Даваме помощ за 70 000 лева на Албания

Страната пострада най-много от интензивните валежи на Балканите
11
Даваме помощ за 70 000 лева на Албания
Снимка: БТА

По указание на министър-председателя Бойко Борисов е подготвена помощ за Република Албания, която е най-сериозно пострадалата страна от интензивните валежи на Балканския полуостров, обясни директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, цитиран от пресцентъра на МВР.

Помощта е на приблизителна стойност около 70 000 лева. Тя е осигурена от резервите на Министерството на земеделието и храните, Министерството на вътрешните работи, както и на Българския червен кръст.

Помощта е в общ обем около 8 тона и съдържа палатки, одеяла, матраци, чаршафи, комплекти за оказване на първа помощ и храни.

Транспортирането ще започне в 8 часа утре. Предвид лошото време и заради стремежа помощта да бъде предоставена възможно най-бързо на пострадалото население, ще бъдат извършени два полета с транспортен самолет "Спартан" на Военновъздушните сили

Главен комисар Николов е благодарил на ВВС за оказаното съдействие при транспортирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
не съм клошар още преди 6 години
За нашите сме душмани ,за чуждите като богоизбрани
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много бе.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мрънкачи, това е жест, 70 000 лева са нищо, давате ли сметка какво говорите. Да не ни се налага да чакаме от другаде, а само да помагаме, амин.
2
1
 
13
 
! Отговори
във форума преди 6 години
Упадък и само упадък...
1
8
 
8
 
! Отговори
хаха преди 6 години
еее браво значи сме си надвили над масрафа и сме си оправили пенсиите на пенсионерите погрижили сме се многодетните български майки а не само за джипситата и вече и помощи на другите държави даваме ЕВАЛА когато и да избягам от тая държава все ще съм на печалба . ужасф