ДПС в Хитрино се цепи от ДПС, не ще авторитаризъм

Хората не са доволни, че депутатите им се спускат
1 дек 2017 18:40,
29
ДПС в Хитрино се цепи от ДПС, не ще авторитаризъм
Снимка: архив "Булфото"

Общинската структура на ДПС в Хитрино излезе с декларация против ДПС и обяви, че напуска движението.

Новината съобщиха членове на организацията на специална пресконференция. 26 от 27-те членове на общинското партийно ръководство са подписали декларацията. Тя бе представена от кмета на село Каменяк Сабрия Таир.

Единственият, който не е подкрепил напускането, е общинският ръководител Севджан Акиф, каза Таир, цитиран от "Дарик".

След решението на Хитрино да се отцепи от ДПС, същото правят и 19 от 20-те структури в селата около него. Единствено структурата в село Длъжко не е подкрепила декларацията.

Още по темата

16 от 18 кмета на населени места в общината също са подкрепили декларацията за напускане на движението. Това са направили и 14 от 15 общински съветници в местния парламент на Хитрино.

В декларацията си напусналите посочват два основни мотива. Единият е авторитарното управление от централно ниво, като уточняват, че листите за депутати се редят без тяхното съгласие и одобрение.

Вторият аргумент е изключването от ДПС на общинския кмет Нуридин Исмаил. Той бе отстранен от партията с обвинения в непрозрачност при харченето на даренията за Хитрино след взрива на гарата.

"Никой не ни е подсказал да го направим. Кметът Исмаил заяви, че не се меси в такива мероприятия", коментира Неждет Мурад по повод версията за оказан натиск от страна на общинския кмет. Към момента всички напуснали остават независими.

Членската маса на ДПС в общината е около 250 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте настройвали хората едни срещу други!С турците имаме много смесени бракове, манталитета ни е еднакъв.ДПС и ДОСТ , БСП и Атака са вредните партии дето говорят глупости и настройват хората
22
1
 
5
 
! Отговори
kardjaliec преди 6 години
Slujbite da napravqt edna spravka v kardjaliyskite obstini koi ima nai mnogo naeti zemedelski imoti ot obstinksite zemi vav vsicki obstini vse kmetove i tehnite sinove i priblijeni dori zamestnik kmetove koito pribirat sumati pari ot subsidii i evroproekti.Prokuraturata da zapocne da priema anoninmi signali zastoto taka ni e strah da idem i da posocim kradcite ce vsicki sa v dps varhuskata i posle pravqt problemi.
21
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доган - човек на Москва.ДОСТ - партия на Анкара.А нашите сънародници турци могат да разчитат само на Бойко, той им го доказва всеки път!И все пак им пожелавам да са свободни и сами да изберат как да гласуват за бъдещето си!
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам много колеги и приятели турци- нямаме какво да делим, заедно работим, заедно сме и на банкетите!Но комунистите и ДПС разделят хората за да се мразят и да ги командват по-лесно.
19
1
 
21
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Знам много примери, когато не си на същото мнение с ДПС те мачкат с всички лостове на държавата които разполагаха. Ако имаш някакъв частен бизнес не можеше и да гъкнеш срещу ДПС. Само олигарсите около ДПС трупат милиони(както при господарите им от Русия) вземат апетитни общински земи на безценница пък, ако някой нормален човек реши да се включи в търга веднага му показват вратата. Е това не може да продължи вечно така на хората им омръзна вече от многото права и свободи!
18
11
 
2
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Анонимен-10,иска ти се да преминем ,към герб,но никога,драги съпартийци,не се подавайте ,на провокации,ДПС е демократична партия за защита на правата,на всички етноси в РБЪЛГАРИЯ.
17
9
 
13
 
! Отговори
ьфн преди 6 години
Хората разбраха, че Доган и отрочето на БКП- комунистическата партия ДПС- не са това, което ги убеждават че е!! ДПС се обърна на феодална структура, досущ като БСП-където едни са облагодетелствани за сметка на други! Бойко може да не е велика в интелектуалната сфера, но ГЕРБ доказа на хората южно от линията Благоевград-Стара Загора-Хасково-Бургас, че ДПС не работи за техните интереси. Всъщност откакто започна работа 1-то правителство на ГЕРБ, започнаха и действия в интерес на обикновения човек
16
7
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-19 грешиш,такива ,като нуридин,кмета на селото,експлотират и рекетират ,работливите хора,всеки уикенд,с ''брат''си бойко са на ''Паламара''.
15
0
 
14
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Нашите хора са работливи. Голяма част от тях и честни. Бг работодателите знаят това. Вместо да търси в Джобса лепи обяви по селата и пуска един микробус.
14
3
 
17
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Бойко може да е ***. Може би го псуваме по сайтовете но не дели хората по етнос и религия. И наистина направиха много за смесените региони. Те всъщност не са "смесени". 100% турски региони. Знаете ли колко обяви за работа се лепят по селата. Частници осигуряват и транспорта. При БСП и ДПС можеш само да метеш улици 6 месеца за 300 лв. И после да чакаш пари от продаденото мляко от кравата. Или от тютюна. По градовете младото население е кът. В селата е много и работодателите търсят турци. Това е.
13
2
 
18
 
! Отговори
kardjaliec преди 6 години
Turcite ne iskame povece prava i svobodi iskame normalna rabora, dohodi i socialna sreda. Decata ni se izpojeniha s polqkini, holandki i ispantsi, no s bulgarite vse dushmani ni pravite, zasto taka bre gospoda depesari?
12
2
 
21
 
! Отговори
Хасине преди 6 години
В Кърджаийските общини и особено в Кирково, Джебел, и Черноочене също има голямо народно недоволство както от централните , така и от местните структури и феодали и феодалчета. Номерът- ние сме турци, гласуваме за ДПС вече не минава гус'ин доган разбираш ли...Неможе кметски дъщери да купуват имоти за милиони и да се возят в джипове, или кемтски синчета да ходят на шопинг в Милано и Париж. Ние като цяло не сме бедни изкарваме даречем 1500-2000 евро в Германия, но шопинг в Милано йок...
11
1
 
26
 
! Отговори
Осман преди 6 години
На ДПС единствената им лакардия е "права и свободи". За тях "права и свободи" е да те мачкат ако не гласуваш за тях. И да ти защитават "правата и свободите" като те назначат някъде на Мин.заплата. Знаете ли какво е "право и свобода" за мен? Да работиш без значение за кого гласуваш. Да получаваш заплата и да имаш правото и свободата да си я харчиш както искаш. Това е правото и свободата в съвременния свят. Имаш ли пари няма значение дали си турчин, българин или арменец.
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е сигналът за всенародно турско, антидоганско възстание.
9
1
 
15
 
! Отговори
Аналитик преди 6 години
Нека обясня с други думи каква е ситуацията (да не се бърка с 'бой'):Общинските представители на ДПС прекалено дълго са стояли настрани от кльопачката, която се опосква на централно ниво от движението. Имало само някакъв местен - Нуридин, който чат пат пускал гювеч, но го разкарали и сега софрата съвсем опустяла. И хората стават от празната маса. Ами какво да кажа... логично! И аз така бих направил. Да пробват при патриотите.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те в Хитрино, всичките са хитряги.
7
2
 
13
 
! Отговори
Османе, преди 6 години
Е как нищо не прави ДПС?Настройва българските граждани едни срещу други.Съботират властта когато не са в нея директно,закрилят заедно с анти БХК паразитния начин на живот на ромите.
6
9
 
2
 
! Отговори
Бордолезов преди 6 години
Отцепниците все са потъвали в забвение сега. Така ще стане и стези. Доган е всесилен що се отнся до турците в БГ.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитрино е като Сталинград за ДПС . Тоест , терористите на ДС - социалистите , напускат базата срещу пари и глупави оправдания . Ахмед Доган никога не е бил с Анкара . Ердоган го доказва . Местан също , той е марионетка на Бойко . Борбата е да се вземат каналите на ДПС и БСП и да ги оставят на заплата . А , който е на месечен абонамент - слуша . Затова Почетния лидер е номер 1 , защото разделя добре баницата между босовете в партията му . Но той Бойко останалите са едни и същи .
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС е излишна.Плюс това е противоконституционна.