Радев: Няма какво да се коментира за членството в Шенген!

Президентът замина за тридневна визита във Франция
Обновена: 4 дек 2017 19:28 | 4 дек 2017 19:19,
32
Радев: Няма какво да се коментира за членството в Шенген!
Снимка: Валентин Николов /Президентство

Днес проведохме изключително важни разговори, обсъдихме нашите общи позиции и споделихме някои от смелите френски виждания за проблемите на Европа. Това каза президентът на България Румен Радев след срещата си с френския президент Еманюел Макрон в Елисейския дворец в Париж.

"България има амбициите да постави на масата най-критичните проблеми по времето на председателството ни", увери президентът.

Още по темата

Той потвърди, че за България също са важни приоритети като сигурност и отбрана.

"България има голям потенциал в отношение на производството, и двамата очакваме разширяване на сътрудничеството между България и  Франция. Бихме желали да видим по-голямо инвестиционно присъствие на Франция в България. Благодарим на Франция за подкрепата за кохезионната политика", допълни Радев.

"В България работим усилено за борбата с корупцията. Една от задачите ни е да се предприемем и ефективни мерки за мигрантската криза", посочи държавният глава, пише "24 часа".

"Мисля, че няма какво повече да се коментира за членството ни в Шенген. То е изключително важно за охраната на външните граници на ЕС", допълни българският президент

Фокус на срещата на Румен Радев и Еманюел Макрон е двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество, партньорство в сферата на отбраната и сигурността, образование и култура.

Това е първата среща за българския държавен глава в рамките на 3-дневното му посещение в Париж, което включва в разговор с директора на Европейската космическа станция Йохан Вьорнер и среща с новия генерален директор на ЮНЕСКО Одри Азуле.

В програмата е включено и посещение на военна база Сен Дизие, където ще бъде извършен полет на изтребител, управляван лично от Румен Радев. Президентът ще се срещне и с представители на българската общност в Париж.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
nqkoy shte mi obqsni li razlikata mejdu1. rusofilski fashisti2. evreyski rasisti3. nemski nacisti??????????????????
1
12
 
9
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Радев: Няма какво да се коментира за членството в Шенген!===========Има, има!! Коментара си ти, Радев!! Никой не иска в Шенген държава с президент руско протеже!