Борисов, Симеонов и Доган – тримата, от които зависи кабинетът

БСП ще рони подкрепата на ГЕРБ, прогнозира политолог
28 ное 2017 17:45,
66
Борисов, Симеонов и Доган – тримата, от които зависи кабинетът
Снимка: архив "Булфото"

Три са факторите, от които зависи съдбата на правителството – стихийните действия на Валери Симеонов, обажданията на Ахмед Доган и търпението на Бойко Борисов.

Това смята политологът Първан Симеонов, анализирайки политическите процеси от последните седмици.

Според него управляващите партии ще изгладят отношенията си и едва ли ще се стигне до разпад на правителството в настоящия му състав – ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Още по темата

"Важни са три фактора. Освен Валери Симеонов и неговите понякога стихийни действия, важен е Ахмед Доган, който, не бива да забравяме, че се обади от много време насам, и ДПС иска да консумира повече политически ресурс", каза Симеонов пред "Фокус".

"Важен фактор е и търпението на Бойко Борисов, защото дали след председателството на България, той няма да се замисли, че все по-трудно се управлява по-този начин на нескончаема атака от страна на БСП", допълни той.

Политологът похвали БСП, че си играе картите много правилно и прогнозира, че ще продължи да създава проблеми на правителството.

Симеонов обясни, че ГЕРБ все още има преднина, но БСП ще продължат да "ронят подкрепата на управляващите". В тази ситуация пък ДПС били печеливши и те щели да определят кой да има предимство.

Преди седмица Валери Симеонов отправи поредни критики към начина, по който ГЕРБ общува с "Обединените патриоти", което издаде напрежение в коалицията. Малко по-късно лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отрече да има такова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Кой е па тоя първан симеонов.СЛУГА НА ВЛЪХВИТЕ райчев и .....
34
24
 
2
 
! Отговори
нямакрай преди 6 години
С курмелиянинова съават най вредните индивиди за невинните поданици
33
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
др.Първан Симеонов ти какво пиеш за познаване,а сетих се др.*** ти плаща много добре а,прави всичко възможно др.Лъжа за да изглежда истина ама нали знаеш,че въобще не и вярваме на тази алчна и нагла......................
32
4
 
23
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До тонкатаНа следвщаите избори, които няма да са далече, ще търсим за БСП 90-95 депутати. БСП ще бъде наша Гьпстерица, с която ще положим едно хубаво Тиквата по голата му кратуна. Тази партия, поне за това става;)))
31
5
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До тонкатаКакво точно смачка Борисов на изборите? Точно нищо. на тези избори, той изпусна Властта. Аз му я взех. Затова отиде да се моли на такива като Каракачанов, Винкело и Сидеров, на тия, които го бяха плюли и викали по него "Бойко, ку.рво". Борисов бе унижен. И когато отиде да ги моли, той наистина доказа, че е ***. Но нямаше как. Ние вдигнахме дупетатите на БСП от 40-сет на 80-десет и поставихме Борисов в изключително неизгодно за него положение. А имаше големи амбиции.
30
7
 
34
 
! Отговори
Ирник преди 6 години
Смърт на гробаджийските *** и ***.
29
2
 
19
 
! Отговори
Пинко преди 6 години
то и бай Тошо беше много голям и какво стана накрая, както и редица други примери... жалка картинка
28
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз като десен избирател отдавна гласувам за БСПпартията, която предлага най-добри решения за управление на държавата.ГЕРБ са мафиотска структура тип октоподСДС са шайка крадци егоисти
27
2
 
30
 
! Отговори
Тоя ви уби шушумиги преди 6 години
Бойко е трагичното въплъщение на всеки българин, само дето е по-богат с няколко милиарда от тях.
26
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова много вече ми се повдига от тези наглеци.....Гърците /тези дето са много зле според вожда / дават на всички пенсионери за коледа по 1000 евро ,но тези алчните ,дето само си броят милионите се правят че няма проблем в България и народа цъфти и вържи....
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25 и аз имам добра работа и работя за германски фирми и нито сегашните нито които да било са направили нещо за мен и не очаквам някой да направи така че дали ще е Бойко. Корнелия. Далавери. Болен. Шкембе войвода та ако ще и Цецо црвула да е все тая
24
0
 
41
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До АнонименСтандартът на живот може и да се вдига,ама в София,навсякъде другаде повишението го изяжда инфлацията!То може да твърдят,че инфлацията е 1-2%,ама реално основните храни са поскъпнали от 20 до 50%!А парите за храна са до 50% от семейния бюджет в провинцията!Сигурно ще кажете,че в провинцията не работят?Ами напротив-повечето производства са там,обаче централите(и високите доходи) са в София!На практика в столицата се произвежда най-вече административен продукт и услуги...
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-скоро зависи от нас,ама ни мързи да станем от столовете.Май трябва да си внесем малко румънци,дотам я докарахме.
22
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че съм привърженик на герб, не че ги харесвам особено, обаче....ще дойде ден когато БСП ще е на власт и Курнелчето ще ви е премиер. Ще се радвам честно казано, всеки си заслужава управниците. Аз имам хубава работа, ще се оправя......
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов , Симеонов и Доган ми звучи като ЯТАГАН!
20
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Глупости! Къде го видя това обедняване и падане стандарта на живот?! Точно обратното, чисто икономически положението се подобрява, поне за тези които не ги мързи да работят, другаде са проблемите *** ти е малко мозъчето та да ти ги обясня накратко.
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато има евросубсидии,ще я стискат тая власт,а после когато те спрат и трябва да се връщат милиардите заеми,които взеха,тогава други да му мислят.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, много ясно, че няма да зависи от дженерал Атанасов, Дай България и Геос.
17
36
 
8
 
! Отговори
Политолог преди 6 години
За Борисов и Симеонов може да се каже ,че от тях наистина зависи кабинета.Виж, от Доган и от селянката Корнелия нищо,ама нищо не зависи!Разни "червени" политолози хвърлят поръчани резултати и мнения. Държавата върви както каже един управляващ!!! Това е правило! А сега управлява Борисов! И ще продължи да управлява за ужас на комунистите! Така каза народът!
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааа,и Ахмед Доган значи.Знаехме си,че задкулисието е в ход,че Боко и Шиши се подпират взаимно,но сега политологът изплщ камъчето и за Доган.Еввала Боко,Машшала.