Царя за имотите: Щом са държавни, защо ни ги взеха!

Нека някой ми отговори на този въпрос, настоя той
Обновена: 6 дек 2017 15:01 | 6 дек 2017 15:00,
282
Царя за имотите: Щом са държавни, защо ни ги взеха!
Снимка: Reuters

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски нарече казуса с връщането на царските имоти "стара дъвка, която много хора използват".

"Нека един да ми отговори на въпроса: Ако царските имоти бяха на държавата, защо тогава тя ги одържави? - попита той и продължи: " През 1946 г. ни конфискуваха имотите. Ако бяха държавни, защо беше нужен този акт. Нека някой ми отговори на този въпрос", настоя той.

Още по темата

Във вторник стана ясно, че спорът за царските имоти се връща в съда. Това се случи, след като държавата направи нов завой по казуса и се отказа от споразумение с фамилията Сакскобургготски.

Министерството на правосъдието препоръча претенциите за наследствени дворци и гори да бъдат уредени със специален закон, който парламентът да приеме.

Инаце днес Царя присъства на литургия за Никулден в църквата "Св. Николай" в Пловдив, където след края на службата прочете слово.

"Този храм е прекрасен. Дойдох специално за имения ден на митрополит Николай", каза бившият премиер.

Дядо Николай пък отвърна, че много малко имена са записани в историята на Българската православна църква. "Вашето е едно от тях", обърна се той към Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
5
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Царя излезе глу..в.След реституцията трябваше да продаде всичко и да се махне от България.Така щеше да затвори тази позорна страница.
226
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя да покаже документите с които е купил земите -хиляди декари гора която тоя мошенник изсече.Да покаже документите с които не България му е строила дворци а семейството му ги е построило .Хрантутник както би казала баба ми Свикнал някой друг да му плаща съществуването -да си взема цялата фамилия и обратно там откъдето е дошъл не му стига че след 44година България плаща някакви пари на него сестра му и майка му
225
5
 
13
 
! Отговори
Партизан белград преди 6 години
Лешояд
224
3
 
13
 
! Отговори
Пинокио преди 6 години
По същата логика, по която т.нар. цар беше премиер на република!
223
1
 
25
 
! Отговори
Jessy James преди 6 години
Царе, има ли ги още тия ***, преди да докопа власта каза" Имам програма с която мога да ви ОПРАВЯ за 800 дни и да заживеем добре, взе власта, "ОПРАВИ" ни така че още ни пари от зад и заживя добре. Само заради сделката с външния дълг трябва да му се конфискува всичко.
222
4
 
11
 
! Отговори
Цецко е нашия Саакаш преди 6 години
вгледайте се в тройната ОС: Риад-Мадрит-София и нейните координатиМонарх-МонархЦар-ТикварКаунили още по така:Нафта-ДълговеКомар-ГербаленСмешникзащо го водиха тва некро из пустините, дали не е бил самият Дървояд оставян на саме с тези на които дължи КАЗИНО-парички,а?и под закрилата на БГ мЪнистерия Пръцайдухател, длъжника да е спазари "имотите" на БГескот Нацистко Монархество по програмата ДЪЛГ срещу ГОРИ/РЕЗИДЕНЦИИ и тн.и ски септ акорда. Още ББ не се опраил от Риад и Цецко фръкна за УС
221
4
 
31
 
! Отговори
Ивайло преди 6 години
Преди 1942 и след ???Всичи тези имоти са на България сиреч от народа Български дадени за ползуването на така нареченото царско семейство как сега ще станат лични че се несещам.?
220
47
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка голяма държава си уважава историята и царете/кралете . Само в долна България некви селянчета обясняват по цял ден на кого били 3 те имота. Сякаш ще отидат да живеят там. Това е история свързана с царското потекло на България повече от 1300 години. Срамно е дари да се обсъжда. Този човек в Испания има всички привилегии на благородник - в една чужда държава !Тука бедната *** само реве. За това сте бедни ...То от душа сте такива :)))
219
5
 
28
 
! Отговори
адвокат Бонев преди 6 години
До Андрешко Парадоксите са много!Бившия цар Симеон Сакскобургготски ,беше министър председател с което опулихме веднъж света!Но по големия парадокс е, че след като вече е заемал длъжността министър председател,един вид е признал републиката легализирал я е щом е заемал този висок пост, защо сега си иска обратно дворците като,че е монарх?! Чалдисал ли се е тоя човек? Раздвоява се в желанията си в поведението си.Предвид зодията му близнаци е обяснимо, че не е последователен и доста противоречив.
218
2
 
20
 
! Отговори
Павел преди 6 години
Защо ви ги взе държавата ми то е *** оговорът вие лично Симеоне с какво помогнахте на държавата върнахте се в БЪЛГАРИЯ след суматлък години със забравен роден език станахте министър покрай старите хора, който уважават предците ви. И решихте ,че можете да си върнете всичко след толкова години прекрасен живот в Испания ли там където сте бил
217
5
 
18
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
До #227 адвокат Банев. Няма да се опулят за първи път,а ние вече сме имали първи път. Кажи ми има ли друга *** нация като нашата,която да не може да намери достоен човек в нея си,за да го направи цар па макар и не със "синя" кръв,а са тръгнали из Европа да си търсят цар,да му подаряват и имоти и сега неговите наследници да имат наглостта да търсят имоти,които не са частни,а са на тогавашната царска институция,но такава институция сега няма и няма какво да се връща...
216
3
 
10
 
! Отговори
адвокат Бонев преди 6 години
Аз споменах фамилията Романови не случайно!Именно ,заради това са били избити за да нямат един ден претенции към трона.За имуществото, но най-вече към трона!Има и момент на лично отмъщение. Не толкова от страна на Ленин, ролята на друга персона остава в сянка, а именно майката на Ленин която е искала възмездие за убития му брат Алексадър.Покушението на царя което са подготвяли студенти сред които братът на Ленин е имало за цел да насочи вниманието към създаване на Конституция.Царя не е схванал!
215
3
 
24
 
! Отговори
stevensoooon преди 6 години
Симеон Сакскобургготски,Ахмед Доган,Бойко Борисов,Иван Костов,Сергей Станишев,Георги Гергов,Милен Велчев,Цв Цв,и още около 2000 такива време е за раирани ризки.
214
7
 
6
 
! Отговори
адвокат Бонев преди 6 години
шашнат Не става дума за строените с парите на хората дворци.Успокой се и помисли! Вътре в тях царското семейство е имало свои лични вещи, закупени от тях ,подарени им и т н.Става въпрос за личните им вещи и принадлежности!!!Те са ползвали двореца, докато са били монарси.Все едно са наематели.Понеже не могат да вземат със себе си всичко което е тяхно с багажа си от няколко куфара, редно тези лични неща да им бъдат компенсирани.Например книги, дрехи , пособия,разни други.
213
3
 
22
 
! Отговори
шашнат преди 6 години
До адвокат БоневЗа какво обезщетение какво чудо говориш?! Всичко е строено с парите на хората. И да си чул че царското семейство е напуснало с цяла влакова композиция? Какво мислиш е имало вътре? Да не би да ги е купил със заплатата си? Той нямзаплата защото има достъп довсичките пари на хората. Но товане ги прави негови! Всичко е купено с парите нахората.По същаталогика Бай Тодор да не би да си присвои резиденциите или да откарал цял влак с вещи в Правец?!
212
3
 
14
 
! Отговори
адвокат Бонев преди 6 години
Само си помислете, че в Русия се появи някой Романов макар и далечен роднина да претендира за дворци от Питербург, при форма на управление република. Това е абсурдно и вероятно ще го тикнат в лудница.Смешна би била, такава претенция! Ако тук имаше монархия, тогава би било различно!Но бившия цар вероятно не съобразява, че с падането на комунизма формата на управление си остава република!Не може да претедира!Частни имоти, хижи,вещи и парична компенсация за имуществото той законно, може да получи.
211
4
 
6
 
! Отговори
адвокат Бонев преди 6 години
Ще се получи правен абсурд! Държавата на улицата, а царя в резиденциите при форма на управление република :)))) Цял свят ще се опули :) Но компенсация на царското семейство за личното им имущество,чрез инвентаризацията която е била направена още тогава е справедливо и би следвало задължително да им бъде изплатена. Ако не е била платена навремето!Странно е по какви причини не са ги компенсирали комунистите? Защо ще правят инвентаризация на дворците без да изплатят някаква компенсация?!
210
4
 
32
 
! Отговори
Янчо преди 6 години
Този и цялата му небългарска фамилия нанесоха безвъзвратни вреди на България. Не само, че не трябва да му се връща нищо, но и трябва да получи забрана за влизане в страната. Стига са я грабили чуждениците Кобурготи. Баща му ни направи съюзници с Хитлер, дано да е в ада за което. Заради него нахлуа после и червената чума. А, охранителя му ще ни довърши.
209
4
 
18
 
! Отговори
адвокат Бонев преди 6 години
Аз лично се съмнявам, че навремето не са били компенсирани. ''Изгонването'' им от комунистите е след референдум ,имотите са държавни при смяна на формата на управление,обаче компенсацията е била задъжителна! Ако тогава по някакви причини не им е била изплатена- липсвали са пари в хазната, то това е трябвало да стане на по късен етап. Но ако нищо не са получили с какви пари са напуснали България и как са се издържали в Александрия? Не знам царица Йоана да е работила там. Дали са им компенсация!
208
2
 
11
 
! Отговори
Командир Корнеев преди 6 години
Тия имоти не ги ли взехме ние навремето като РМД-та бе? Голям пропуск!