Защо Симеон Сакскобургготски беше в делегацията в Рияд?

Георги Милков: Посещението на Борисов е историческо
3 дек 2017 12:16, Елка Василева
126
Защо Симеон Сакскобургготски беше в делегацията в Рияд?
Снимка: БТА

Посещението на премиера Бойко Борисов в Саудитска Арабия е историческо, защото се случва за първи път в отношенията между двете страни. Това заяви журналистът Георги Милков пред Нова тв.

На въпрос защо Симеон Сакскобургготски е бил част от делегацията Милков обясни: "Причината е много проста и очевидна и това е много добър ход на премиера Бойко Борисов, че го е поканил. Симеон Сакскобургготски познава последните петима крале на Саудитска Арабия“, каза журналистът.

Още по темата

„Бях точно до него, когато с Борисов влизаха при краля и той го посрещна с думите: "Здравей, радвам се да те видя отново", обясни Милков.

Освен това, каза журналистът, присъствието на Сакскобургготски придава една допълнителна стойност на посещението, защото Саудитска Арабия е абсолютна монархия.

Според Милков една от най-важните договорки, постигната по време на визитата на Борисов, е за отваряне на българско посолство. Това се очаква да стане още в първите месеци на 2018 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦАРЯТ ЗАМИНА ЗА ДА МОЖЕ КРАЛЯТ ДА ГО ПРИЕМЕ, А С НЕГО И БОДИГАРДА.ЩОТО ИНАЧЕ РАНГЪТ НА БОРИСОВ Е НИСЪК И НЯМА КАК ДА ГО ПРИЕМАТ НА ТАКОВА ВИСОКО РАВНИЩЕ.
55
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Придава допълнителна стойност, да. Не стига един кpaдльо твърд зеленчук, ами и баш изпечен мoшeник и oбиpджия на цяла държава. И какво като СА е монархия? Нашата делегация е била само от бaндюги (като изключим обикновените служители), това какво общо има с монархията?
54
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресивната мъжка природа на доминиране на една група мъже над други прозира през цялата човешка история и колкото по-архаична е тази форма, каквато е монархията с разветите саби в случая, толкова по-жалка е тя. Животинският ни вид няма бъдеще освен, ако китайците не докажат противното, ама не ми се вярва.Живеем в последните дни на човешката цивилизация, дами и господа!
53
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените накараха с годините България да забрави и да плюе свойте Царски времена . На всякъде в света царете имат силно влияние и почит. Това са отделна група хора с огромно влияние и авторитет. Второ НЕ Борисов е поканил Царя , а СА го е поканила . Има огромна разлика. Ние трябва да ценим това . Това е част от нашата 1300 годишна история и то славна .
52
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плазмодия Милко иначе как ще пътува и намазва.
51
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милков не е нужно да ни ''убеждава" защо Симеон е бил в СА.Българският народ много добре го опозна за 800 дни за да си прави сам изводите.И колкото и някои блюдолизци да му лъскат имиджа,той си остава пълно разочарование.Той е навсякъде където има единствено лична изгода.
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човечеството е извън контрол независимо от желанието на група комплексирани мъже наричащи се илюминати или, както и да е, да си вярват, че ръководят цивилизацията.Екологията е извън контрол-топенето на полюсите, подкиселяването на океана, климатът, парниковият ефект, изчезването на видове, човешката свръхраждаемост в най-изостаналите общности, ерозията и замърсяването на почвите-все неща, които не могат да се контролират с нулите в сметките на въпросните господа.
49
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету и Кубето са за затвора.Арабски затвор.
48
6
 
24
 
! Отговори
Малкия Скромен Иван преди 6 години
До Анонимен44Добре напипваш нещата. Целта е само една-боко да стане цар.Очаквам промяна в конституцията и реставриране на монархията с Боко I Тиквон фон Банкя. Тогава ще станем за смях в цялата галактика.
47
3
 
22
 
! Отговори
дддд преди 6 години
Мадридски крадец.
46
4
 
24
 
! Отговори
Дюнер хотел джямия преди 6 години
Беше една екскурзийка просто ! Оказа се че те са ни поканили .
45
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не смятам, че от "висене" в интернет непременно се затъ-пява.При хората подобно на компютрите-каквото влиза, това и излиза.Да, няма спор, че коронованите глави имат великолепно образование, но то ги учи как да управляват като владетели.Много се извинявам, но аз предпочитам да живея в република.Може би роялистите харесват идеята да са нечии поданици, на мен ми харесва да нямам владетел. Освен всичко всяка дори формална реставрация на монархията е белег за регрес на обществената формация.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мммм...да блажи?
43
14
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
В дипломацията има едни,,хватки",които не са за ,,всяка уста лъжица".Но за подолу коментиращите тайни няма Всичко им е ясно.Единственният им проблем че все още трудно си връзват гащите и от висене пред клавиатурата и малкото им сиво вещество се изпарява.
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако чакат пари от арабеските са сгрешили.Те са стиснати , а и знаят тук как се краде.
41
1
 
1
 
! Отговори
До 47 преди 6 години
Не си ти анонимен.Рихард Зорге си ,или Ким Филби.Всичко знаеш но го пазиш в тайна.А уроците учиш ли си ,че матура те чака.Гледай и от там да,,научиш" нещо,разузнавачо!!!
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото е свършил парите.Не е тайна че е хазартажия и обича казината.
39
13
 
3
 
! Отговори
До 43-Анонимен преди 6 години
Ти откъде изпълзя?,,Тоя Милков" винаги е бил ,,на светло и от никъде не е изпълзял,но ти впил очи в нета нищо друго не си чул и видял.Чувал ли си за процеса в Либия/явно не си съвременник/,за Афганистан,Ирак,Северна Африка и т.н. Навсякъде по горещите точки повече от 15 години е бил той,вършил си е работата но не го афишира като вашата другаркаЕ.Йончева.Аман от невежи пубериА със саби са ,,танцували много държавни глави;Обичаят е като нашето,,хляб и сол" ,ама кой да знае..
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като говорим за саби, сабята се държи така, че да защитава тялото, а не се "врътка", както момченце размахва пръчка.Ясно е, че нашият представител е сключил сделки, които не е желателно да стават обществено достояние.Вероятно става дума за оръжие, за земите в Рила, за гаранции за председателството ни на ЕС.
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво гнило?Не разбра ли, че на 30.11. Н.В. е прекратил делото с-у РБ в ЕС и са постигнали споразумение да му се върнат всички имоти?