Рунд пореден за царските имоти. Страстите ще се разгорят!

Държавата имала документи и ставало ясно кой имот на кого е
36
Рунд пореден за царските имоти. Страстите ще се разгорят!
Снимка: Булфото, архив

Има достатъчно данни и архивни документи, които установяват точно и ясно каква институция е било интендантството на Негово Величество. Има и документи, които посочват кои имоти са лична собственост на Фердинанд I и Борис III. Това заяви Любомир Денев, адвокат на държавата по едно от делата за царските имоти.

Още по темата

Става дума за делото "Кричим", което държавата спечели и което отне имота от Симеон Сакскобургготски. Според него нещата са пределно ясни и всеки един спор може да завърши или със
съдебно решение или с компромиси.

"Политически сделки няма защо да се правят", отсече той пред Нова тв.

Във вторник стана ясно, че спорът за царските имоти се връща в съда. Това се случи, след като държавата направи нов завой по казуса и се отказа от споразумение с фамилията Сакскобургготски.

Министерството на правосъдието препоръча претенциите за наследствени дворци и гори да бъдат уредени със специален закон, който парламентът да приеме.

"Предполагам, че неизбежно ще се разбунят страстите, защото във времето политически въпросът е бил представен от много гледни точки", смята адвокат Ели Христова, която защитава интересите на Симеон Сакскобургготски.

"Искам изпълнителната власт да не се оттегля от казуса с царските имоти, защото в делата държавата се представлява от регионалния министър и земеделския министър (по делото за горите)", посочи тя.

Според нея, ако Министерския съвет подготви законопроект това би било добре дошло.

Ели Христова е убедена, че няма как страстите да се разжорещят, но при внимателен анализ имало начин да се стигне до споразумение.

Към момента продължават да се водят делата за Царска Бистрица, за Двореца "Врана" и за царските гори в Рила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все едно президентът да издържа всички резиденции, които ползва. Ще се разори и ще затъне в дългове. Държавата е издържала резиденциите на царя и е плащала на персонала. Представяте ли си царя да плаща за всички резиденции и дворци?
27
3
 
7
 
! Отговори
Радост вкъщи преди 6 години
Молим ти се, Дедо Крадливи да ни оправиш за 785 дни, та последните 15 да отидем на море...
26
3
 
1
 
! Отговори
До Колев преди 6 години
След като не влизаш от блога си, дали си Колев, Джон Доу или анонимен, все тая.Да, формално Фердинанд не може еднолично да вземе решение и да издаде Манифест за обявяване на война, трябват й подписите на министрите под неговия. Но, всичките министри са съдени заради участието ни, но не и Фердинанд, именно заради променения по-рано чл.17 от Търновската конституция. Има книги, има и архиви. А и от по-новото време висшият ни Оправленчески матр'ял се изучи и също си подсигури подобна индулгенцийка
25
3
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Пилат Понтийски от Банкя си изми ръцете ! Добър ученик ми беше !!!
24
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Целия тоя шум около имотите на СаксКобутгготски е поредния б'анкянски номер на Бойко. Първо е обещал на Симеон, че ако отиде с него в Саудитска арабия, ще му върнат имотите, а сега оставя решението на Народното събрание, за да каже след това: Аз исках да ти ги върна, ама депутатите не се съгласиха.
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички тука дето пишете глупости връщайте реституираните си имоти наследство от вашите бащи и дядовци които са плакали като са им вземали плода на житейския им труд и основавайте ТКЗС всичко да е общо основете комунистическа комуна и не се появявайте повече след като ви пречи правото на собственост.
22
3
 
13
 
! Отговори
Криво да седим, преди 6 години
Право да съдим. Нито един държавен имот не бива да бъде връщан на алчния старец. Всичко негово,доказано с документи да му се върне и да се маха от България! Ясно е защо подкрепя Борисов,ясно е,защо се върна.Взе хиляди декари гори,които не му пренадлежат,но не ги върна. Какви гори иска още? Алчност нечовешка.Да се връща там, от където е дошъл. България вече е обран бостан.
21
4
 
10
 
! Отговори
Внимателно преди 6 години
АЛО НАгли престъпници ограбват десетки милиарди от БЪлгарския народ показно от 1989 година..Доказано престъпни групировки маскирани като партии не им пука за БЪлгария.АКо помните продадоха "Плама" Плевен за един ЛЕВ с резерв от масла за милиарди живи долари.Продадоха БТК за 200 милиончета с 5 000 000 абонати ис 500 000 000 живи лева в касите..ЗА колко КЕ продадат царските имоти и на кого може вече да са им НАПЛАТИЛИ НА НАглеците на власт в София..
20
15
 
6
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Не мога да разбера защо след всичкото помия която се излива върху човека той продължава да работи за доброто на България и Българския народ. Не народ а *** май забравихме този цитат а аз бих го допълнил неблагодарна ***. Чудя се как може да има хора които да вярват все още на комунистическата пропаганда, лъжеха ни че живеем в рая , всички занехме че не е рай ама някой още вярват.
19
7
 
3
 
! Отговори
Колев преди 6 години
До До КолевЗащо се хващате за националните катасрофи войните които води Фердинанд са национален идеал за обединяване на всички земи населени с Българи, тук за да воюват се връщат хора които са емигрирали. И се запознайте че по това време един монарх не може да вземе сам решение за започване на война. И аз заставам с името си а не като анонимен което е присъщо за комунистите защото са страхливци.
18
2
 
10
 
! Отговори
До Колев преди 6 години
По отношение на наследството от цар Борис, да, но с ред договорки и без да се минава метър.Колкото до идващото по линия на крадлив дедо - не. Фердинанд абдикира в полза на сина си и бяга за да отърве кожата. Заради Търновската конституция, той не може да бъде съден и затова и не попада сред съдените за националните катастрофи. В Централния архив има достатъчно данни за ролята и заигравките на Фердинанд от онова време по руско-германска линия и за едни заеми, които се оказват плащания за услуги
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливият дъртак трябва с шутове да се изгони от България!!! Помните ли едно интервю в което казва, че от България не иска НИЩО? А днес е отворил лаком г::з, да прибира имоти които не са негови, а ползвани от семейството му. Колко живот му остава на дъртака, и всичко ли ще занесе на Онзи свят? Ковчега ремарке няма Дедо Мони. Не го ли е срам се питам, на гърба на ограбения българин да ламти за още и още? Хубаво са го изритали ***, защо не са му теглили един куршум е въпроса?
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз нали ви казах че неслучайно Сакса взе със себе си Тиквата в Арабия и са замислили някоя далавера да си разделят България с подкрепата на арабските петродолари!
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеончи профика париците на хазарат и пак идва да гепи от най-бедната държава в Европа
14
4
 
17
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Адвокатката на царя е една ламтяща за пари жена,която мисли само за пари!
13
4
 
13
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
Днес иска имоти,а утре трон и корона.Да вземе да прочете и като гражданин да зачита КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.Къде пише в нея за цар и за царски имоти?Дайте му една пенсия и да си гледа старините.Цар???, Де се е чуло и видяло в РЕПУБЛИКА да управлява цар??? Наследява се само частна собственост,за която има документи,прошнуровани,прономеровани,вписани.Държавна и Общинска собственост не може да се наследява или да се дава безвъзмездно,поради факта че е обществена.Просто,като бобена чорба
12
12
 
8
 
! Отговори
СТЕФАН преди 6 години
Я ХОДЕТЕ ДА СЕ СНИМАТЕ ПРЕД БЪКИНГАМСКИЯТ ДВОРЕЦ . ЦАРЯТ ИМ БИЛ ВИНОВЕН ,ЧЕ СА КЪРЛЕЖИ. ТЪРКАЪЙТЕ КАРТОНЧЕТА И ЧЕКАЙТЕ БИНГО ОТ ЦАРЯ НА ХАЗАРТА -ТОВА ЗАСЛУЖАВА БГ ПЛЕБСА . НАЙ ДОБРЕ ДА ИЗГОНИТЕ ЧОВЕКА ОТ ДОМА МУ ЗА БЛАГОДАРНОСТ ,ЧЕ НИ ВКАРА В ЕС.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проклети да са онези ллизачи дето тогава докараха мадридския крадец в българия!Те половината вече измряха де ама той няма намерение скоро да ги последва!То бива наглост бива...ама..!Трябва с камъни да го изгоним тоя нагъл навлек!
10
0
 
18
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Влезте в архивите и проверете НВ Симеон 2 Цар на Българите завеждал ли е дело за връщане на въпросните имоти. Не е. А относно дворците в София и Евкиноград те са държавна собственост също под управлението на интендатството но не са национализиране поради простата причина че няма как да национализираш държавната собственост
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как е по-правилно да се каже?Симеон Крадливий или Крадлив Симо?Не мога да реша.