Между траш метъла и Третия Райх: "Вермахт" скандал във властта

Шефът на Агенцията за чужденците с тениска с името на войските на Хитлер
27 ное 2017 07:00,
118
Между траш метъла и Третия Райх: "Вермахт" скандал във властта
Снимка: архив "Булфото"

Нов "нацистки" скандал избухна във властта, главен герой в него отново е кадър на "Обединените патриоти". Този път той е председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев.

Негова снимка, на която той е с тениска с надпис "Вермахт", обиколи медиите.

"Вермахт" е името на въоръжените сили на Третия Райх, но и на американска транш метъл група. След избухването на скандала Харалампиев обясни пред bTV, че той е фен на групата и това е единствената причина да носи тениска с такъв надпис.

Още по темата

Във Facebook председателят на агенцията за българите в чужбина коментира скандала с музикален поздрав (песен на група "Вермахт").

"Аман от неразбиране, глупости и небивалици!?!", пише в профила си Харамампиев и допълва, че по този повод поздравява всички ценители на тежката музика с "това яко, здраво рок парче". Той уточнява, че то е на североамериканската култова, ъндурграунд, тежка рок банда от Орегон – "правеща готина кросоувър музика още от средата на 80-те години на миналия век!". "Да живее готината музика и свободата - правете любов, не война!”, завършва поста си председателят на Агенцията за българите в чужбина.

Наблюдатели обаче припомнят, че логото на американската траш банда е доста по-различно от изписаното на тениската на Харалампиев.

Харалампиев получи подкрепа от своите. Зам.-шефът на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки обясни, че вече стигаме твърде далеч с коментарите кой каква музика слуша и кой какви фланелки носи.

Харалампиев е от ВМРО, а Агенцията за българите в чужбина е на подчинение на вицепремиера Валери Симеонов, който е лидер на друга част от "Обединени патриоти" – НФСБ.

Това не е първият "нацистки" скандал във властта, все предизвикан от представители на ВМРО. Преди няколко месеца шефът на дирекция "Социална политика" в оглавяваното от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов ВМРО Министерство на отбраната беше призован да напусне поста си заради снимка пред нацистки танк с протегната за поздрав дясна ръка. В крайна сметка обаче той не се оттегли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСтокхолм е европейска столица на изнасилванията.-------------Това по Раша Тудей или по Спутник ти го казаха?Сигурен съм, че в Москва има повече изнасилвания на глава от населението, сравнено със Стокхолм.
85
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българинКога си ходил там? Ако отидеш днес ще останеш разочарован. Слушал съм шведи и казват, че политиците им са им съсипали страната като са ги напълнили с мюсюлмани. Аз на тях ли да вярвам или на теб?
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българин Ти си рядко глупав българин. Швеция е едно мулти-култи ислямистко третополово гето. Студено с кофти език. И не, ще те разочаровам. Стандарта ми на живот е над средния, така че никога не бих живял там. А ти ходи като ти харесва. Само си пази жената/детето защото изнасилванията там са епидемия. Германия е цвете в сравнение с тия. 10 милионна нация прие 1 милион бежанци, отделно още колко имат.. това е културно самоубийство, но коммундър като теб няма да разбере.
83
5
 
14
 
! Отговори
Едно въпросче преди 6 години
Като прочетете или кажете Вермахт какво разбирате?Повечето биха отговорили - армията на Третият райх!Но ако се български овластен български патриот известен още като агент Иван, доктор по история, отговаряте - ***-метъл група!Големи трашари станали тия патриоти. Пък ние си мислим, че те слушат само българската народна музика и най-вече песни юнашки, хайдушки, песни за вехти войводи, както е писал Поетът! И още нещо е написал - Патриот е, душа дава, ама душата на народа!
82
2
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 73 (историята)Били сме някога. Вече не сме.
81
6
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 69 (Комунист)Бил съм в Швеция и няма нужда да ми се обяснява какво било там.На първо място, в Швеция няма комунизъм, а форма на социализъм, или социалдемокрация ако трябва да сме точни.И да, общото с България по времето на комунизма е че всичко им е безплатно, например здравеопазването и образованието. И приликите свършват дотук. Ама наистина им е безплатно, а не както беше у нас.Да, работих в земеделска кооперация. Нищо общо нямаха с нашите ТКЗС-та.
80
4
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 78Гроздето е кисело, казала Кума Лиса, нали?Като нямаш пари поне не завиждай на шведите.Бил съм в Швеция преди години. Там американските туристи се чувстваха като бедняци.Масово гледат витрините на магазините, цъкат с езици и се вайкат колко е скъпо, рядко някой се осмелява да си купи нещо.А какво да кажем ние с гайдите, както се казваше в едно популярно телевизионно шоу!
79
8
 
6
 
! Отговори
Др.Михайлов преди 6 години
Те израелските служби знаят как да се оправят с такива мишоци,да продължава в същия дух,на всяко прасе му идва коледата!!!
78
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя щото Швеция е много втасла... напълнила се с всякаква ***, а на серийни убийци им дават по 10г. затвор (като в скъп хотел) щото иначе не било хуманно. Сканданавия е една от люлките на културния марксизъм. Стокхолм е европейска столица на изнасилванията. Там и да ми плащат не бих живял, дреме ми че имали пари.
77
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
таквиз патрЕоти са ни ясниако тоя го пратят в бой, ще плаче като момиченце
76
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До св.св.Маркс и Енгелс 74комунизмът няма общо с това, което описваш ... това че няколко *** слезли от гората са се обявили за комунисти и са правили глупости няма много общо с концепцията му.
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от една страна тая тениска е много по-близо до нацисткия вермахт, отколкото до музикалната група :)Логото, шрифта на групата са различни, общото е само текста.Докато в логото на тениската само трябва да се замини W със свастика и ... получаваш нацисткия орел. От друга страна има един надпис отгоре, който не го разчитам ... nur fur .... orlando ли пише или друго ...Абе опитва се да се измъкне тоА патрЕот, няма лошо да си отстоява принципите, ако има такива.
74
4
 
12
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Комунист-За какъв комунизъм в Швеция говориш бе пъ пеш??? Да си чувал в Швеция да е имало диктатура на пролетариата??? Да са вкарвали насила шведските селяни в текезесета??? Властта да е пращала инакомислещите в лагери на смърта???
73
0
 
5
 
! Отговори
историята преди 6 години
До Един българинНима ние не сме арийците на балканите- кандидати за баварска колония?
72
5
 
3
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ба, айде молим не на нас.... тия анонимници тоя ги е търсил специално заради увлечението си по нацизма,аз що не ги знам....
71
7
 
3
 
! Отговори
до 69 преди 6 години
Стига писа глупости бе, болшевизъм и диктатура е едно комунизъм съвсем друго има грамотни комунисти справка Швеция има неграмотни болшевики справка бай Тошо и червените тикви и БСП Куба Венцуела и тъй. СК може да са бедни ама лидера им е зъвършил Шейцария и си произвеждат всичко сами, ако им махнат санкциите стават втори Китай.
70
3
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Ванката Тотев 2 е тоя. Нарочен за метъл. Поредното патриотарско недоразумение. Това момче, и хал хабер си няма от *** метъл. *** метъла е военинизраното радикално крило на хеви метъла, а "правете любов, не война" е чисто хипарски девиз "Бийтълс гиби".
69
7
 
9
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Комунизъм и нацизъм били едно и също. Мислиш ли че в България някога е имало Комунизъм? Отиди в Швеция и ще разбереш какво е комунизъм. Аман от разбирачи заради такива охлюви сме на този хал.
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: "до 57"Нищо подобно! Комунизмът и нацизмът си приличат почти като сиамски близнаци.Има безброй примери на бивши комунисти които са станали нацисти и обратното - особено в края на войната пленените германски офицери са били масово превъзпитавани в комунизъм.Тук няма място да изброявам всички но достатъчно е да спомена Роланд Фрайслер - върховен съдия на нацисткия "народен съд", бивш съветски възпитаник.Като две капки вода са, както беше името на едно телевизионно шоу.
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цитат: "...американска транш метъл група..."транш група?!?!големи дебати! Парад на воайорите неграмотници.