Бюджет на раздора: Парите скараха депутатите

Час преди полунощ бе приет бюджет 2018 г.
Обновена: 1 дек 2017 09:34 | 1 дек 2017 08:55, Петя Славова
4

Час преди полунощ депутатите приеха Бюджет 2018. Разпределението на парите на държавата обаче скара народните представители.

"Идеята на управляващите беше бюджетът да се приеме набързо и на тъмно. Управляващото мнозинство има за цел единствено да руши институционализма в България", заяви депутатът от БСП Димитър Дачев тази сутрин пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Това не е вярно! Нашето работно време не е от 8 до 17", контрира го Галя Василева от ГЕРБ. Тя бе категорична, че депутатите ще почиват едва след приключване на работата си в Народното събрание днес.

"Опозицията има нездравословни и популистки предложения. Опитаха да омаловажат бюджета с изказванията, които правиха. Ще има повече пари за образование, здравеопазване, социална политика и сигурност. Образованието е основен ангажимент на ГЕРБ", подчерта депутатът от най-голямата партия в парламента.

"Какво популистко има в това да поискаш повече пари за майките, които отглеждат своите деца със 170 лева на месец?", настоя Димитър Дачев и посочи, че опозицията не са могли да правят никакви предложения.

Галя Василева отговори, че бюджетът на държавата се готви от януари и е изключително сериозен инструмент. По думите ѝ институциите имат реална информация колко пари и къде могат да се заделят.

"Управляващите нямат отношение към българските светини. Вчера протестираха и учените от БАН", отбеляза Димитър Дачев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Да не преиначават преди 6 години
1. Разумният човек не протестира, когато късат от залъка му, за да увеличат парите за майчинство и детски надбавки в случай, че става въпрос за отглеждане на достойни български граждани. Протестираме тогава, когато става въпрос за развъждане на мързеливи, неграмотни, паразитиращи. В България днес зплащането и разпределянето на тези надбавки не става по най-разумния и справедлив начин!2. Днешната БАН не е светиня. Тя е хранилка за "наши" хора и родата им.
3
0
 
2
 
! Отговори
Стрина Пена преди 6 години
Абе тия не разбраха ли ,че единствената опозиция е НАРОДА......останалото е блаблабла
2
1
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 6 години
Видиш ли комунист и на снимка,удари му един в мутрата и денят ти ще премине добре!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички искат пари от бюджета , той се пълни с данъци. Е тогава , защо който може крие данъците , др. Андрешко. Иначе като си в опозиция искаш майка си и баща си , а като си на власт обратно . И те така вече 28 години и след още толкова пак ще е същото , че и по лошо независимо кой е на власт .