ДПС в Хитрино се цепи от ДПС, не ще авторитаризъм

Хората не са доволни, че депутатите им се спускат
1 дек 2017 18:40,
29
ДПС в Хитрино се цепи от ДПС, не ще авторитаризъм
Снимка: архив "Булфото"

Общинската структура на ДПС в Хитрино излезе с декларация против ДПС и обяви, че напуска движението.

Новината съобщиха членове на организацията на специална пресконференция. 26 от 27-те членове на общинското партийно ръководство са подписали декларацията. Тя бе представена от кмета на село Каменяк Сабрия Таир.

Единственият, който не е подкрепил напускането, е общинският ръководител Севджан Акиф, каза Таир, цитиран от "Дарик".

След решението на Хитрино да се отцепи от ДПС, същото правят и 19 от 20-те структури в селата около него. Единствено структурата в село Длъжко не е подкрепила декларацията.

Още по темата

16 от 18 кмета на населени места в общината също са подкрепили декларацията за напускане на движението. Това са направили и 14 от 15 общински съветници в местния парламент на Хитрино.

В декларацията си напусналите посочват два основни мотива. Единият е авторитарното управление от централно ниво, като уточняват, че листите за депутати се редят без тяхното съгласие и одобрение.

Вторият аргумент е изключването от ДПС на общинския кмет Нуридин Исмаил. Той бе отстранен от партията с обвинения в непрозрачност при харченето на даренията за Хитрино след взрива на гарата.

"Никой не ни е подсказал да го направим. Кметът Исмаил заяви, че не се меси в такива мероприятия", коментира Неждет Мурад по повод версията за оказан натиск от страна на общинския кмет. Към момента всички напуснали остават независими.

Членската маса на ДПС в общината е около 250 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
18
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ами хората виждат какво прави ДПС. Нищо не прави. В турските региони ГЕРБ направи много повече. Вместо помощи ако гласуваш за ДПС, ГЕРБ обновиха поне пътищата и доста турци намериха препитание с прилични заплати. Герб въпреки всички недостатъци е за предпочитане пред партията на Доган.
2
7
 
3
 
! Отговори
бай Хитран преди 6 години
Който е тръгнал срещу бащицата с шейтанската брадичка не е прокопсал. Тези да крадат каквото може до следвашите избори че после остават на сухо.
1
4
 
10
 
! Отговори
Чудесно преди 6 години
Колкото повече турски партийки, толкова по слабо ще бъде влиянието на Анкара в България! Дано станат като отломките от бившия СДС - дузина образувания с по 1-2% подкрепа.