ГЕРБ и БСП в пореден спор: За приватизацията, за "Техноимпекс"...

Лидерката на социалистите вини управляващите в лъжа
25
ГЕРБ и БСП в пореден спор: За приватизацията, за "Техноимпекс"...
Тома Биков. Снимка: Булфото

Корнелия Нинова, като лидер на социалистическата партия, реабилитира приватизацията като процес, казвайки, че след като не е осъдена, всичко е наред. Това обяви на извънреден брифинг депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му социалистическата партия в продължение на десетилетия е твърдяла, че приватизацията е криминална. "Или твърди вече, че не е криминална, или че единствената сделка, която не е криминална е за "Техноимпекс", е заключението на Биков.

По-рано днес Корнелия Нинова обвини ГЕРБ в лъжа за "Техноимпекс" и показа документи за подаден сигнал и извършени проверки на приватизацията на дружеството. Миналата седмица от ГЕРБ цитираха писмо от главния прокурор Сотир Цацаров и посочиха, че не са подавани сигнали и не са извършвани прокурорски проверки по сделката за дружеството.

Корнелия Нинова не е платила реални пари, освен 70 хил.долара, останалите 90 на сто по сделката са компенсаторни записи и бонове, обясни Антон Тодоров. От ГЕРБ представиха редица документи като доказателство, в т.ч. и служебен доклад от одит, извършен през 1998 г. от дипломиран експерт-счетоводител за балансите във фирмата.

Когато се стига до приватизация на "Техноипекс", РМД-то се оглавява от Корнелия Нинова, тя става акционер и то с 33 процента, продължи Тодоров.След това, допълни той, стига до 31 на сто, а през 2005 г , преди да продаде акциите си, вече има 48 процента в РМД-то, което притежава "Техноимпекс".

Исканията за проверки за нас не са свидетелство колко и какви проверки са осъществени, не може веднага и конкретно да заявим, че не се касае за една единствена проверка - по сигнал на КТ"Подкрепа", коментира на свой ред твърдения на Корнелия Нинова председателят на правната комисия Данаил Кирилов, цитиран от БТА.

За лидерската среща, инициирана от председателя на БСП, той каза, че до момента няма покана. Самият Кирилов бил оправомощен от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов да се включи в такива разговори, защото става дума за законодателна дейност и проекти, разработени от юристите на ГЕРБ.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини ГЕРБ в лъжа относно "Техноимпекс" и показа документи за подаден сигнал и извършени проверки на приватизацията на дружеството.

Не са подавани сигнали - лъжа номер 1, подаден е сигнал, подписан от КТ "Подкрепа", посочи Нинова. Не са извършвани проверки - лъжа номер 2, извършвани са две такива плюс финансова ревизия, добави тя. Нинова показа документи от 1998 г., 1999 г. и 2001 г.

ГЕРБ цитират писмо от главния прокурор Сотир Цацаров, чете се едно изречение от него, но не се показва целият документ, коментира лидерът на БСП и посочи, че се е сдобила с него. Нинова отбеляза, че с това писмо главният прокурор казва, че сделката е отново проверена през юли 2017 г. и е потвърдено, че по преписката не са налице данни за извършени престъпления.

"ГЕРБ защо лъжете за "Техноимпекс" и за Корнелия Нинова?", попита тя.

Лидерът на БСП отбеляза, че когато предложила лидерите на парламентарно представените партии да се съберат и да вземат политическо решение за ревизия на целия преход, всички се покрили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ГЕРБ-ерите са свикнали да лъжат, нищо ново под слънцето.Корнелия Нинова-шефката на БСП, не е ангел, но колкото и да е откраднала от "Техноимпекс" , тя си остава една аматьорка , сравнена с професионалните лъжци и крадци в ГЕРБ.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хамелеоните не са ангели, а безсрамни бояджии-клеветници. По скалата "червен/по-червен/най-червен/гербер"!
16
1
 
4
 
! Отговори
Времето е ваше-БСП преди 6 години
Техноимпекс е една от най-старите български фирми,която от своето създаване през 1965 г. работи по набиране и изпращане на висококвалифицирани специалисти и съветници на задгранична работа.Нечувани бяха подкупите за да работиш в Сирия, Либия,Тунис,Алжир,Мароко,Ангола, Мозамбик,Зимбабве,Нигерия,Куба,Танзания,Етиопия,Гана,Кувейт. И си заслужаваше.Представете си каква дребна мушица-drozofila е Президента с германските си аферички.Корни е кашалот.Ех,имах 70 хилки $,ама не ми се обадиха.Партизан
15
1
 
4
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
АТАКА ВСИЧКО БЕШЕ ДО ДНЕС,БЕЗ МЕН,ПОКАНИЛИ СТЕ ТОДОРОВ СА ПРИВЪТИЗАЦИЯТА И НИНОВА,ТО АКО ИМАШЕ НЕЩО МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ДО СЕГА ЩЯХА ДА Я ОСТАВЯТ.КРАЙ НА АТАКА,КЪДЕ Е ИВАН КОСТОВ РАЗДАЛ 70 МЛД НА СВОИ ХОРА,ГЕРБЕРИ КАКВО СЕ ПРАВИТЕ,ЧЕ НЕЩО НЕ СТЕ ИЗЖИВЯЛИ,ВИЕ СТЕ ПОЛОВИНАТА БКПЕЙЦИ,АКО НЕ ВСИЧКИТЕ,АКО ЩЕ СЕ ИЗЯСНЯВА,КЪДЕ Е РЕСТИТУЦИЯТА С ЕДНА БЕЛЕЖКА ВЗЕХА НАРОДНИ ИМОТИ,ВСИЧКО Е СМЯХ И ЛЪЖА В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мнението на от-репки като Биков, Антон Тодоров и пр., които от плювачи по ГЕРБ станаха техни иб-рици, не струва пукната пара
13
6
 
8
 
! Отговори
ЗАЩО?????? преди 6 години
ЗАЩО ЦВЕТАНОВ КАТО Е ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ И СЕ ЗАПОЧВАТ ОБВИНЕНИЯ ОТ КОИТО НИЩО НЕМОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ НА ГЕРБ КЪМ НИНОВА - АНТОН ТОДОРОВ ОСТАНА ДА КАЖЕ И КАК СЕ Е ОБЗАВЕЛА НИНОВА В АПАРТАМЕНТА СИ ЕГАТИ КЛЮКАРИТЕ- ВСИЧКО БЕШЕ КАТО ПАЗАР И ТО ЖЕНСКИ САМО ЧЕ В СЛУЧАЯ БЕШЕ МЪЖКИ -А ОНЯ ДЕТО ЦВЕТАНОВ ГО УПЪНОМОЩИЛ ДА ГО ЗАМЕСТВА ДАНАИЛ ЛИ БЕШЕ САМО ДЕТО НЕ ЗАСПА ПРЕД МИКРОФОНА СРИЧА КОЙ МУ Е ДАЛ ДИПЛОМА СЕ ЧУДЯ -ЗА МЕН ТОВА Е СТРАХ ОТ НИНОВА НОТЯ Е ДОСТА СМЕЛА И ХОРАТА И ВЯРВАТ 80% СА ЗА НИНОВА -УСПЕХ НИНОВ
12
4
 
12
 
! Отговори
Курнелия-милионерка преди 6 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чуят Нинова и обрив им избива и тръпки ги полазват. Отстрелва ги като зайци. Свиквайте, по-горе що ще става.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като си помисля, че само преди 2-3 г. това л.ке плюеше здраво по ментора си и лидер! Що за морал е това? Политическа и.мет навсякъде, а ни учат как да живеем.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ДА СА ЧИСТИ СМЕТКИТЕ И ДА ПРОДЪЛЖИМ НАПРЕД, НАЙ-НАПРЕД ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕРИ ОСНОВНО ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА.ИНАЧЕ БОРИСОВ НЯМА ДА ИМА МОРАЛНОТО ПРАВО ДА ГОВОРИ ЗА ПРОВЕРКИ.ЩОТО РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА, АЕ ГЛЕДАТ ДА Я ЧИСТЯТ ВСЕ ОТ КЪМ ОПАШКАТА.
8
2
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Егати спора кой повече е откраднал комунистите или мутрите?По скоро бихме открили кое е първичното кокошката или яйцето?
7
4
 
10
 
! Отговори
хахха преди 6 години
"...90 на сто по сделката са компенсаторни записи и бонове..."Ми тя с толкоз компенсаторки баш-комунистката Корни, освен виден приватизатор била и виден реститут значи!?...ама и много будала има тука ей!
6
1
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
СПОРЪТ НА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ 30 ГОДИНИ НАСАМ Е КОЙ ПО-ВЕЧЕ Е ОТКРАДНАЛ! И ТОВА ГО ЧУВСТВАТ ВСИЧКИ ЧЕСТНИ И ТРУДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ ПО ДЖОБОВЕТЕ СИ...
5
0
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Откъде толкова ревизьори бе? Имаме само един ревизоро , дето тичаше като ненормален от митница на митница и не направи нищо.Остана му само посмесището.
4
4
 
16
 
! Отговори
К Маричков преди 6 години
Поздравявам Форума с песента: АЗ НЕ СЪМ ГЕРБЕРАСТ , И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА !
3
2
 
17
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Документи, документи... По един и същи въпрос, от едно и също ведомство, в случая Прокуратурата. Според един прочит, от Тежката артилерия, Нинова е по черна от дявола. Според същия документ, но прочетен от Нинова, няма нищо нередно. Истината ще е някъде по средата на мнооого по голямо разстояние от Десислава Атанасова.
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, Нинова, попилей ги!!!
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя на снимката преди време не изтърси ли, че Винету не става и за кмет пък камо ли за премиер интересно кога и как си промени мнението ???