Защо Симеон Сакскобургготски беше в делегацията в Рияд?

Георги Милков: Посещението на Борисов е историческо
3 дек 2017 12:16, Елка Василева
126
Защо Симеон Сакскобургготски беше в делегацията в Рияд?
Снимка: БТА

Посещението на премиера Бойко Борисов в Саудитска Арабия е историческо, защото се случва за първи път в отношенията между двете страни. Това заяви журналистът Георги Милков пред Нова тв.

На въпрос защо Симеон Сакскобургготски е бил част от делегацията Милков обясни: "Причината е много проста и очевидна и това е много добър ход на премиера Бойко Борисов, че го е поканил. Симеон Сакскобургготски познава последните петима крале на Саудитска Арабия“, каза журналистът.

Още по темата

„Бях точно до него, когато с Борисов влизаха при краля и той го посрещна с думите: "Здравей, радвам се да те видя отново", обясни Милков.

Освен това, каза журналистът, присъствието на Сакскобургготски придава една допълнителна стойност на посещението, защото Саудитска Арабия е абсолютна монархия.

Според Милков една от най-важните договорки, постигната по време на визитата на Борисов, е за отваряне на българско посолство. Това се очаква да стане още в първите месеци на 2018 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОСТАП БЕНДЕРАма бодигарда вече носи една върху друга две бронирани жилетки.Прилича на ракла.
75
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеон Сакскобургготски бил коронясан за цар.........
74
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Договори-балони или укриване на мвъсни пари?
73
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мачкай боко червените бок....
72
6
 
46
 
! Отговори
ОСТАП БЕНДЕР преди 6 години
ТОЧНО ТАКА - КРАЛЯТ ПРИЕМА ЦАРЯ, А БОДИГАРДА СЕ Е ВМЪКНАЛ МЕЖДУ ДРУГОТО. ИНАЧЕ КОЙ ЩЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА БАНКАЯНСКИЯ СО ПОЛ. ПОТЕКЛО ЛИ ИМА, ОБРАЗОВАНИЕ ЛИ, ВЪЗПИТАНИЕ И ВИЗИЯ ЛИ? НЕ , БОКО Е ЕДИН *** И НАХАЛЕН ШОП, КРАДЕЦ И ДАЛАВЕРАДЖИЯ ОТ НАЙ-ВИСОКА КЛАСА. ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ НАРКОТИЦИТЕ И УБИЙСТВАТА. ***, ЗЛОБЕН, ДРЕБНАВ, ОТМЪСТИТЕЛЕН СТРАХЛИВЕЦ И НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ-ЕТО ТОВА "ЧУДО" НИ ПРЕДСТАВА ПРЕД СВЕТА. РЕЗИЛ!
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vmesto da izhvarlim fanatichnite sauditci, nie si pravim posolstvo?! Shte iznasiame orajie, shte vnasiame isliam! Kakva hubava sdelka za Saxa! Princ Kiril tova i chaka, tozi ***!
70
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЙ БОРИСОВ И БАЛЕТ ЩЕ ИГРАЕ, НЕ МУ Е ДОШЛО ОЩЕ ВРЕМЕТО.В РОЛЯТА НА УМИРАЩИЯ ЛЕБЕД ЩЕ ИЗГЛЕЖДА НА МЯСТО.
69
2
 
26
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Въпросът е не защо Симаен а защо Каракачанов е там. Явно ще продаваме оръжие.
68
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати и гащника на снимката!
67
3
 
23
 
! Отговори
'4i4o преди 6 години
ЕДИН ОТ СИНОВЕТЕ НА ЦАРЯ СТАВА КОНСУЛ СЛЕД НОВА ГОДИНА В СА !!!!!!!
66
7
 
26
 
! Отговори
Пеевски преди 6 години
Ке продава царските имоти на арабите, за Бойко - комисионната.
65
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЪРКУЛНАЛО СЕ ГЪРНЕТО (Борисов) и си намерило похлупака (Симеон)
64
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOVA E KOMARDGIA,A NE MONARH.BASHTA MU IZBI ZVETAT NA BALGARSKATA INTELIGENZIA.BASHTA MU RAZSTRELYA NIKOLA YONKOV VAPZAROV.
63
3
 
32
 
! Отговори
кон+куче+слуга преди 6 години
Всеки монарх се фука с коня си, с кучето си, както и с прислугата си
62
3
 
33
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Маного е ясно защо Баце води Сиемеон със себе си - за да може да влезе. Иначе щеше да стои пред вратата, както му се случи последния път в Катар.
61
2
 
25
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 6 години
Няма да се изненадам,ако го е завел да си избере резиденция и да го направи първия наш посланик в Суадитска арабия. То друг кого ли да изпрати? Цецка Цачева я подслони в министерството на безсъдебните реформи,баба Руми Бъч я направи съветничка след като доказа в нейно лице,че МВР може да се управлява и без министър,Менда не дава парламента и остава само факира от Мадрид дето оправя за 800 дни. За този се сещам,че беше казал,че няма да управлява с БСП ,а стана сол *** на Серго!
60
3
 
30
 
! Отговори
sorry преди 6 години
Шайка престъпници на държавна софра.Единият ни оправи отвсякъде.За има,няма 800 дни юпита и роднини излетяха в Космоса.След голямата приватизация,последва-тихата.Хотел до хотел,крадец до крадец.То не бе Велчев,ами постни пици бол.Другият от шайката иска за няколко пъти по 800 дни да ни довърши окончателно.
59
3
 
30
 
! Отговори
Пинко преди 6 години
сами си създаваме реалността всички заедно, стига сте се оправдавали само с боко и царя, защото ние сме ги оставили да правят това и само мънкаме...
58
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САНДОКАН ОТ ГРОБ
57
3
 
28
 
! Отговори
ЕВО преди 6 години
Клета България,не случи ни на царе,ни на министри,ни на политици ,само крадците в пъти повече.Ти на мен,аз на теб - върти се гербера широко,а народа гол и бос.Тръгваме за някъде,а не знаем за къде пътуваме.Така през първата,втората световна война,а днес в третата България, клета е разграден двор отвсякъде.То не остана друг-Бог да пози България.