С Албания и Македония: Правим обща платформа за сигурност

Трите държави ще провеждат съвместни учения и тренировки
Обновена: 2 дек 2017 11:56 | 2 дек 2017 11:55,
51
С Албания и Македония: Правим обща платформа за сигурност
Снимка: архив "Булфото"

България, Албания и Македония слагат началото на общи действия в отбраната, с които ще създадат условия за създаване на обща платформа за сигурност.

За това си стиснаха ръцете военните министри на България и Македония и зам.-военният министър на Албания на среща в Охрид.

Трите държави постигнаха съгласие за конкретни действия, свързани с планиране и провеждане на съвместни тренировки и учения на Силите за специални операции, както и на структурите, отговорни за действия при извънредни ситуации.

Това съобщиха от военното министерство, цитирани от БТА.

Участниците в тристранната среща са изразили съгласие, че така се поставя началото на важен политически процес за общи инициативи в отбраната.

В срещата участваха министрите на отбраната на България и на Македония Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска и заместник-министърът на отбраната на Албания Петро Кочи.

Поради проливните дъждове в Албания, министърът на отбраната Олта Джачка е взела решение да бъде представена на тристранната среща от своя заместник, тъй като се е наложило да се върне в Тирана, за да ръководи действията по оказване на помощ на населението, уточниха от министерството на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албания и Македония , че и България ами и Косове ще е за капак.
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТО ЕДНИ АРМИИ... ЧЕ ЧАК И СЪВМЕСТНИ УЧЕНИЯ ЩЕ ПРАВЯТ. ХА-ХА-ХА
40
1
 
0
 
! Отговори
ЗА КОЛЕДА 150 кг. преди 6 години
И този се угои като Борисов, да не останат по-назад от масивния Пеевски и Цацаров.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАРЕШКИ НАЛИ КАЗА, ЧЕ ОСВЕН ТРИТЕ ПРАСЕТА , БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА И ОТ ТРИМАТА ***.
38
3
 
0
 
! Отговори
X + Y + Z = НУЛА преди 6 години
Когато размерът нa дебелината по Z надмине ширината на раменнета по Y , а по X остане най-отгоре едно ръпонче си казваш добре че му е толко малка кратунката та противника да немое да га умери и да си останеме без мЪнистЪр, оти друг текоф сио немаме
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО НА ШКЕМБЕ ВОЕВОДАТА.
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници.Нищо друго.Руснаците въоражиха сърбите до зъби с оръжие.Само за последните месеца са им доставили 16 мига.
35
2
 
2
 
! Отговори
demograph преди 6 години
Всичко си идва на мястото. Изгражда се бариера пред *** от Гърция и Сърбия. Под диктовката на НАТО и САЩ. Следва продължителен вой на умряло от изток.
34
1
 
9
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
А ми нормално. Какво се чудите Албания 700 г. е била част от България, за Македония няма какво да се говори. Сега най вероятно и Албанската Православна Църква ще пойска БПЦ да и стане майка, както си е било. Не забравяйте, че православните от Албания са се преселили в България след ислямизирането на земите им. Нещата си идват на мястото. В Кремъл и Белград газ пикаят ...
33
1
 
5
 
! Отговори
над клищетата преди 6 години
До Анонимен 32Защо мислиш, че като са НАТО-вски тези стани, ще й се противопоставят? Освен това има глогални сили, които негласно също тикат в тая посока! Геноцида над българите например, през 20 век в Югославия и Гърция, беше под мощен чадър и от началническия Изток и от началниеческия Запад.... Факт!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30 Какъв отпор на Сърбия,та тя е заобиколена от 6/шест/ НАТОвски държави,къде ще шава?Що се отнася до отношенията македонци -албанци,те за в бъдеще ,ще бъдат още по-лоши,защото албанските партии,не се отказват от исканията си ,езикът им да е официален в ЦЯЛА Македония!! Искат и смяна на химна и знамето!
31
2
 
5
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Този на снимката още ли се брои за патриот.
30
4
 
5
 
! Отговори
много правилно преди 6 години
Отпор срещу геополитическите планове на Сърбия, а за що не и Гърция срещу тази територия, включително и срещу нас...... ....едновременно с това стопиране на напрежението и подобрени отношения между Македония и Албания! Чудесно решение!
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този съюз ,не е много ясно ,кой кого ще пази ,особено ,като се има в предвид състоянието на нашата армия,защото се оказа,че Македония има 3 пъти повече хеликоптери от нас,а и танковете им са почти колкото нашите! Албанците ,пък ,като стане въпрос за война със сърби и гърци ще мобилизират повече хора.Повечето от нашите при мобилизация ,ще избягат в чужбина!
28
3
 
5
 
! Отговори
Бегай Копче се кине преди 6 години
Проектът ГЕРБ в коремите и по-надолу
27
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поделихме си Македония с албанците.
26
0
 
14
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
Преди десетина години щяхме да приемем тази новина като виц.
25
4
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Значи албанците ще ударят Русия откъм север а македонците от юг.Ние им нанасяме фронтален удар и с Русия е свършено.
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците, чрез своите послушковци в държавното управление, се опитват пак да ни набутват в пропаднали клаузи, та да вадят с нас горещите кестени после...
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Албания и Македония: Правим обща платформа за сигурност!?!Тя ще е една сигурност - разровиш ли я, ще мирише ...Върхът на тъпнята е това. Намерили с кого да се сдружават нашите ***!...Нито Албания, нито Македония някой ги бръсне за слива, нас вече май също.Краставите магарета през девет дерета се надушват.Но нещо ми подсказва, че пак ще го отнесем накрая.