Между траш метъла и Третия Райх: "Вермахт" скандал във властта

Шефът на Агенцията за чужденците с тениска с името на войските на Хитлер
27 ное 2017 07:00,
118
Между траш метъла и Третия Райх: "Вермахт" скандал във властта
Снимка: архив "Булфото"

Нов "нацистки" скандал избухна във властта, главен герой в него отново е кадър на "Обединените патриоти". Този път той е председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев.

Негова снимка, на която той е с тениска с надпис "Вермахт", обиколи медиите.

"Вермахт" е името на въоръжените сили на Третия Райх, но и на американска транш метъл група. След избухването на скандала Харалампиев обясни пред bTV, че той е фен на групата и това е единствената причина да носи тениска с такъв надпис.

Още по темата

Във Facebook председателят на агенцията за българите в чужбина коментира скандала с музикален поздрав (песен на група "Вермахт").

"Аман от неразбиране, глупости и небивалици!?!", пише в профила си Харамампиев и допълва, че по този повод поздравява всички ценители на тежката музика с "това яко, здраво рок парче". Той уточнява, че то е на североамериканската култова, ъндурграунд, тежка рок банда от Орегон – "правеща готина кросоувър музика още от средата на 80-те години на миналия век!". "Да живее готината музика и свободата - правете любов, не война!”, завършва поста си председателят на Агенцията за българите в чужбина.

Наблюдатели обаче припомнят, че логото на американската траш банда е доста по-различно от изписаното на тениската на Харалампиев.

Харалампиев получи подкрепа от своите. Зам.-шефът на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки обясни, че вече стигаме твърде далеч с коментарите кой каква музика слуша и кой какви фланелки носи.

Харалампиев е от ВМРО, а Агенцията за българите в чужбина е на подчинение на вицепремиера Валери Симеонов, който е лидер на друга част от "Обединени патриоти" – НФСБ.

Това не е първият "нацистки" скандал във властта, все предизвикан от представители на ВМРО. Преди няколко месеца шефът на дирекция "Социална политика" в оглавяваното от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов ВМРО Министерство на отбраната беше призован да напусне поста си заради снимка пред нацистки танк с протегната за поздрав дясна ръка. В крайна сметка обаче той не се оттегли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕРМАХТ не са *** метъл група, а кросуър спийд метъл.И не са нищо особено. Има къде къде по-големи групи в стила.
45
0
 
6
 
! Отговори
Грую преди 6 години
Циркът в българската политика подпомаган от медиите.
44
0
 
8
 
! Отговори
kvazi преди 6 години
Поне е траНш група :)
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
американска траНш метъл група-------------Нямам думи, Верка отново е култова
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМного правилно колега но веднага се е намерил дрогиран в ранни зори софиискси евроатлантически гей и ви е маркирал минус
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А крумчо зарков кога ще си подаде оставка за неприемливите изказвания относно "лова на дядовци"???
40
2
 
7
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
Кой си пък ти да ми казваш къде бъркам конституцията е една за всички и въпросния г-н дори да се яви със тениска на самия Хитлер това си е негова работа. A ти се омитай във СК там всички се обичат еднакво може и да ти хареса, нещо не те виждам да тръгваш
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
служех в армията като танкист в харманлийския черен полк ,на танкове Т 54 ,та това което тогава ме впечатли бяха варелите с надпис ВЕРМАХТ на немски естествено,-използват се при поход и се свалят при бойни учения, казаха ми че са от войната,трофейни,и какво се оказа че в средата на 70г. социалистическа България използва германски трофей без да се притеснява че ще я обвинят за нацистка или наследник на онази Германия, а сега олеее на всеки ъгъл нацисти ако е така къде са партизаните другари
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А няма ли да споменете нещо за 77 годишната женица от Провадия изнасилена и убита от сапуните, срещу които се е борил така омразния ви чичо Адолф? На тия дето ще ми изтрият коментара им пожелавам същата съдба на техните майки!
37
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почитането на арийската идеология и на нацизма е дълбоко вкоренена в българската психика и се предава от поколение на поколение. Дядовците ви бяха нацисти, бащите ви бяха нацисти, вие сте нацисти и синовете ви ще бъдат нацисти. Бългапина тайничко си мечтае да избие съседите си, да унищожи евреите и турците и руснаците, а после да развее байряка на вечната дружба с началниците от Германия. Не вярвайте когато българин ви каже че не нацист - дълбоко вътре в себе си е чист нацист!
36
3
 
2
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Анонимен 32Не арийци ли?! Ти знаеш ли въобще какво означава българин, България. Защото имате си има значение.
35
6
 
5
 
! Отговори
до 123 преди 6 години
Не бъркай свободата на слово със задълженията които носи отговорен опст в държавата. Или ние сме на принципа : за облагите готови, за несгодите..има си рая....
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младото поколение по един или друг начин влиза във властта и това са неизбежни процеси. Искам да видя в парламента фен на Сайпръс Хил, да влиза през входа с подозрително безгрижна стъпка и да е с прическа бухнала както са в по-ранните им клипове.
33
6
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
МИ добре и к'во. Нещо лошо ли има. Щом може да има хора с тениски на сталин и ленин, защо пък да няма хора и с тениски на вермахта. Свърши тая глупост дето неше преди. Сега има свобода на словото. А да и хората не са равни.
32
2
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
На такива като тебе все някой им е виновен ? Първо си неграмотен, върни се във първи клас и се научи да пишеш, после обвинявай някой. Никой не ти е виновен, че си ***. Oтиди в Германия стани един метач или нещо. Сегашна България е наследник на мутро-комунистите.
31
2
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
Не се срамувай - ти не си българин, очевидно.
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** ***, ако вермахта беше спечелил щеше да е само въпрос на време да ни погнат и нас като неарийци! Радвам се че Русия успя да хобеди дядовците на третополовите! През 100 години немците трябва да бъдат смачквани профилактично за да не правят бели!
29
2
 
9
 
! Отговори
аршинолог преди 6 години
Едните изнесоха България - няма проблем, другият носил тениска - скандал.
28
12
 
9
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ако Вермахта беше спечелил .... сега вместо 20 годишни брички щяхте да карате Мерцедес... и вероятно да го произвеждате... отпуската щяхте да отмаряте на Бяло море, и Охридското езеро....ама нейсе - лъскайте портретите на Ленин и Сталин...и препирайте фланелките със сърпа и ***!
27
2
 
11
 
! Отговори
Петя преди 6 години
Стига сте ни занимавали с глупости! За тениска на рок група, новини, коментари.