Борисов, Симеонов и Доган – тримата, от които зависи кабинетът

БСП ще рони подкрепата на ГЕРБ, прогнозира политолог
66
Борисов, Симеонов и Доган – тримата, от които зависи кабинетът
Снимка: архив "Булфото"

Три са факторите, от които зависи съдбата на правителството – стихийните действия на Валери Симеонов, обажданията на Ахмед Доган и търпението на Бойко Борисов.

Това смята политологът Първан Симеонов, анализирайки политическите процеси от последните седмици.

Според него управляващите партии ще изгладят отношенията си и едва ли ще се стигне до разпад на правителството в настоящия му състав – ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Още по темата

"Важни са три фактора. Освен Валери Симеонов и неговите понякога стихийни действия, важен е Ахмед Доган, който, не бива да забравяме, че се обади от много време насам, и ДПС иска да консумира повече политически ресурс", каза Симеонов пред "Фокус".

"Важен фактор е и търпението на Бойко Борисов, защото дали след председателството на България, той няма да се замисли, че все по-трудно се управлява по-този начин на нескончаема атака от страна на БСП", допълни той.

Политологът похвали БСП, че си играе картите много правилно и прогнозира, че ще продължи да създава проблеми на правителството.

Симеонов обясни, че ГЕРБ все още има преднина, но БСП ще продължат да "ронят подкрепата на управляващите". В тази ситуация пък ДПС били печеливши и те щели да определят кой да има предимство.

Преди седмица Валери Симеонов отправи поредни критики към начина, по който ГЕРБ общува с "Обединените патриоти", което издаде напрежение в коалицията. Малко по-късно лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отрече да има такова.


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
Джъстиса преди 1 година
Приятелю избори няма. Спомни си 400 000 адресирани и маркирани бюлетини в Костинброд.
Те бяха факт, който се покри нагло. Без последствия.
Избори няма.
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко много рудно ще бъде свален. Имайте предвид, че държавната адинистрация назначена от ГЕРБ е около 750 000 души. Умножете ги по две и добавете на всяко трето семейство по още един човек /средно/. Всички тези, на които им е дал хляба в ръката, естествено гласуват за него, както и техните семейства. От Боко им зависи и работа, и всичко. Това са реалните гласоподаватели на ГЕРБ и така се стига до цифрата 2 милиона. БСП ако е могат да смятат, изобщо да не се занимават с политика.
58
1
 
5
 
! Отговори
Джъстиса преди 1 година
Разпускане на партиите. Партия=Мафия
57
3
 
0
 
! Отговори
Любопитен ? преди 1 година
А от Курнелка какво зависи ... ?
56
4
 
3
 
! Отговори
соцмафията преди 1 година
До СТРАХОТНО ..

Червената гъзобузеста сигурно се е свързала с Елена Поптодорова в САЩ.
55
3
 
3
 
! Отговори
партизанска песен преди 1 година
До Хорнелия Миновна

...смърт на предател и на враг.................
54
2
 
5
 
! Отговори
БКП а ГЕРБ се зове преди 1 година
До Не се накрадоха

Не се наядоха!
53
1
 
7
 
! Отговори
Хорнелия Миновна преди 1 година
Веднага да бъдат разстреляни.Предатели!Гадове!
52
0
 
16
 
! Отговори
Не се накрадоха преди 1 година
НАпомнят че въпреки че с а заловени да крадат десетки милиарди от народа през бюджета вкл за НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ЦЕЛИ/строят вилни селища,палати с яхти,джипове и басейни като подаръци за избранници на власта вкл одобрени от меди доганов/или вижте как се казваше..
ЗА армията не дават пари за обувки и гащи но за догановите хора крадат милиарди от народа през бюджета.има пълна документация/вижте ОП" развитие на селските региони"
51
1
 
14
 
! Отговори
Срочно доклад преди 1 година
Симеонов да обнародва пълен доклад за кражбите на милиарди през бюджета и през какви нагло престъпни групировки и партиино подставени компании се усвояват..Борисов беше с е удивил че всички супер крадливи проекти по оперативни програми се пичелят от турско говорящи крадци ..
Да се проверят всички оперативни програми и тн европроектчета..
Крадат милиарди без да им пука че над 6 000 000 нямат пари за оцеляване в България
50
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31

И лъжат на провала, такива нагли лъжци, които разчитат на слабата информираност и нараво изопачената информация - "дадохме коледни добавки на пенсионерите..." На кои бе, нагли лъжци - само на една част, а другите ще посрещат Коледа с официална държавна правителствена ОБИДА- гавра. Е, дано културата им позволи да кажат поне "Извинете, наши родители, вие, които ни дадохте възможност да получим накуп, безплатно, това, което съградихте за целия си живот".
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 39


Каквато и да е, ама ви разрови уютното бунище, където паразитирате на гърба на 80% -ви БГ тапунгери, които или живеят от кражби, или от партийно членство, или вегетират със социални помощи. И сега ви сърби навсякъде, та обезумявате и изпускате смърдливи газове да клеветите всеки, който ви презря и не поиска да дойде с вас.
48
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хитър Петър

Патриотите най-бързо доказаха, че са мошеници, жадували власт, т.е. аванта. Най-бързо от всички подпорки на Герб досега.
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оф, тримата от запаса...............
46
4
 
15
 
! Отговори
Хитър Петър преди 1 година
Може ли да има патриоти без да има етнически партии? Едните са плюс, а другите са минус. Затова не гласувайте нито за едните мошеници, нито за другите. Така с по-малко гласове ще им се намали и партийната субсидия, с това и бюджета за предизборните лъжи, като с това ще им се намалят депутатите и ще могат да правят по-малко престъпления. Аз съм на принципа по-добре не гласувай, отколкото да храниш търтеите в кошера.
45
12
 
10
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
Еми най-добре тогава пак да дойдат на власт старите ни познайници - БСП (К) и ДПС. При тях винаги управлението е "най-добро" за България.
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко зависи от народа, не от тоз или онзи. Народа е суверена. Народа си ги избира и после или пцува или се " кефи" на сеира макар и самият той да страда. Това го гледаме вече доста години. Парадокс.
43
24
 
4
 
! Отговори
СТРАХОТНО .. преди 1 година
ЧЕРВЕНАТА ТЛЪСТОГЪЗИЦА В КЛИМАКС И ДЪЛГИТЕ Й РЕЧИ ПО КОНГРЕСИ------ТЯ ЛИ Е "НОВАТА ПЕСЕН"...ХА,ХА,ХААААААААААААААА....
АМИ, ДА ....СИГУРНО ВЕЧЕ Е ПОХАРЧИЛА ПАРИТЕ ОТ "ТЕХНОЕКСПОРТ"...ЗА СИНЧЕТО СИ В САЩ!!!!

ЖИВОТА ТАМ Е СКЪП....ИЗОБЩО НЕ Е ЕВТИН КАТО В РУСИЯ!!!!!
/..Ама народа дава ,беееееееее..../
42
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бате ви Бойко е изпята песен.
41
6
 
27
 
! Отговори
cCc преди 1 година
Борисов = Симеонов = Доган = ДС