В НС пълзи зараза! "Воля"-та на Марешки влязоха с маски

Имало вирус от умопомрачителност, мъчил бил депутатите
Обновена: 30 ное 2017 12:33 | 30 ное 2017 12:30, Екип на Dnes.bg
20

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Виж други галерии »
Остра зараза била плъзнала из парламента и заради това депутатите от "Воля" влязоха в пленарна зала с медицински маски.

Целта им била да се опазят от тази временна умопомрачителност, която пълзяла сред народните избраници.

Според хората на Веселин Марешки раздаването на обидни квалификации за българския народ се е превърнало в зараза и с този символичен акт те искат да се предпазят от "вируса".

Още по темата

Лидерът на партията отново припомни, че червеният депутат Иво Христов определи 80% от българите като дебили, след това пък Вежди Рашидов от ГЕРБ бил казал, че в България останали само хора, които и "за чеп за зеле" не ставали, а пък шоуменът Слави Трифонов си позволил да коментира, че "целият морален и качествен капацитет се е изнесъл от държавата".

"Пазим се от тази зараза, плъзнала от едно изказване, което не беше наказано. Влезли сме с маски, защото се оказа по-заразно, отколкото си го представяхме", обясни Веселин Марешки.

"Оказа се, че в парламента, а и извън него, единствената група, която се протипоставя на такива остри изказвания, сме само ние. Изглежда това не вълнува нито вас, нито българския народ, нито никой. Затова не можем да продължаваме да си блъскаме главите в стената", каза Марешки.

Той се оплака, че имало двоен аршин и заради това неговите депутати били нападани за какво ли не, а пък на тези от други групи им се разминавало безнаказано за всичко.

"Представите ли сега, че ми пада пердето и казвам: "Всички вие сте дебили!", ще ми го простите ли", обърна се той към депутатите.

Според него това е поведение, което си позволяват "покварени и самозабрави ли се хора".

"Не сме си доставили противовирусни лекарства и ще останем с маски", отсече той от парламентарната трибуна.

Соцдепутът Драгомир Стойнев обаче се засегна от думите на Марешки и се оплака, че от "Воля" принизяват българския парламент с акцията си.

"Това е недопустимо, хората трябва да имат поне елементарно възпитание и да знаят къде се намират, тук не им е пазарът, не им е аптеката, тук е парламентът", скочи той.

Славчо Велков от БСП пък призова народните избраници един път завинаги да спрат да използват думи, които обиждат другите.

Според него обаче двоен аршин, от какъвто се оплаква Марешки, няма.

"На 13 септември Марешки каза, че държавата се управлява от трите прасета, тримата идиоти и тримата глупаци, така че да не говорим за двойни аршини“, отсече той.

След него пък думата взе Вежди Рашидов, но не за да критикува, ами за да се извини.

"Аз изтървах една дума, но не съм искал да обидя никого. Аз съм печелил 4 мандата, моят живот на 65 години не е измислица, правя грешки, но намирам достойнството и мъжеството да се извиня. Извинявам се, ако съм наскърбил някой, моля ви да ми простите“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
CAMP Veselienatura преди 6 години
Vesko ne e zle da si prigotvi v djoba i serum protiv zmiisko uhapvane...:-)
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Магарешки е ***, а какво ни интересума как влиза тоя нали каза че няма да ходи на работа повече освен *** Магарешки е и лъжец.
14
2
 
2
 
! Отговори
Ozon Bar преди 6 години
Bravo, Vesko, briliantna blagorodna reklama!
13
2
 
11
 
! Отговори
бННННН преди 6 години
ВИЖТЕ КАКЪВ БАЦИЛ СТЕ СИ ИЗБРАЛИ , СМЕСЕН С ВИРУСА НА МАГАРЕ.....80%
12
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 12: Парламента е това, което електоратът очаква да види в него. И журналистите, и електоратът не вникват в детайлите на това, което се гласува, а в шоуто, което се прави, И докато това е така, шоуто ще продължава. Банкянският хитрец Бойко отдавна е разбрал, че това е най-важното, и всеки път когато му дадат думата гледа да изръси някоя знаменита фраза.
11
3
 
17
 
! Отговори
Ай,ай, преди 6 години
Какъв нагъл лицемер,какво тетро. Даже,не театро,а цирк. Народните избраници окончателно превърнаха парламента в цирк. Смешници.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80% !))Не се обиждайте, глупостта не е заразна, така че маските не са необходими. А да се коментира в парламента изказавdнията на някакъв шоумен, това вече е дъното на падениетf. И не , мерси, хfра като вас не могат да ме спасят и управляват, защото точно вие сте проблема. Още колко време трябва да мине, за да решите да си извадите главите от ....задн...от пясъка? 80% и вие сте техните идолиDDD
9
1
 
20
 
! Отговори
Субсидии за партиите преди 6 години
Магарешки да обясни защо не иска да намалят субсидии за партиите .... Излиза, че гарван гарвану око не вади.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинете, но на мен ми е безкрайто неприятно с моите данъци от мизерната ми заплата да се финасират тези циркаджии. Чисто хипотетично, ако депутатите взимаха около 1000 лв заплата и никакви други пари и облаги, дали така яростно щаха да СЕ НАТИСКТА ДА НИ СПАСЯВАТ и управляват?
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФАРМА - МАФИЯТА ПОДДЪРЖА КВОРУМА НА ГЕРБ.
6
1
 
14
 
! Отговори
има и още преди 6 години
Има и още една категория останали в България, тези с най-различни повдигнати обвинения, разследвани за корупция и разни други престъпления, дето май ги "държат на каишка" , за да влизат в разни роли, когато потрябва... А в случая при този никой не иска да наложи мораториум за реекспорта на скъпи лекарства, защо ли?
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... И ТРИМАТА ***`ОТИ
4
2
 
19
 
! Отговори
този какво прави там преди 6 години
ТОЗИ НЕ БЕШЕ ЛИ ПОДСЪДИМ, ИЛИ БЪРКАМЕ? И НАЛИ СЕ ОТКАЗА ОТ ИМУНИТЕТ, ИЛИ БЪРКАМЕ? ЩО ТЪРСИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ОЩЕ- ДА МУ ГЛЕДАМЕ ИЗМИСЛЕНИЯ ЦИРК, С КОЙТО МАЙ ЗАМЕСТВА ЦИРКА НА СИДЕРОВ?
3
3
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Някой пуснал бил зараза,щото PROSTO се изказал.Точно този маскарад,прави ни живота в Ад !
2
2
 
16
 
! Отговори
МАГАРЕШКИ преди 6 години
си прави безплатна реклама на аптеките. Тоя "борец" винаги прави това което му казва ТИКВУН. Щом нещо сбърка и почват по медиите "разследващите" журналисти да повдигат въпроси за кондрабандата с горива и лекарства
1
3
 
26
 
! Отговори
Марешки, преди 6 години
как върви "борбата ти" с картелите? Вече си депутат, силата е с теб а нещо позабрави тая работа...