ВМРО срещу Царя: Ламтежът за имоти е неуважение към България

"Имотите не са лични, те са държавни. И винаги са били"
30 ное 2017 17:30, Красимир Ангелов
144
ВМРО срещу Царя: Ламтежът за имоти е неуважение към България
Снимка: Булфото

ВМРО обяви в специално обръщение до медиите, че се противопоставя на опитите за „мълчаливо и лекомислено отстъпване на т.нар. царски имоти по посока на фамилията Сакскобургготски“.

"Питаме: заради това ли беше всичко, господин Сакскобургготски? За да си върнете имотите? Не е ли това обидно към собствената Ви фамилна привързаност към България. Към кое в България е привързана Вашата фамилия? Към дворците ли?", се чете в посланието на войводите.

Още по темата

"България е република и ако някой иска да се титулува цар, следва да знае, че в днешни дни това остава единствено благородническа титла, която не обвързва държавата. По никакъв начин!

Дори да са приети калпави лобистки закони, които позволяват на една фамилия да съди държавата, идва ред държавата да поправи нещата, а не да отстъпва", смятат хората на Красимир Каракачанов.

Според ВМРО  въпросните имоти са на институцията цар, т.е. на държавността. "Днес такава институция в България няма. Имотите не са лични, те са държавни. И винаги са били. Във всеки смисъл на думата и без оглед на правните еквилибристики. Държавни означава обществени", отчитат патриотите и продължават:
 
"ВМРО с тревога следи и опитите на Сакскобургготски да наложи отново нарицателното Цар Симеон Втори, заедно с атрибути като Ваше величество. Част от медиите в България използват тези думи".

Според войводите в днешни дни монархията и атрибутите ѝ навсякъде в цивилизования свят са само скъпо струващ маскарад.

"България дължи уважение на своята историческа царска традиция – тя е част от завещаното ни средновековно достойнство, което ни отличава от всички останали. Но стремежът към имоти е неуважение и принизяване на царската традиция, и на самата България", отчитат от ВМРО. И предлагат институциите у нас да положат всички усилия, за да запазят собствеността на въпросните имоти в държавни ръце.

От ВМРО допускат, че е възможно имотите да се дадат на фамилията на Симеон Сакскобургготски с преференциални условия за дългосрочно ползване. Но именно държавата да остане принципал.

"Наместо това обаче виждаме опити за "сделка" със Сакскобургготски – явно срещу предполагаеми негови международни контакти. Последните са доста съмнителни, но показват желанието на Бойко Борисов да приобщава всички към политиката си. Това несъмнено е добро държавническо поведение, но с него не бива да се търгува.

Господин Борисов, защитете държавния интерес! Господин Сакскобургготски, покажете великодушието, което настоявате, че имате. И се откажете от претенции!", завършва посланието на войводите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦарскатаДа ходи да съди комунистите за това което са сторили на семейството му , но имотите са държавна собственост , те принадлежат на народа .
21
15
 
1
 
! Отговори
Царската преди 6 години
институция има специален статут.И какво са направили комунистите със семейството.
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ходи да си връща имотите в държавите на майка си и на баща си. Родителите му не са българи и са нямали нищо тук.
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този път ВМРО са прави. Да не би Царя ,сам и с собствени средства да ги е строил тези дворци ,или пък ги е закупил от народа. По тази логика, всеки който е бил на власт и е ползвал нещо ,което принадлежи на държавата, после може да претендира , че е негова лична собственост.
18
24
 
2
 
! Отговори
Имотите преди 6 години
се полагат на Симеон. Да не стигаме до съд.Срамно е за България.( Всички съседни бивши царе осъдиха държавите си и получиха огромни суми .За какво са ни да ги поддържаме тези сгради? Струва скъпо поддържането.А и ще платим на Симеон непосилни суми.)
17
1
 
27
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Имаше доста хора които си въобразяваха, че царя не е тук заради имотите. Има доста наследници и те трябва да ядат
16
2
 
27
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Браво на ВМРО! Правилна декларация и точно навреме, защото с този "специален закон" някои се опитват да заобиколят и Конституцията и законите и да излъжат обществеността. Жалко, че това е обръщение само на ВМРО. Би трябвало да е единна позиция на целия републикански парламент!
15
18
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Дайте си му на Чоека имотите и стига сте го мъчили. Кво толкова иска, три бараки и двайсе елхички
14
11
 
8
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Ние от ВМРО питаме, кой си ти? Македонецът от Русе. Ти ли дебелак ще ни представяш? Ти ли тлъсто прасе което не може да качи един баир?
13
33
 
2
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Комунистите неправомерно са национализирали и одържавили имотите на царчето! В правото си е да си ги вземе!
12
3
 
30
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Симо не е истински цар,защото не е помазан от поп,цар беше неговия баща,а тоя дойде и след него потоп.
11
3
 
45
 
! Отговори
666 преди 6 години
Кобурга все пак си е цар - цар на кражбите и мошеничествата! По тази линия никой не може да го бие.Ако ГЕРБ приме исканията на Кобурга за имотите - пада от власт!
10
12
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
Ето това целят с тази статия - "имотите са държавни"!И утре като гласуват и отпуснат 6 цифрени суми за ремонти на тези имоти от бюджета /т.е. от нашите пари/, 800-дневния и тези, които го доведоха, ще потриват доволно ръце.
9
0
 
38
 
! Отговори
Магнолий преди 6 години
Като се замислиш-6-7 милиона сме.Пъти по малко от един голям град.При тази райска земя би трябвало да се живее много по-добре,ако имаше нормално,некрадливо управление.
8
4
 
20
 
! Отговори
ан преди 6 години
добрите обноски и аристократичност идват от иманетоя да видим как ще се държи този ,ако работи в мина и не му платят ,а е наредил 4 пилци до негоне само обноските а и религията си ще сменише такова е било времето на потурчените родопив 16век
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако "царя" уреждаше само себе си, пак.....***-доди.Но май вече се забравиха юпитата, които воглаве със сина му не знам какво си свършиха за страшно много пари.Апропо.....никой управник до сега не е потърсил сметка за безхаберието на предходния с тайната надежда ДА МОЖЕ И ТОЙ ДА КРАДЕ БЕЗ ПОСЛЕ ДА МУ ДИРЯТ СМЕТКА. Гарван гарвану око не вади! :)))
6
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дайте на ВМРО един царски имот, и ще млъкнат.
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Именно, именно - международните му контакти - това е сделката - връщане на имотите срещу наливането на ислямски пари у нас. Той има много връзки с арабските държави, да не забравяме, че името на внука му е Хасан. Но какво прави лидера на ВМРО Каракачанов в такъв случай заедно с Сакса в Саудитска Арабия????
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно одобрявам текста "имотите да се дадат на фамилията на Симеон Сакскобургготски с преференциални условия за дългосрочно ползване. Но именно държавата да остане принципал." Така е най-справедливо.И не одобрявам текста "желанието на Бойко Борисов да приобщава всички към политиката си. Това несъмнено е добро държавническо поведение",защото не е добро "държавническо поведение" да се убива всякаква опозиция и да се превръщаме в диктатура.
3
3
 
42
 
! Отговори
сигурно преди 6 години
Този не е никакъв български цар ,защото не е българин ,и сега ще съди България за имоти ,които са си само български !!