Борисов: Ще отпуснем пари за "Св. Георги Зограф" в Атон

"За църкви и манастири да ме атакува БСП - не са прави"
Обновена: 1 дек 2017 21:26 | 1 дек 2017 21:16, Анисия Иванова
25
Борисов: Ще отпуснем пари за "Св. Георги Зограф" в Атон
Снимка: Булфото

 Още в сряда Министерският съвет ще отпусне необходимите средства за ремонта на Зографския манастир. Това каза премиерът Бойко Борисов във видео, публикувано на официалната му страница във Фейсбук“ по повод казуса със средствата за ремонт на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски“ и Зографския манастир в Света гора.

"Единственото, което мога да коментирам е, че колегите се опитват от всяко нещо да направят скандал и да прозвучи така, че едва ли не правителството, което оглавявам аз, не дава пари за Зографския манастир и "Александър Невски“, което е абсолютна глупост“, коментира премиерът.

Той обяви, че е разговарял с българския патриарх Негово Светейшество Неофит и го е уверил, че на редовното си заседание в сряда, 6 декември, Министерският съвет в присъствието на игумена на Зографската света обител архимандрит Амвросий ще отпусне необходимите средства за ремонта на южното крило на манастира "Свети Георги Зограф" в Атон.

"От Зографския манастир първоначално поискаха 209 хил. лева за южното крило, но казват, че няма да им стигнат. Затова съм поканил архимандрит Амвросий да дойде в сряда, да направят сметка, дотогава и да ми кажат за цялото южно крило колко пари да им отпусне МС“, посочи премиерът Борисов.

"Катедралата "Св. Александър Невски“ е много сложен проект. Патриархът и Синодът знаят, че трябва да се направи детайлна оценка на основите, на покрива и чак тогава ще знаем 15, 16 или 20 милиона ще струва. Това струва много пари, но аз съм им ги обещал, правителството им ги е обещало и щом станем готови, тогава ще бъдат на тяхно разположение. Така че за делата има кой да ни съди - и едните и другите, но с цялото ми уважение към г-н Бойчев точно за църкви и манастири те да говорят, при положение, че и за Плиска - майката на всички църкви, толкова много сме направил – не са прави“, каза още министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Бойко за всичко се грижи и още има хора които се правят на сляпи
18
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви при, от къде са, на какво основание???
17
2
 
38
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Танцуващият със сабя!Егати тупана е тоя!
16
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЛЧЕН ,НАГЪЛ И ЛЪЖЕЦ КАТО ВСЕКИ КОМУНИСТ !
15
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви пари отпускаш ти бе наглец ? Ти само обираш зорлем парите на народа за да си осигорите охолен живот...Няма по-големи наглеци от БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ! ОКАЗА СЕ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИЯТ БИЗНЕС Е ПОЛИТИКАТА. ОТ ТАМ ЗАКОННО СЕ ПРИБИРАТ ПАРИ ЗА ОГРОМНИ, НЕИЗРАБОТЕНИ ЗАПЛАТИ, КРАДЕ СЕ ЗАЩОТО ВЕЧНО НЕ ИМ СТИГА НА ТЕЗИ ГЛАДНИЦИ И НАРОДА ГИ ТЪРПИ......
14
0
 
43
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Борисов, оправете си първо язовирните стени, после църквите! Стига с тези изхвърляния за ефтина слава. Язовир "Бели Искър" застрашава хиляди човешки живота на поверената ви рая.
13
0
 
43
 
! Отговори
САМО ТАКА преди 6 години
АКО НЕ ГИ ПРИТИСКАТ ТИЯ ОТ ГЕРБ ВСИЧКО ЩЕ ОПЛЮСКАТ. ПРИ ТОТАЛЕН АТЕИЗЪМ Т.НАР. СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА Е ОТПУСКАЛА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ЗА ЦЪРКВАТА ОТ БЮДЖЕТА И ТО БЕЗ ДА СЕ АФИШИРА, ТИХО И НОРМАЛНО. ВСИЧКИ ХРИСТИЯНСКИ ХРАМОВЕ СА ПОДДЪРЖАНИ ОТЛИЧНО И РЕСТАВРИРАНИ. СЕГА ГЕРБАВИТЕ ВДИГАТ САМО ПУШИЛКА И СЕ ПАЗАРЯТ ЗА ВСЕКИ ЛЕВ, НО СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ КОЛКО ЦЪРКВИ СА ПОСТРОЕНИ СЛЕД 10 НОЕМВРИ, БЕЗ ТОВА ДА Е ТЯХНА ЗАСЛУГА. КАКТО СЕ КАЗВА БОКО НЕ ДАВА АВАНТА,АКО НЕ ЕЛИЧНО ЗА НЕГО - ЗАТОВА ДА ГО ПРИТИСКАТ
12
0
 
37
 
! Отговори
бегай на зъболекар преди 6 години
лош арен, тва иаме и тва ще си траеме. който иска промяна да ходи да гласува и да внимава.хубавото на кражбите които правят администраторите е това че винаги може да им се конфискува което са награбили
11
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И от джоба си ли ги даваш тия пари, бе мръ-сник такъв.Или от нашите данъци.
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Именно бог иска пари от хората, нали неговите служители неовата воля изпълняват, да не е по моя заповед платено и кръщенето и венчаването?
9
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов,я кажи защо царчето те придружаваше в Саудитска Арабия и какво си говорихте пътьом?Има ли нещо общо с молбата ви към ВКС за спиране на делото за царските имоти за 6 месеца.Вярно ли е,че ще търсите извън съдебно споразумение целящо да оставите на царя двореца "Врана" и "Царска бистрица"срещу прекратяване на делата от негова страна срещу България.Ако това се окаже вярно,ТИ СИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ,което народа няма да ти прости и няма да ти позволи.
8
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2 Ми много ясно трябва ГЕРБ да изчакат да се върне ББ за да даде парите за Ал. Невски и Атон, не може предложение на БСП да се гласува. Повече ме притеснява изказването на Горанов в Панорама. Косвено заяви, че налагат мораториум върху новите лекарства, за да могат само богатите да си купуват от чужбина, а бедните да умира.
7
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е доказателство как се дават пари по волята на един човек, а не по закона за бюджета. Освен това, скандалното тук е как се газят правилата при всяка непредвидена или нежелана от властта ситуация, а не че сумата е точно за манастирите. Пропуснаха и манаснирите и лекарствата за онкоболните. Това за тях са просто едни пари...
6
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааааао, не! Църквата е най-имотното НПО в държавата. Откъде накъде държавата ще им дава пари от наште данъци? Червените атеисти само глупости измислят.
5
2
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Браво!Трябва да се грижим за светините си.Те са част от нашата история,те са и искрата духовност,която ни води към спасение!
4
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес БГ са запразнували или коментарите за гората не им отърват - все грешен код умишлено ли е това господа?.....
3
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кави пари ще отпускаш бе това да не са на баща ти милионите? Погледни колко народ гладува мизерува и студува. Но теб това не те грее какво са там няколко милиона гладуващи мизеруващи и студуващи я по важното е тука да си делнеме някое милионче с нашите фирмички па овцете да го дуунат под вода да не дигат прах. НАЛИ? Прав си! Когато не си седнал!
2
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При първото гласуване повечето депутати бяха "за". В това число имаше и от Дпс и от Патриотите. След като часове наред Герб увърта накрая решиха, че трябва да го прегласуват. Защо, бе?То се вижда кой прави скандали.
1
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не слагайте ваши фирми да ремонтират .