Българската Коледа: На стотици помогна, стотици се надяват

Президентът изрази надежда, че хиляди отново ще я подкрепят
1 дек 2017 14:45,
4
Българската Коледа: На стотици помогна, стотици се надяват
Снимка: Българската Коледа

Българската Коледа е помогнала на 474 деца през 2017 година. Това обяви президентът Румен Радев и даде старт на кампанията за 2018 година.

През миналия сезон на кампанията е разполагала с 2 650 000 лева. 474-те деца са получили подкрепа на обща стойност 700 000 лева. Тези средства са усвоени за диагностика, лечение и последваща рехабилитация, каза президентът, цитиран от БТА.

Със събраните миналата година средства 30 лечебни заведения в страната са получили техника и апаратура за 1 800 000 лева общо. С придобивките могат да се прилагат най-съвременни методи на лечение, отчете президентът.

Още по темата

Той обяви началото на благотворителната инициатива за 2017/2018 година в Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. Той обясни, че това е сред водещите лечебни заведения в страната и там водещи лекари полагат грижи за хиляди деца годишно.

Заедно с Радев старт на кампанията дадоха и здравният министър Кирил Ананиев, областният управител на Пловдив Здравко Димитров и кметът Иван Тотев.

По време на церемонията президентът каза, че "Българската Коледа" не е просто дарителска кампания, а нещо по-голямо. "Дава ни вярата и усещането, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности и споява различни социални слоеве", каза той.

Радев обясни, че "Българската Коледа" обединява хората с различни професии, образование и социално положение около една кауза. „Зад нея, допълни той, стоят хиляди българи, но успехът на една дарителска инициатива и най-вече доверието в нея зависят основно от хората, което са в края на процеса, а това сте вие – лекарите“, обърна се държавният глава към медиците.

Президентът изрази надежда, че и 15-то издание на "Българската Коледа" ще привлече отново хиляди българи, които ще помогнат на децата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Държавата трябва да се заеме с тези болни деца не ние а държавата къде е тя няма я защо защотото е окрадена
3
0
 
6
 
! Отговори
Ами,тооо, преди 6 години
Всички надежди са изгаснали. Светват единствено по Коледа. Добре,че я има...Божееее...
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом държавата се надява чрез обрулване на народа чрез внушаване му на комплекси, не знам докъде ще стигнем? Навсякъде има даряване, ама то не е основното перо в здравеопазването. Един вид държавата прави помен с хорската доброта.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност за какво са ни депутати, премиер и куп навлеци да ги храним, като в крайна сметка ние сами се оправяме за всичко, а те само си лапат безумно високи субсидии, заплати и всякакви бонуси.