Закъсняла – визитата на Борисов в Саудитска Арабия

Съвпада с ембаргото на Еврокомисията за забрана на оръжия
Обновена: 1 дек 2017 10:02 | 1 дек 2017 09:52, Петя Славова
25

Визитата на премиера Борисов и българската делегация в Саудитска Арабия е доста закъсняла. България определено изостава от останалите европейски страни с установяването на контакт с най-силната и най-влиятелната държава в региона, заяви в студиото на "България сутрин" бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Още по темата

"Липсата на каквито и да било дипломатически връзки със Саудитска Арабия постави страната ни в неизгодна ситуация. Със смяната на ръководството там обаче имаме реална възможност за рестарт на отношенията. Визитата на Борисов несъмнено е добро начало, защото за България е важно да общува със силните и важните лидери", коментира Керемедчиев.

Премиерът ни се срещна с краля Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд. Двамата договориха задълбочаване на сътрудничеството в някои области и обсъдиха възможностите за откриване на посолство на България в Рияд.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Борис Ангелов подчерта, че е доста интересно съвпадането на последния ден от визитата на Борисов с решение на Европейския парламент, който препоръчва Европейската комисия да наложи ембарго над търговията с оръжия със Саудитска Арабия.

"239 оръжия на стойност 239 млн. евро са били изнесените за там оръжия през 2016 г. Това е голям наш контрагент. Къде обаче отиват оръжията след забраната?", отсече той.

Борис Ангелов сподели за съмнения, че оръжията всъщност са предназначени за терористи в Сирия, както и за Йемен, където се води една доста "мръсна война", на която света, по думите му, най-накрая започнал да обръща внимание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
ДЖИПСИ преди 6 години
След като СА искат да инвестират в България, нека управляващите им предложат да закупят български футболни клубове. Така ще изградят модерни супер стадиони, ще закупят качествени футболисти и така ще се вдигне нивото на българския футбол. Вината е изцяло в управляващите затова че не построиха нов национален стадион. Това е единствен начин да си изкупят вината пред българските футболни фенове и футболисти. Да не забравят че с гласовете на много от тях са на власт.
20
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 6 години
След като арабите искат да строят пет звездни хотели, нека зад НДК до хотел Хилтън изградят няколко над 100 етажа небостъргача в тях ще има и хотели. Българските калашници са по качествени от руските. Освен това има какво да търсят от нас, въпреки че има ембарго срещу тях. Българи не се съобразяват с ембаргото към Русия, както и към бивша Югославия. По време на ембаргото с Русия Германия им продаде завод за производство коли Мерцедес. Да се възползваме и ние с арабите но ЕС няма да ни прости.
19
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Е все бях виждал ама плондир да танцува със сабя не бех виждал!
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази визита в СА подкрепящя тероризма е грешка.
17
8
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тиквоний Велики вседържец, познат и като трижди галЕния суджук мастър не закъснява бре, без критики към монокнижеца, че ще излезе БокоХулство
16
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собственикът на ГЕРБ лети и сее беззумия и проблеми !
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука се гордеем с кукирските танци и куп стари истории. Обаче когато друга държава се гордее с нейните - били индианци :))) Единствените индианци сме ние . Най бедните , без технологичен напредък , без кадри от 40та на сам , без развитие. Тука масово сте бай *** , които само говорите и нищо повече. Постижения няма . Така и ще си заминете .
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов дали е поздравил Принца със "селям алейкум" , важна е първата дума или пак се изложи както винаги
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету много смешен танц на смъртта играе с калъчката! :-)И чаалмите как не му резнаха тиквата щото го играе с лявата ръка а при тях е забранено защото лявата я смятат за *** ръка!Тоз за два дена само гафове и излагации
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов мн намусен все едно има 4 степен Хемороиди
11
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се какво мисли Принца на Суадитска Арабия за Смяната на Имената на българските мюслунани в България 1984 , като мюслуманин едва ли би преглътнал всичко тва ей така
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоа ни Манталитет на Славянизирани кавказки тракийци явно много ни пречи за оттношенията ни с други Народи по Света
9
5
 
9
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Прилича на Източноевропейски диваци при Арабите , както се вижда на видеото някои от наще все едно отиват да се бият , така изглежда
8
13
 
13
 
! Отговори
Емигрант преди 6 години
До сега никой не поканили и никой не отишъл.Да речем добре.Сега се присетили от С.Арабия,поканиха Борисов и той отиде.До тук добре.Ама от тук,нататък пак се почна с пучите масали от дежурните червенужковци,всезнайковци?!Ама рано ли отишъл,късно ли отишъл,що отишъл,ама самолетът не го пуснали над Иран??!!А пък то една радост,ама радост,ей тъй ако е могло да падне и самолетът,че да се отървем от Цар,премиер.Не го разбирам туй племе,БЪГЪРИ??
7
6
 
11
 
! Отговори
Я преди 6 години
Зозо ти си от цецковите ***. Точно по времето на Орешарски започна буйната търговия с оръжие.
6
2
 
19
 
! Отговори
158 преди 6 години
Има една етична причина да не се произвежда оръжие. А тя е , че се убиват хора и както се оказа - се финансират точно терористите, които после ще убиват и нас! Не всичко е пари, още повече , че това са пари отиващи само в джобовете на мафията. А хората работят за жълти стотинки. А за поредната издънка на тиквата.. ми то вече свикнахме, за съжаление..
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добро утро! Тия чак сега ли разбраха, че някой плаща за оръжието на терористите. Нали половин Европа препира арабски пари.
4
21
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Важното е ВМЗ-то и Арсенал да бачкат на макс. Не работниците да си продават златните пръстени за хляб, както беше по времето на Орешарски!
3
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
бьлгария няма никаква работа сьс са това е камиларство кьдето не се спазватчовешките права аз сьм против откриване на посолство и изпращането на синиядим абаджиев за посланик са закупи орьжие за 350 милиарда с кого ще се биена кого ще го дава защо не закупи култура а орьжие категорично осьждам товапосещение
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хо-хо-хоооо...Брутален тупаник в суратя на банкянския мутрафон.Отиде да си продава оръжието на ИДИЛ чрез основния покровител на ислямския тероризъм,какъвто е Саудитска Арабия и хоп,мандалото хлопна под носа му.Язък за циркаджийските маймунджулуци с ножовете.Ами сега...няма пазар за оръжието,няма и сваляне на запора върху милиардите на Суджук паша.