Царя за имотите: Щом са държавни, защо ни ги взеха!

Нека някой ми отговори на този въпрос, настоя той
Обновена: 6 дек 2017 15:01 | 6 дек 2017 15:00, Златко Желев
282
Царя за имотите: Щом са държавни, защо ни ги взеха!
Снимка: Reuters

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски нарече казуса с връщането на царските имоти "стара дъвка, която много хора използват".

"Нека един да ми отговори на въпроса: Ако царските имоти бяха на държавата, защо тогава тя ги одържави? - попита той и продължи: " През 1946 г. ни конфискуваха имотите. Ако бяха държавни, защо беше нужен този акт. Нека някой ми отговори на този въпрос", настоя той.

Още по темата

Във вторник стана ясно, че спорът за царските имоти се връща в съда. Това се случи, след като държавата направи нов завой по казуса и се отказа от споразумение с фамилията Сакскобургготски.

Министерството на правосъдието препоръча претенциите за наследствени дворци и гори да бъдат уредени със специален закон, който парламентът да приеме.

Инаце днес Царя присъства на литургия за Никулден в църквата "Св. Николай" в Пловдив, където след края на службата прочете слово.

"Този храм е прекрасен. Дойдох специално за имения ден на митрополит Николай", каза бившият премиер.

Дядо Николай пък отвърна, че много малко имена са записани в историята на Българската православна църква. "Вашето е едно от тях", обърна се той към Сакскобургготски.


282
Още от Политика
Цацаров и шефът на ДАТО се кълнат: Няма масово подслушване!
Напиши коментар Коментари
263
0
 
2
 
! Отговори
Бандит преди 1 седмица
Срещу Държавата не се рита .
262
0
 
1
 
! Отговори
реалист преди 1 седмица
А кой ги национализира през1946г и не са ли тези ,с които ,в името на това да краднете се хвана за тяхната ръка през втория мандат
261
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Леке безсрамно
260
0
 
7
 
! Отговори
selekta преди 1 седмица
Защо не се пише истинската история как ни е натрапена тяхната фамилия за царе на България ?!
259
1
 
7
 
! Отговори
selekta преди 1 седмица
Какъв БЪЛГАРСКИ ЦАР е този, като нито той, нито баща му, нито дядо му нито някой роднина е от БЪЛАГАРСКИ ПРОИЗХОД !
258
0
 
10
 
! Отговори
Юю преди 1 седмица
Тая злощастна фамилия за България е избрала всичките си вещи с влакова композиция. Фердинанд при абдикацията си задига хазната също с влакова композиция. Борис не е имал корона за коронацията. На Симеон ежемесечно до навършване на пълнолетие е изплащана сумата от 5000 швейцарски франка... За какви имоти говорим след като в България монархията отдавна не съществува. Нито Ботев, нито Левски говорят някъде за монархия. За чиста и свята република - да. Великите сили ни пробутаха боклука си от страх
257
1
 
12
 
! Отговори
Белчо преди 1 седмица
Е тоя е много нахален.Хората не те харесват .И защо се върна ?Е то става ясно.
256
0
 
8
 
! Отговори
valeri67 преди 1 седмица
Тоя още ли не е в затвора!?
255
1
 
28
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Дядо Симеоне, държавата си ги е взела имотите защото са били нейни. Вие просто сте живели на аванта всичките години! Така , че споко! Оттегли си исковете до ЕС, защото трябва България да съди за милиарди фамилията Ви /дядо, баща и Вие/донесла толкова щети на България! Най-добре хващайте с г-жата куфарчетата и по-скоро там от където сте дошли! Приятен път!
254
2
 
12
 
! Отговори
Коко преди 1 седмица
Ами пак ще ги вземат бе.Ти и затова се върна в България бе.Да ги усучиш бе чичко.Добре че се усетиха.......
253
1
 
13
 
! Отговори
Павлин Петров преди 1 седмица
Този тъй наречен цар се върна в България за да си върне имотите за да може да продължи с хазарта
252
1
 
6
 
! Отговори
Fabrikadjiata преди 1 седмица
Sultanski nevoli na veziria, pashata...
251
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този така наречен " цар" е толкова лицемерен !Вчера гледах интервю с Кеворкян в който той твърди,че няма да има имуществени претенции към българският народ.
250
3
 
11
 
! Отговори
Ve4nia преди 1 седмица
Той саксобурготски не е глупав както и целият му род как пък се неняде бе *** му нагла народа живее в мизерия той бил цар па както са мислили твоите баща и дядо така и ти .Как не се сети да дадеш на народа нещо материално бе мошенник а само една лъжлива надежда за да те вкарат в парламента та да си вземеш имитите .*** а не човек.800 дни за да си оформиш нещо което нее твое а е на българският народ.
249
1
 
15
 
! Отговори
Неподаник преди 1 седмица
Ей цяла България да му ... в устата няма да я напълни!!!
248
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Все си мисля че искат да вземат имотите та да може някой от новите заграбници да си ги купи на много хубава цена на фиктивен търг. Така както и цялата приватизация стана в любимата ни татковина. Ама може и да се лъжа.
247
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Г. ъ. З. Глава затрива. Имлотите били одържавени. Тъй като се закрива царската институция 1946 г. и имотите се одържавяват. Тогава дъежавата се управлява от Държавен съвет. Симо се опитва с игра на думи да ни обърка. За 800 дни той оправи фамилията си, а не държавата.
246
3
 
23
 
! Отговори
extremist преди 1 седмица
Щом са държавни, защо ни ги взеха! - АМИИИИИ...ЩОТО ПРЕДИ ТОВА СА ТИ ГИ ДАЛИ...ТИКВА
245
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен

НЕ бих тръгнал от там, защото много от земите, върнати на хората след 89-а, са в семействата им от XIX век насам, а документация за покупка не винаги е налична. Подобен казус, ако го бъде подхванат от някоя хиена, може да постави под върпос имотите на десетки хиляди хора и дали те не са всъщност държавни.
244
3
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 1 седмица
Царя излезе глу..в.След реституцията трябваше да продаде всичко и да се махне от България.Така щеше да затвори тази позорна страница.