Павлова с надежди: Председателството да промени имиджа ни

Ремонтът на НДК приключва тази седмица, в срок е!
1 дек 2017 07:08, Петя Славова
66
Павлова с надежди: Председателството да промени имиджа ни
Снимка: БТА

Една от целите ни е с председателството да променим имиджа на България, познаването за страната ни, да покажем какви са силните ни страни и защо България може и трябва да бъде уважавана, каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова пред БТА.

"Надявам се да докажем, че сме надежден, стабилен и прогнозируем партньор на Европа, заяви министърът. За нас е важно да се утвърдим като лидер на Балканите, да бъдем държавата, която да е движещата сила за просперитета и стабилността и мира в региона", отбеляза тя.

Още по темата

Четири са основните ни приоритети - бъдещето на Европа и младите хора, Западните Балкани, сигурност и стабилност, дигитална икономика и те ще бъдат представени от министър Павлова на 6 декември за окончателно одобрение от МС, а на 12 декември - в Европейския парламент във формата "председатели на парламентарни комисии". България има подкрепа от страна на Европа за приоритетните области, коментира Павлова.

Тя посочи още, че по време на председателството искаме да покажем културно-историческото наследство, природата, човешкия потенциал, капацитета на младите хора. Това създава предпоставки да популяризираме България като място за инвестиции, за бизнес, за туризъм.

Павлова отбеляза, че по време на председателството в менюто ще бъде представена българската кухня, ще се предлагат българско вино и други български напитки, а български новостартиращи компании пък ще могат да правят изложения в НДК. Ремонтът в НДК ще приключи тази седмица и всичко върви в срок, информира Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
2
 
! Отговори
В СИМЕОНОВ ОФИЦИАЛЕН преди 6 години
В СИМЕОНОВ ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА МИНИСТЕРСИ СЪВЕТ ТЪРСИ ДЖИХАДИСКАТА КОРНЕЛИЯ ТЯ ПЪТ ТЪРСИ 80 % *** В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ЗА ТОВА ЛИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ЗА ДЖИХАДИСТИ И ЗА ***
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таа беше за Уволнение , колко ли неща на колко мъже от ГЕРБ налапала
53
0
 
20
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Как ще се промени имиджа като вие- политиците не сте направили нищо полезно за народа! Само крадете, замазвате проблемите, лъжете и вместо да се борите с престъпността и корупцията, вие ги подкрепяте!
52
0
 
12
 
! Отговори
Извенетеее, преди 6 години
това на снимката не е ли Бациликус-булгарикус дето ни вкисва млякото?
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление ЕС се управлява от добре "хранещи" се калинки, точно като тая на снимката. К'во стана с Боршош, публикува ли си крадливите отчети....
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази кога ще я видам в затвора заради 2 милиарда откраднати пари от санирането ?Или тъпкачът й сега я уреди с нова службичка, откъдето пак да си купува лачени чанти по 20 бона.
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МОЖЕ ТАНЦ С ТОМАХАВКИ, НО ПО МУ ПРИЛЯГА ТАНЦ С БУХАЛКИ
48
0
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Е как! Те сами си промениха имиджа, не е нужно никакво председателство! Дамата на снимките кара 85 годишна баба да си търси работа, а не да реве , че и е малка пенсията, а Баце сравнява мигрантите с Левски, а администрацията на Външно, съставена от какви ли не калинки , забравя да иска разрешение за дипломатически полет над Иран.За други, по - незначителни изявления, издънки, изцепки да говоря ли?Или направо за грандиозните да напомня?
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се надяваме, че председателството няма да промени имиджа ни. Иначе цяла Европа ще разбере, че сме държава на гешефти и имитации.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ги плаши думата българин защо привмат българи в държавите си.Аман от *** западняци с претенции!
45
0
 
21
 
! Отговори
фактите преди 6 години
С тази корупция по всички "етажи" на властта , трудно ще ни се оправи имиджа , ако ще и 100 години да сме председатели на ЕС
44
0
 
18
 
! Отговори
1 преди 6 години
другарката свинеткова,дали ,ще включи танца със саби в програмата,по време на европредседателството ни,при посрещане на гостите.
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имиджа ха ха работил съм в Италия имам роднина в Англия имам комшия в Германия по точно сина му думата българин така ги плаши повече от мигрантите та еи това ни е имиджа щом ни имат за по долни от един етнос айде да не казвам кой
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не стане това председателство само една голяма кьор софра .
41
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, това гербаджиите изпревариха комунистите по хвърляне на димки. Яко надграждане пада, а запада гърми, че сме най - корумпираните.
40
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оооо, ще промени имиджа ви пред Европа и още как.Бързичко ще разберат за какво става въпрос, ама не началниците, а обиконовените, щото те началниците знаят, но си траят...
39
0
 
31
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Ето това е съвремието всичко е фалшиво- замазано, но кухо.Храната менте, въздуха гаден щото технически прегледи менте и въглища менте, няма пари за БАН и за болните но има 200 млн. за председателство - имидж менте.Изгнило е като късен соц. ама няма да се разпадне а ще стане по-зле защото няма алтернатива.
38
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лиле, яхвай смело Европата и почвай да лъскаш... имиджа! Няма вечно те да са отгоре я! Имаш цялата ни морална подкрепа!
37
23
 
0
 
! Отговори
манипулатори преди 6 години
Тука май някои плачат да се върнем в годините на социализма?
36
1
 
25
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 6 години
... Пред кого гоните "ИМИДЖ" , Другарко Павлова ? ... Пред почти разпадналия се ЕВРО СЪЮЗ , ръководен от Световните Господари от Еврейски и ХАмерикански произход ли ? ... Другарко Павлова , само ще Ви кажа - 100 ЕВРО СРЕДНА ПЕНСИЯ , 250 ЕВРО СРЕДНА ЗАПЛАТА , БОЛНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ , ОТВРАТИТЕЛЕН МУТРИЗЪМ , ВРЪЗКАРЩИНА И КОРУПЦИЯ АБСОЛЮТНО НАВСЯКЪДЕ ИЗ СТРАНАТА !!! ... КАКЪВ "ИМИДЖ" гоните ?!?! ... Май по - скоро гоните да НЕ Ви спрат "ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИЧКИ" , с които си пълните сметките !!! .....