Експериментът: Г-да, депутати, кога изтичат книжките ви?

Отговорите вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR
1 дек 2017 07:00, Анисия Иванова
21

След като преди дни свалиха номерата на автомобила на икономиста Владимир Каролев заради изтекла шофьорска книжка, репортерът на  Bulgaria ON AIR Димитър Димитров реши да направи експеримент.

Още по темата

Той попита хората, които коват законите - знаят ли докога са валидните техните книжки?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това подновяване и санкциониране е с цел да ти вземат едни НЕ МАЛКО пари за нова книжка,нова лична карта...... а реално да са ти станали по добри уменията като шофер след като си си подновил книжката ?? единствено оправдание е че с годините лицето се променя и заради снимката да се смени
19
0
 
2
 
! Отговори
адв. Казанлиев преди 6 години
Голяма част от интервюираните депутати очевидно не познават закона. Не е вярно, че шофирането с изтекла шофьорска книжка е приравнено в закона на шофиране без такава! Шофирането с изтекла книжка НЕ е нарушение по ЗДвП, а е нарушение по ЗБЛД и се наказва с глоба. КАТ обикновено дублира двете наказания - веднъж глобява по ЗБЛД и втори път налага ПАМ по ЗДвП. Това, разбира се, е незаконосъобразно, поради което и съдът масово отменя наложените ПАМ. Това съветвам и клиентите си - ОБЖАЛВАЙТЕ ПРЕД СЪД!
18
0
 
1
 
! Отговори
ха преди 6 години
До Анонимен Друго е да си *** ,нали ?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Предполагам, същото важи и за летците-изпитатели! Не трябва да се затвори волната душа в някаква хартийка, пък била тя и книжка!
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Книжки ли? Онзи Германец който кара 56 години без книжка да не би да неможе да кара? Ако не бяха го ударили никой нямаше и да разбере че е без книжка. Книжката не кара колата мозъка и задкормилното устройство я кара. Книжката е само за пралама и претекст да ти я вземат. Който си е роден за шофьор на него книжка не му трябва. Които не са и две книжки да им дадът пак ще се утрепят!
15
3
 
6
 
! Отговори
До отворко 14 преди 6 години
Ти къф си Вее, за кой се мислиш. Я вземи и си намали дрогата, защото друго не може да ти размъти кухата кратуна. Ти на къф си се взел, на съдия ли?Относно лицето Каролев с изпълненията си през тази седмица той падна по долу от неграмотните и ***.Какво очакваш, в закона да се допише. Този закон не важи за лицето Каролев.Колко дълъг да е списъка с тия дето да не важи.Вземи и си набий в празната кратуна.ЗАКОНА Е ЗА ВСИЧКИ И ЩЕ СЕ СПАЗВА ОТ ВСИЧКИ.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Алеко Константинов В Зимбабве е 10 евро пенсията... на година
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
12-ти много си отворен. Става въпрос да не те приравняват с неграмотни *** и болни тинейджъри. Става човек да забрави срока на книжката или да я забрави в друга дреха. Това не е престъпление.
12
0
 
7
 
! Отговори
Закон преди 6 години
До шофьорЗащото един път ако някой престъпи закона, то това дава пример за престъпване на закона 2-ри, 3-ти път и т.н. След това започва беззаконноста, който вилее като ураган и опустошава стараната като след война. Такав беззаконност по тези земи май не е имало. Бедата е , че има закони, но те не се спазват най-вече от законотворците, управляващите, техните близки и роднини и най-вече от имащите много пари. Не прави чест на законотворец да погазва, който и да е било закон.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ беше тоя Каролев?Вместо да си набие в кухата кратуна, че законите са направени за да се спазват. Омръзна ми цяла седмица това мамино детенце да се разкарва от телевизия в телевизия и да плаче как са му взели играчката и сега няма с какво да си играе.
10
3
 
14
 
! Отговори
учуден преди 6 години
Вместо да ни глобяват за глупости, да следят реалните нарушения. КАТ да станат малко по-съвременни. Да пращат SMS или имейл преди изтичане на книжката, имат база данни. Вече всички застрахователи и пунктове за прегледи го правят. Това е реална помощ за шофьорите, не ала-бала.
9
0
 
12
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 6 години
..... Другарки и Другари "ДЕПУТАТИ" ..... КОЛКО ВИ Е ЗАПЛАТАТА ?!?! ... И ОСВЕН НЕЯ ... ОЩЕ В ПО - КОЛКО БОРДА НА ГОЛЕМИ ФИРМИ УЧАСТВАТЕ ?!?! ..... Защото пенсията на нашите бащи и майки ... дядовци и баби ... работили за тази прогнила структура , наречена "Държава" е по ... 100 евро !!!!! ... ДАЙТЕ МИ ПРИМЕР ЗА СТРАНА В СВЕТОВЕН МАЩАБ С 100 ЕВРО ПЕНСИЯ ... НА МЕСЕЦ ! .... Защото на нормалните места това е на ... ден !!!!!
8
0
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
А какво да кажем за тези, които имат шофьорски книжки, но нямат кола (някои даже никога не са имали)???Тях какво ще ги правят? Ще ги дерат живи ли?
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До NICKНе, баце. Това са византийски простотии.
6
3
 
27
 
! Отговори
шофьор преди 6 години
Откачено е да се приравнява наказанието за изтекла книжка с това изобщо да си нямал книжка. Аз карам над 20 години/ над 300 000 км и какво, ако ми изтече книжката вече нямам умения ли? Книжките са валидни 10г. възможно е да забравиш датата на валидност. Тези санкции са фалшиви мерки за безопасност, за пред ЕС, реално не спасява животи!!!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5 - не е навсякъде! Ето аз за това си карам с немската книжка - тя е безсрочна! И на нея пише "Модел на Европейския Съюз" - така че не виждам защо да не се 'поевропейчим' и ние? Или прилагаме ЕС нормите само когато е да ни прецакват?
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това със срока на книжките не го разбирам, нито със срока на ЛК. В много сатрани извадиш ли си такъв документ, той е безсрочен.
3
5
 
50
 
! Отговори
NICK преди 6 години
ДО НОМЕР 1 . В СЕМЕЙСТВОТО ИМАМЕ 1 КОЛА .ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ МИ СМЪКВАТ НОМЕРАТА ИЛИ ЩЕ Я КОНФИСКУВАТ ВМЕСТО ДА ГЛОБЯТ ЛИЧНО МЕН ,АКО Е ИЗТЕКЛА ? Е ДА ДЕ , АМА ТОГАВА И ЖЕНА МИ ОСТАВА БЕЗ КОЛА ? ТОВА СА ЧИСТО БЪЛГАРСКИ ПРОСТОТИИ . НЕ МИСЛИШ ЛИ ?
2
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си губете времето с това, тях ги возят със служебни коли. Изпитайте ги на въпроси по математика, литература, история и география. Тествайте ги за наркотици.
1
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Длъжни ли са да знаят, желателно, но не задължително. Какъв е смисълът на тоя експеримент. Който кара със неподновена книжка би трябвало да му се конфискува колата и глоба 50 000 лв. По-добре ги питайте защо глобите са толкова малки и войната на пътя продължава.