Връзките "София-Анкара" – добросъседски, без намеса!

Премиерът разговаря с турския министър по въпросите на ЕС
27
Връзките "София-Анкара" – добросъседски, без намеса!
Снимка: Правителствена пресслужба

Връзките между България и Турция се основават на принципите на добросъседство, взаимно уважение и ненамеса във вътрешните работи. Това е било констатирано на срещата между министър-председателя Бойко Борисов и министъра по въпросите на ЕС на Турция и главен преговарящ Йомер Челик.

В разговора е било потвърдено, че стабилното и устойчиво развитие на отношенията между двете страни е приоритет на българската външна политика.

Борисов е подчертал, че Турция е непосредствен съсед на България, съюзник в НАТО и важен партньор в области като миграция, борба с тероризма, енергетика, земеделие, търговия.

"Активният и конструктивен диалог на различни равнища през последни месеци допринася за създаване на положителна атмосфера в двустранните отношения", е заявил още българският премиер, цитиран от правителствената пресслужба.

Бойко Борисов и Йомер Челик са дали висока оценка на усилията на двете страни за справяне с миграционния поток. Те са отчели положителния ефект от Споразумението между ЕС и Турция по миграцията, довело до реално намаляване на броя на нелегалните мигранти, влизащи в ЕС.

Българският премиер и турският министър са констатирали и интензивното икономическо сътрудничество между двете страни и са изразили съгласие, че има още възможности за развитие на двустранните връзки в секторите енергетика и енергийна инфраструктура, инвестиции, животновъдство, транспорт, туризъм.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 11 месеца
Гроздето кисело!
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ердоган и Борисов да договорят премахване на двойното гражданство на екскурзиантите.Само тогава ще имаме реално добри отношения.Лично аз нямам никакво лошо отношение към турците които си живеят в Турция както си разбират живота.Тези "специалните" които са се разкрачили между двете държави създават предпоставки за лошо отношение.Крайно време е да се ориентират към едно гражданство.
21
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Един типаж от матряла направо кърти мивката. Когато махаха граничната ограда ревеше в възтрог, когато я слагаха пак ревеше в възтро...когат орешарски взе един милард врещя, когат боко взе двайсет мълча...Мрази пробългарският Доган ,радва са на османеца Ердоган..Сектанска му работа..
20
2
 
11
 
! Отговори
патриот преди 11 месеца
Трябва да сме признателни че за 500г ни запазиха българи(за разлика от руснаците) . Руснаците за 130г ни окупират два пъти и избиват повече от турците за 500г. Помагат ни с войска 1916гг да освободим Добруджа от руска окупация. Повечето църкви са строени при турско владичество призната е и БПЦ за легитимна преди 200г.Не забраняват на българите да използват своя език, религия и имоти....руснака отне всичко това.
19
0
 
5
 
! Отговори
ами така си е... преди 11 месеца
..ежат се само комплексари и некадърниците....
18
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
Добросъседските отношения с Турция могат само да донесат дивиденти за България.

От излишно ежене никой не печели !
17
11
 
2
 
! Отговори
Тъпитурцидухайте преди 11 месеца
По пет на нож! Българи,не забравяйте,че турците са най-големите ни врагове. За наш късмет са тъпо и суеверно племе което не става за нищо.
16
5
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 11 месеца
Не разбирам "езика "на който си драскало
15
9
 
17
 
! Отговори
АМИ ПРАВИЛНО... преди 11 месеца
ТОЧНО ТАКА , ТРЕБВА С КОМШУЛУКА!!!!
ДА СМЕ ДОБРЕ С КОМШУЛУКА ...И ОТ НИКОГО ДА НЕ НИ ПУКА!!!!!!!
СЛАВА НА ЕРДОГАН!!!!!
14
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До До 10

A ti kade si vidql bulgarin da raboti i da ne krade ot rabotodatelq
13
21
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 11 месеца
Къде си видял турчин да работи бе *** ХАХАХАААА
12
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Българина

до БГ на 9
защо живееш въобще вземи се гръмни виж ТУРЦИЯ даде 15000000турски лири за Църква в Истанбул ела виж всеки петък се чистят църквата и гробищата в Истанбул,а вие палите джамиите в БГ
11
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така се в надупил Суджук паша, че всеки един изпратен от Ердоган дошъл у нас, минава, забърсва го и си отива. И той се кефи, кефи, вече е свикнал. И каквото искат, изпълнява. България, Български народ, що не си гледат работата.
10
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен

анонимен 3
как ще махнеш двойното гражданство,обесни ни по конкретно.Ако не са ТУРЦИТЕ в БГ кой ще бачка, ромите ли.ей мислете трезво а не е надрусани
9
20
 
15
 
! Отговори
Българина преди 11 месеца
Сигурно договориха още 109 джамии и 25 турски партии, за всяка област по една
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Боко се епринидил до там, че приема министри. Трябва да го приемче равностоен по ранг. Нали си имаме министър по европейските въпроси.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ТАЗИ ЖЕНА В ЛЯВО, ДЯСНАТА РЪКА НА БОКО Е НАЙ-БЕЗПОЛЕЗНОТО СЪЩЕСТВО.
СЛЕД КАТО СЕ ПРОВАЛИ ТОТАЛНО КАТО МИНИСТЪР НА ВЪТР.РАБОТИ, СЕГА СЕ ИЗХРАНВА НА ЯСЛАТА В МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Доган ли е, Боко е добре. Веднъж се оплака в парламента от единия Доган, но оттгогава са добре двамата.
5
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стига сте всявали страх в обществото с Турция сме добри съседи и си помагаме, ако ни нападне Русия, Турция ще ни спасява! Българи и турци, обикновенните хора, винаги сме живяли заедно и в мир и сме си пили ракията. Всички, които внасят етническо напрежение сте национални предатели.
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пощенският гълъб на Ердоган. Сега трябва да рапортува какво са му казали ислямистите от Саудитска Арабия.