Царя за имотите: Щом са държавни, защо ни ги взеха!

Нека някой ми отговори на този въпрос, настоя той
Обновена: 6 дек 2017 15:01 | 6 дек 2017 15:00,
282
Царя за имотите: Щом са държавни, защо ни ги взеха!
Снимка: Reuters

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски нарече казуса с връщането на царските имоти "стара дъвка, която много хора използват".

"Нека един да ми отговори на въпроса: Ако царските имоти бяха на държавата, защо тогава тя ги одържави? - попита той и продължи: " През 1946 г. ни конфискуваха имотите. Ако бяха държавни, защо беше нужен този акт. Нека някой ми отговори на този въпрос", настоя той.

Още по темата

Във вторник стана ясно, че спорът за царските имоти се връща в съда. Това се случи, след като държавата направи нов завой по казуса и се отказа от споразумение с фамилията Сакскобургготски.

Министерството на правосъдието препоръча претенциите за наследствени дворци и гори да бъдат уредени със специален закон, който парламентът да приеме.

Инаце днес Царя присъства на литургия за Никулден в църквата "Св. Николай" в Пловдив, където след края на службата прочете слово.

"Този храм е прекрасен. Дойдох специално за имения ден на митрополит Николай", каза бившият премиер.

Дядо Николай пък отвърна, че много малко имена са записани в историята на Българската православна църква. "Вашето е едно от тях", обърна се той към Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако има натуриални актове за имотите да си му ги върнат.Сега не е нито социализъм нито комунизъм.Така че си е прав.После ако иска да си ги продава ,негова работа.Ако един ден ако се върне пак комунизма,те ще станат пак държавни защото всичко сенационализира.Както беше навремето в казармата.Нищо не се губи,само се сменя притежателя.
186
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега да видим държавата ли има по-големи топки или дедо.
185
3
 
34
 
! Отговори
Djak Sparo преди 6 години
Ако си спомняте цървула не търсеше бащино ,и щеше да оправи България за 800 дни!?!?Дойде заграби и *** където и каквото можеше сега има наглостта да ръси простотии а българите търпението да не наритат уродливият мародер.*** ти робският народ!!!!
184
1
 
10
 
! Отговори
гг преди 6 години
Между другото ,ако има Българи,който още се чудят кой сме всъщност преди да станем християни .Родът Дуло-Ирник-Ернак-Атила и 1 е Баламбер от Хуните -Кимерийци.
183
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един недостатъчно образован старчок върти на пръсти цялата държава вече 20 години.Май ще се окаже прав за чипа в мозъка ни.
182
4
 
33
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
На тоя "цар" не му се чуваше гласчето, докато някои мошеници не го издигнаха за министър, и големите ***, вярващи в лъжите му не го избраха! Да му забранят със закон да влиза в страната ни, не само него но и потомството му! Изземване на всички негови имоти тук, и да съди и филанкишията после.
181
5
 
34
 
! Отговори
gg преди 6 години
Време му е да си стяга багажа .Докара за 800 дена Доган,Пеевски,братя Велчеви .Няма нищо общо с Българския трон .
180
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези дни един сръбски (босненски) генерал сложи край на живота си в съда в Хага,в знак на протест срещу несправедлива/според него/присъда,защото имаше достойнство и чест.Дали нашите политици ще проявят национално достойнство да игонят този нахалник,пък нека после ни съди,колкото си иска.Готов съм да инициирам всенародна подписка да платим ако ни осъди в Страсбург и да се отървем веднъж завинаги от него.
179
4
 
39
 
! Отговори
www преди 6 години
НАЙ ГЛАДНИЯ ЦАР ЖИВЯЛ НЯКОГА В ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.....
178
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само че Симеон не е български цар, затова можем да си го плюем колкото си искаме. Няма българска кръв в него. Ей на, покажи ми цар с българска кръв, милеещ за България, ще си го уважаваме. Ама тоя измамник - никога!!!
177
4
 
36
 
! Отговори
До 183 преди 6 години
За да бъда по-точен,а и да ме разбереш,ше ти кажа,че държавата си е върнала нещо,което си е нейно.А че Симеон казва,че са му "взели",има право да си дрънка всякакви нелепици.
176
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще му върнат имотите ама какво ще стане с горите? Аз съм за да му ги върне държавата,те са си негови,ама само да не сече
175
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе той че е за изгонване,за изгонване е.Ама тия,които му предложиха да стане м-р председател,къде им беше акъла?Или и те са като ония,дето доведоха дедо му.Истината е,че покрай него и те забогатяха.Т.е.ползвали са се взаимно,а народа духаше супата.Да ви е сладко.
174
11
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До До 179Истината е една. Вапцаров е велик поет, но това не му дава право да убива хора.
173
4
 
29
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Какво очаквате от един немец - да ни уважава ли?Да милее за България ли?Ние му се хилехме, той ни мандръса..
172
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВзема се нещо, което не е твое. Как държавата ще вземе нещо, което си е нейно. Помисли бе алоуууууу, включи си мозъка.
171
1
 
17
 
! Отговори
До 179 преди 6 години
Ти не си българин.Повече нищо няма да кажа.
170
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Царя:Щом са държавни,защо ни ги взеха?Ами точно за това,бе алоууууу,пии гинко билоба,че нещо съвсем си взел-дал.
169
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е единственото добро нещо което Русия е направила за българия,да изгони царя.
168
29
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До АнонименБащата на този дядка увеличи България без един изстрел, а Вапцаров, пардон ''ръководителят на минно-подривната дейност'' в групата съветски диверсанти, дошли и финансирани от СССР през 1941г. е осъден на смърт не от Борис а от българския съд.