.П кражбата това не са крадци? Щото и другите крадат, но най-много са от вашата партия. Докато не кажеш, че си за вкарване на соц престъпниците в затвора си г-жа лъжа.
130
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП-то взеха да изсмукват проблеми от пръстите си.
129
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как точно е станало това поругаване? Това изявление на БСП е расизъм.
128
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не видях къде е поругаването, но както и да е. Според мен БСП имат халюцинации.
127
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо поругаване, голямо нещо. Тия от БКП-то изкукуригаха тотално.
126
16
 
12
 
! Отговори
Павлин Петров преди 6 години
Е.,.,..,.той ББ като е прочел само книгата "Винету" какво да се очаква от него 46