Бареков слиза (от политиката), за да влиза (в телевизора)!

Евродепутатът обяви, че със свои медии ще бори фалшивите новини
1 дек 2017 18:00,
62
Бареков слиза (от политиката), за да влиза (в телевизора)!
Снимка: архив, Булфото

Eвродепутатът Николай Бареков обяви пред студенти от УНСС, че никога повече не мисли да се занимава с политика и иска отново да стане журналист.

"Излизам от политиката, аут съм. Никога повече. Говорете с мен като човек, който се връща в медиите", обърна се той към тях на дискусия, на която ВУЗ-а искаше да запознае своите възпитаници с тенденциите при фалшивите новини, а и на която като гост лектор бе поканен именно Бареков.

Все пак евродепутатът обяви, че няма намерение да се отказва от поста си в Брюксел, защото му остават още две години, през което време той активно ще разкрива авторите на фалшиви новини, благодарение на "конгломерат от честни медии", който той ще създаде. Не пожела да коментира обаче как ще го финансира.

Според Бареков най-свободната част от света по отношение на свободата на словото е Азия, защото там тя е изграждана в продължение на 5000 години.

По думите му Европа също има дълга история, но преминава през етапи на саморазрушение и няма изградена "силна имунна система".

Преди да влезе в политиката Бареков бе дългогодишен водещ на сутрешния блок на bTV, после стана изпълнителен директор и водещ на ТВ7 и NEWS7.

Впоследствие той създаде партията си "България без цензура" и успя да влезе в парламента, но месеци по-късно формацията му се разпадна. В коалиция с ВМРО обаче той успя да стане евродепутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари