Нинова към Симеонов: Откривате WC-та, а ДПС взе 22 млн.

БСП обвини ГЕРБ, че финансират нереформирани сектори
Обновена: 30 ное 2017 11:11 | 30 ное 2017 10:45, Вера К. Александрова
74
Нинова към Симеонов: Откривате WC-та, а ДПС взе 22 млн.
Снимка: архив "Булфото"

"Г-н Симеонов, докато вие откривахте тоалетни на ГКПП, ДПС получи за половин час 22 млн. лв., извън бюджета". Така лидерката на социалистите Корнелия Нинова се обърна към вицепремиера по време на дебатите по бюджета, продължили до три часа тази нощ.

Шефката на БСП обвини ГЕРБ, че разпределят излишъците в бюджета извън парламента, където би трябвало да става това.

"Това разпределение става така: ето пример - ПМС от 28.11. 2017г. ГЕРБ – 30 млн. лв в 35 общини, извън бюджета, ДПС – 22 млн. лв. в 35 общини, извън бюджета, всички останали общини в държавата – 3 млн. лв.", обясни Нинова и попита: "Какво става в държавата? Кой управлява? ГЕРБ прави бюджет не за българите, а за купуване на влияние, за послушание на непослушните, за задкулисни договорки и за печелене на избори".

Според нея управляващите са превърнали бюджета от най-висшата форма на политика в най-грозната форма за купуване на политическо влияние и политическо спокойствие.

Нинова разкритикува и разчетите на управляващите и ги обвини, че предвиждат повече пари в доказано неработещи системи.

Една от тях е образованието, анализите за което показвали, че неграмотността се увеличава и все повече деца отпадат от училище. Така било и със здравеопазването, където се увеличават закритите болници и хората, които нямат достъп до здравеопазване. Увеличавали се и хората, които са на прага на бедността.

"Това са процеси, които вървят от години, но ГЕРБ управлява в последните 8", каза Нинова и обясни, че БСП предлагат бюджет, чиято философия е повече пари, но за реформирани модели и системи на здравеопазване, образование и данъчна система.

Нинова разкритикува и липсата на предпоставки за сериозен икономически разтеж в проектобюджета на ГЕРБ, а според социалистите е нужна държавна политика за икономика и производство и държавна политика за борба с бедността.

"Потребление и инвестиции – няма как при този ръст на цените да очакваме, че потреблението ще се увеличава и това ще стимулира икономиката – с 80% са се увеличили цените на някои храни, според Държавната агенция за стокови борси и тържища, ток – 1.5% нагоре, вода 19%, акцизи на цигари – нагоре, 62 случая на общини в страната, които са увеличавали местните данъци и такси и само 8, които са ги намалявали", изброи шефката на социалистите.


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Op преди 1 година
HAYDE PAK DPS
60
0
 
3
 
! Отговори
А ти какво искаш ма, преди 1 година
Корне?

Хората да ходят в храстите по естествени нужди ли?
59
0
 
4
 
! Отговори
Бранимир преди 1 година
Парите ли са важни само за вас а да нема къде да се изпикаш ша пикаеш и на пари и всьо
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те от бсп не пикат
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крони, ти права ли чур каш, та да не ти трябва WC? Ами голямата работа?
56
1
 
6
 
! Отговори
909 преди 1 година
След като патриотите са в управлението, означава ли това, че не трябва никакви пари от излишъка да се отделят за общини, в които управлява ДПС. Там не живеят ли хора или тя си разсъждава по партизански. Освен това е разбираемо, че се е впечатлила от някаква тоалетна. То по времето на социализма за много райони това беше лукс. Сякаш не е срамно , че досега на КПП Калотина е нямало такава. Жалка и глупава жена.
55
1
 
3
 
! Отговори
до 54 преди 1 година
Кой? Иво дебила ли бил прав? Но Иво дебила няма нищо против да си седи в парламента, избран от хората, които обижда. Или той е избран от двайсетте процента, които не обижда? Как не се сетих. Разбира се, че за Иво дебила гласуват само интелигентни хора. Как можах да си помисля друго.
54
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да открива някой 00 значи Иво Христов е прав. Такова откриване няма как да се прави ако електората не е такъв, какъвто го е определил Иво Христов. Па и приказката за матряла е потвърждение на думите Христови.
53
0
 
2
 
! Отговори
антипик преди 1 година
ако трябва да прочете човек някаква обективна новина той трябва да се сцепи от ровене в нета. Обаче и да е обективна отдолу троловете и т а к о в а т м а м а т а.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До л
А как става Волен от дамгосан днес да е окей?
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще публикува списък ДНЕС коя медия с колко държавни пари и по какъв повод разполага, от нашите данъци, и срещу тези пари какво се заплаща????????????????? В същото време няма пари за лекарства. Ще се откажат ли медиите от продажно купената си НЕзависимост?
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До изнервен
За да не си изнервен, като не стигат 7,5 години, колко ти трябват, че да се устроиш???????
49
1
 
6
 
! Отговори
л преди 1 година
Само на 28 години купува Техноимпекс за 70 000 долара, а в сметките на предприятието е имало 1,8 милиона лева и куп имоти тук и в чужбина, как става?. Сега се оказва че тази сделка никога не е проверявана, а най вероятно и още хиляди приватизационни сделки като тази.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше много харна из медиите, като я предлагаха за председател на парламента. Обаче тя отказа и реши да има и опозиция в парламента. И я почнаха. На целия народ ли са подготвени компромати откакто са се родили хората, само и само да няма обективност. Днес има ли лапаница и ако има кой л,апа - тоя дето е в опозиция ли?
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Троловете не коментират новината истина ли е или не е, а обиждат нейния автор.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС е производно на БКП. ДПС е проект на ДС - в момента там са всички стари ДС кримки, а Делянчо Пеевски е официалният представител на ДС за България. ДАНС е ДС.
45
1
 
6
 
! Отговори
МАФИЯ МАФИЯ преди 1 година
МАФИЯ МАФИЯ КОРНЕЛИЯ Е ДЖИХАДИСКА СПОРЕД ПРЕДСТАВИТЕЛ НА МИНИСТЕРСИ СЪВЕТ В СИМЕОНОВ
44
4
 
11
 
! Отговори
засрами се! преди 1 година
Тази Нинова колко пъти на ден ходи до 00? При 7 млн население 22 млн малко ли са или много? Тя какво иска? Навремето през 1970 комунистите лъжеха че провокатори инфектирали тоалетната хартия с венерически болести за да борят срама с експлозията от венерически болести и липсата на тоабетна хартия.
43
5
 
13
 
! Отговори
виж тук преди 1 година
Спипаха Нинова в нова лъжа – сделката за "Техноимпекс" никога не е проверявана
Прокуратурата опроверга думи на лидера на социалистите
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Валери Симеонов открил 00 обаче на президента му далече ...