Каракачанов загрижен: Има пропуски във Военна академия!

Сред тях: малко преподаватели и честа смяна на ръководството
12
Каракачанов загрижен: Има пропуски във Военна академия!
Снимка: архив, Булфото

Военният министър Красимир Каракачанов се загрижи не само за липсата на хора в армията, но и за недостатъчния брой на преподавателите във Военната академия "Г. С. Раковски".

Над 20% е текущият недокомплект на академичния състав, като преподавателите да са по-малко от нужното е трайна тенденция, призна той в писмен отговор на въпрос на депутат.

Освен това, академичният потенциал на Института "Перспективни изследвания за отбраната" не се използвал ефективно и не провеждал обучение по специалности, съответстващи на неговия научноизследователски профил, пише още Каракачанов, като цитира данните от проверка на Инспектората на МО.

Проверката е показала също, че през годините са допуснати организационни, документални и практически слабости и пропуски.

Как се взимат управленски решения пък било много трудно да се проследи, защото няма автоматизирана информационна система.

Честата смяна на ръководството на Академията не дава възможност за реализирането на дългосрочни политики, обяснява още военният министър.

Зле влияело върху имиджа й и лошото състояние на сградния фонд.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На тия сега им падна Солунската митница и няма да й простят!
9
0
 
0
 
! Отговори
Тия не ги бройте преди 10 месеца
Има още 1989 година когато научиха за нагло престъпно ликвидиращи народа български мероприятия възпитаниците на тази академия трябваше тихомълком да ликвидират нагли те диверсанти/ около 39 човека /готвещи жестоки престъпления срещу БЪлгария..вместо това папкат вафли с спец подсладители и досега.
от 1989 година досега сме загубили милиони Важни непреродени заради нагли престъпници менкани на власт в София
8
1
 
1
 
! Отговори
бай х преди 10 месеца
До Отвратен
1992 год нямаше соц ..
сигурно си бил .. на мама детето да го уредим на по лесно
7
2
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 10 месеца
Аз съм уникален случай от соца, при който вет. лекар от запаса/кошик -ст. школник от НШЗО Плевен/ е изпратен за два месеца в ВА Г.С. Раковски София през 1992г.Завърших академията без да имам никакава представа от военщина.Представяте ли си какво малоумие и съсипване на държавни пари. Офицерите там ме питаха, ти като си вет. л-р какво правиш тука?Ами комунистическо малоумие.Дадохо ми диплома за ком. на бригада.Може ли да си представите?Тогава бригадите в БГ бяха четири.
6
0
 
3
 
! Отговори
развеселина преди 10 месеца
Само там ли има пропуски?
5
0
 
5
 
! Отговори
Да бъда откровен преди 10 месеца
Доносника е патриот душа дава !Но Душата на народа !
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има големи пропуски във военната академия - не са ги научили, че не е хубаво да се подчиняват на фашисти и мутри. Тези пропуски ще бъдат коригирани.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е,хайде ,де !
Какво стана с ...шамарите ?!
))))
2
2
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 10 месеца
За сметка на това, във полицейската академия не вярвам да има недокомплект.
Въпрос на приоритети.Враговете на страната явно вътре са повече, сред населението, отколкото външните врагове, а страх лозе пази.Когато пак се наложи, не дай боже, да се бият баби и старци пред парламента, на кого ще разчита повече Баце, на армия, или полиция и жандармерия? Справки-близкото минало.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А ти къде си завършил военна академия ? Какво разбираш от войски ,не си ли некомпетентен за поста военен министър ? Знаеш ли поне коя е столицата на Китай ? Можеш ли да се подписваш поне ?