След трудните години Дянков видя 7 добри за България

Лошото е, че са за сметка на големите градове, отчете той
9
След трудните години Дянков видя 7 добри за България
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На макроикономическо ниво България расте, но пък основната причина за това е, че в цяла Европа има икономически растеж, смята бившият финансови министър Симеон Дянков.

Още по темата

"Има седем лоши и след това седем добри години, ние сме в началото на седемте добри години, но дърпат напред големите гладове", коментира той пред Нова тв.

"Пред нас има поне три-четири години с добър икономически растеж между 3 и 5%, но те се изработват основно в София, Бургас, Стара Загора, в Южна България", допълни Дянков.

В същото време той предупреди, че Северна България се обезлюдява, а като се стигне до един етап, в който няма вече достатъчно хора, каквито и магистрали да се строят, хората няма да се върнат.

"Тогава става голям демографски и икономически срив в Северна България и се фокусираме върху София, Бургас, Стара Загора, Пловдив. Но в Северна България икономиката липсва", каза още Симеон Дянков.

Ексфинансовият министър коментира и системата на здравеопазването и отпуснатите допълни средства в бюджета за следващата година за нея.

"В Бюджет 2018 за пореден път се дават допълнителни пари, близо 400 млн. лева допълнително спрямо предишните години. А само за последните седем години са дадени близо 2 млрд. лева повече пари. Системата ги усвоява, но здравеопазването не се подобрява", разкритикува той.

Според него обаче има някаква надежда нещата да се оправят, защото здравен министър вече е финансистът Кирил Ананиев.

"Мораториумът върху лекарствата за мен е грешка. И то по-скоро не е грешка, а показва, че по-общата политика в здравеопазването продължава да липсва", добави Дянков.

"В системата на здравеопазването, дори в тежките години на икономическа криза, по 300-400 млн. лв. допълнително влизаха в системата, но някак си качеството не се подобрява. Затова трябва да се погледне клинична пътека по клинична пътека. Да се види къде има достатъчно пари и къде няма", коментира Симеон Дянков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само роби за колонията не останаха. Всичко се подобрява, само дето доходите са като от третия свят, но това са подробности. Важното е велики вождове да има.
8
2
 
3
 
! Отговори
До №6 преди 6 години
Същия.Само не знам защо ти пишат минуси,кото всичко написано е факт.
7
3
 
7
 
! Отговори
оле преди 6 години
И аз не го харесвам тоя, ама понякога се изтърва да каже нещо вярно.За северна България е прав,че е забравена от ББ и ГЕРБ.В статията не е писано но по ТВ-то каза,че по негово време за Хемус е имало избран строител,но поради факта ,че е пуснат сигнал за картел,строителството е спряно и от тогава там не се прави нищо,т.е. ако не са нашите хора няма да се строи.Каза още,че ни предстоят още 3-4 добри години,не обясни,че това е до 2022г.,когато спират еврофондовете,тогава ББ ще се махне-няма лапачка
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не беше ли дето Борисов го доведе навремето от Америка с шумна ПР акция по медиите, колко кадърен бил.Но след като двамата ограбиха Здравния, Сребърния и Пенсионния фонд на българите, нещо посви платната.
5
2
 
13
 
! Отговори
-10 преди 6 години
Провален, непровален, Горанов е пълен некадърник пред него.
4
4
 
8
 
! Отговори
рррррррррр преди 6 години
Защо давате думата на този провалил се във всичко и навсякъде "експерт"? Защо не го питате какво търси пак тук? Далавера или е дошъл да заеме мястото на някой по-кадърен срещу много по-голямо заплащане?
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох, 80 процента неставащи за затискол за зеле. Йосиф го е казал и посъветвал египтяните да се запасяват по време на плодородните години, че след тях идват тежки. Всичко е циклично. И Маркс и Енгелс са стъпили на терията на Хегел. Този е некадърен в България, но в Англия преподава. Ами не Ви говори просто като ББ. Как ще го разберете него и такива като него. Елементарно Уотсън!
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо, защо, защо цитирате този из..мекяр? Няма ли някой по-малък ид..иот от Дянков? Даже руснаците го разбраха що за некадърник е за няколко месеца, само вие продължавате да го цитирате. Просто го забравете .
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дянков е като Мойсей - да тръгва да ходи през морето без да се притеснява.