Връзките "София-Анкара" – добросъседски, без намеса!

Премиерът разговаря с турския министър по въпросите на ЕС
27
Връзките "София-Анкара" – добросъседски, без намеса!
Снимка: Правителствена пресслужба

Връзките между България и Турция се основават на принципите на добросъседство, взаимно уважение и ненамеса във вътрешните работи. Това е било констатирано на срещата между министър-председателя Бойко Борисов и министъра по въпросите на ЕС на Турция и главен преговарящ Йомер Челик.

В разговора е било потвърдено, че стабилното и устойчиво развитие на отношенията между двете страни е приоритет на българската външна политика.

Борисов е подчертал, че Турция е непосредствен съсед на България, съюзник в НАТО и важен партньор в области като миграция, борба с тероризма, енергетика, земеделие, търговия.

"Активният и конструктивен диалог на различни равнища през последни месеци допринася за създаване на положителна атмосфера в двустранните отношения", е заявил още българският премиер, цитиран от правителствената пресслужба.

Бойко Борисов и Йомер Челик са дали висока оценка на усилията на двете страни за справяне с миграционния поток. Те са отчели положителния ефект от Споразумението между ЕС и Турция по миграцията, довело до реално намаляване на броя на нелегалните мигранти, влизащи в ЕС.

Българският премиер и турският министър са констатирали и интензивното икономическо сътрудничество между двете страни и са изразили съгласие, че има още възможности за развитие на двустранните връзки в секторите енергетика и енергийна инфраструктура, инвестиции, животновъдство, транспорт, туризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
Гроздето кисело!
19
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган и Борисов да договорят премахване на двойното гражданство на екскурзиантите.Само тогава ще имаме реално добри отношения.Лично аз нямам никакво лошо отношение към турците които си живеят в Турция както си разбират живота.Тези "специалните" които са се разкрачили между двете държави създават предпоставки за лошо отношение.Крайно време е да се ориентират към едно гражданство.
18
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Един типаж от матряла направо кърти мивката. Когато махаха граничната ограда ревеше в възтрог, когато я слагаха пак ревеше в възтро...когат орешарски взе един милард врещя, когат боко взе двайсет мълча...Мрази пробългарският Доган ,радва са на османеца Ердоган..Сектанска му работа..
17
2
 
11
 
! Отговори
патриот преди 6 години
Трябва да сме признателни че за 500г ни запазиха българи(за разлика от руснаците) . Руснаците за 130г ни окупират два пъти и избиват повече от турците за 500г. Помагат ни с войска 1916гг да освободим Добруджа от руска окупация. Повечето църкви са строени при турско владичество призната е и БПЦ за легитимна преди 200г.Не забраняват на българите да използват своя език, религия и имоти....руснака отне всичко това.
16
0
 
5
 
! Отговори
ами така си е... преди 6 години
..ежат се само комплексари и некадърниците....
15
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
Добросъседските отношения с Турция могат само да донесат дивиденти за България. От излишно ежене никой не печели !
14
11
 
2
 
! Отговори
Тъпитурцидухайте преди 6 години
По пет на нож! Българи,не забравяйте,че турците са най-големите ни врагове. За наш късмет са тъпо и суеверно племе което не става за нищо.
13
9
 
17
 
! Отговори
АМИ ПРАВИЛНО... преди 6 години
ТОЧНО ТАКА , ТРЕБВА С КОМШУЛУКА!!!!ДА СМЕ ДОБРЕ С КОМШУЛУКА ...И ОТ НИКОГО ДА НЕ НИ ПУКА!!!!!!!СЛАВА НА ЕРДОГАН!!!!!
12
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 10A ti kade si vidql bulgarin da raboti i da ne krade ot rabotodatelq
11
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българинадо БГ на 9защо живееш въобще вземи се гръмни виж ТУРЦИЯ даде 15000000турски лири за Църква в Истанбул ела виж всеки петък се чистят църквата и гробищата в Истанбул,а вие палите джамиите в БГ
10
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се в надупил Суджук паша, че всеки един изпратен от Ердоган дошъл у нас, минава, забърсва го и си отива. И той се кефи, кефи, вече е свикнал. И каквото искат, изпълнява. България, Български народ, що не си гледат работата.
9
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименанонимен 3 как ще махнеш двойното гражданство,обесни ни по конкретно.Ако не са ТУРЦИТЕ в БГ кой ще бачка, ромите ли.ей мислете трезво а не е надрусани
8
20
 
15
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Сигурно договориха още 109 джамии и 25 турски партии, за всяка област по една
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко се епринидил до там, че приема министри. Трябва да го приемче равностоен по ранг. Нали си имаме министър по европейските въпроси.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ ЖЕНА В ЛЯВО, ДЯСНАТА РЪКА НА БОКО Е НАЙ-БЕЗПОЛЕЗНОТО СЪЩЕСТВО. СЛЕД КАТО СЕ ПРОВАЛИ ТОТАЛНО КАТО МИНИСТЪР НА ВЪТР.РАБОТИ, СЕГА СЕ ИЗХРАНВА НА ЯСЛАТА В МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доган ли е, Боко е добре. Веднъж се оплака в парламента от единия Доган, но оттгогава са добре двамата.
4
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте всявали страх в обществото с Турция сме добри съседи и си помагаме, ако ни нападне Русия, Турция ще ни спасява! Българи и турци, обикновенните хора, винаги сме живяли заедно и в мир и сме си пили ракията. Всички, които внасят етническо напрежение сте национални предатели.
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пощенският гълъб на Ердоган. Сега трябва да рапортува какво са му казали ислямистите от Саудитска Арабия.
2
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добросъседски и особено без намеса(от Турция)ще са отношенията ни,ако се премахне привилегированото двойно гражданство на изселилите се там български граждани.Докато това съществува винаги ще има намеса от страна на Турция във вътрешните работи на България както е сега.
1
11
 
14
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Срамно е ,че искаме да станем троянският кон на *** в Европа !!