Защо Симеон Сакскобургготски беше в делегацията в Рияд?

Георги Милков: Посещението на Борисов е историческо
3 дек 2017 12:16, Елка Василева
126
Защо Симеон Сакскобургготски беше в делегацията в Рияд?
Снимка: БТА

Посещението на премиера Бойко Борисов в Саудитска Арабия е историческо, защото се случва за първи път в отношенията между двете страни. Това заяви журналистът Георги Милков пред Нова тв.

На въпрос защо Симеон Сакскобургготски е бил част от делегацията Милков обясни: "Причината е много проста и очевидна и това е много добър ход на премиера Бойко Борисов, че го е поканил. Симеон Сакскобургготски познава последните петима крале на Саудитска Арабия“, каза журналистът.

Още по темата

„Бях точно до него, когато с Борисов влизаха при краля и той го посрещна с думите: "Здравей, радвам се да те видя отново", обясни Милков.

Освен това, каза журналистът, присъствието на Сакскобургготски придава една допълнителна стойност на посещението, защото Саудитска Арабия е абсолютна монархия.

Според Милков една от най-важните договорки, постигната по време на визитата на Борисов, е за отваряне на българско посолство. Това се очаква да стане още в първите месеци на 2018 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко трябва да си назад със световните събития СА всеки момент ще бъдат нападнати от Йемен и Иран, таман сега е правилният момент за посолства и разходки.
15
2
 
21
 
! Отговори
1 преди 6 години
Този вояж беше крачка кьм монархия. Политик бил клоуна предател на републиката.
14
1
 
27
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 14Вярно е че нямаме но в монархическите среди титлата на Симеончо си върви дори и без царство.Цар Хасан.Ха.Когато след 30г го представят ще казват:Хасан цар на България
13
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявайте, но този танц със саби е истинско унижение и пример докъде е готов да се изложи кариерист само и само да е на власт и да успее сделката. Арабина като дойде тук ще го накарат ли да играе Дайчово хоро? Резил! Тея забрадените не искам да имаме нищо общо с тях!
12
1
 
29
 
! Отговори
pege преди 6 години
До АНОНИМНИЯТзатова ни разказа играта за 800 дни. Окраде к,вото можа. Удъри му един език.
11
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво? Ако не бе дошъл сдуханият ,,цар'' и бе продължил Костов сега по зле ли щяхме да бъдем? Зададоха се големите европейски пари, мафията от ДС се активира, създаде партия и краде, както го е правила откак съществува. За параван разбира се е БСП.Каквито и поразии да се случат го припишат на тях и народа е доволен и щастлив. Ако не могат да поемат всичката вина, прехвърлят я на Костов! Вчера Първанов върти суче, нищо лошо за Греб и все Нинова критикува.Факт!
10
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кобургодският бандит е присъствал за да поръчителства пред саудските главорези за банкянския хайдук. Сега ще започне един бизнес... съветско оръжие произведено у нас, купено от СА и предоставено на някоя "умерена опозиция" в региона. Най-вероятно (но времето ще покаже), става въпрос за това, че САЩ зарязват кюрдите и се изнасят от Сирия, а саудците ще поемат функцията на САЩ по въоръжаване на кюрдите, обаче не с американско оръжие.
9
3
 
22
 
! Отговори
шматка преди 6 години
СА добре го пусна в страната си ама ония сега ще им вземе пустинята.Той така прави а защо ние сме го извикали.Не забравяйте че внука на комарджията и наш принц се казва Хасан.След 20-30г ще си имаме Цар Хасан.хехе
8
44
 
10
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Не мога да разбера защо всички се бъркат в работата на политиците! Борисов си знае защо. Щом го е завел, значи има защо. Тия работи не са лъжица за всяка уста. Оставете Борисов да работи, той знае какво да прави и кого къде да води!
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами за да се разберат с Бойко на четири очи да не му пипа имотите,а той да не ни съди.Тия дни и регионалния м-р каза,че ще търсят извънсъдебно споразумение,затова са спрели делото срещу Симеончо.Защо мислите,че дедо седи тук,а не си кара старините в Мадрид?Крадци и национални предатели ни управляват,а вие се радвайте,че за коледа на някои от вас ще ви подхвърлят по 40 лв.за бог да прости.
6
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сделката беше - върнете ми имотите, аз ще ви организирам посещение при хора с много пари.
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да има роднини там човека...
4
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинете, само да пипитам като дойдат чаршафосаните туристи в 5 звездните хотели, ще глобяваме ли женските за това, че лицата им са покрити?
3
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кобург ли е, когато и да го претрепеш все ще е късно! За предните знаем горе - долу! Тоя пък ни довлече в политиката тюмбелът Борисов и няма отърване от него.
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНОНИМНИЯТмного смешно...
1
60
 
10
 
! Отговори
АНОНИМНИЯТ преди 6 години
Защото е достоен българин.Всички достойни българи днес са редом до премиера Борисов в борбата му за една просперираща и силна България!