Царя за имотите: Щом са държавни, защо ни ги взеха!

Нека някой ми отговори на този въпрос, настоя той
Обновена: 6 дек 2017 15:01 | 6 дек 2017 15:00,
282
Царя за имотите: Щом са държавни, защо ни ги взеха!
Снимка: Reuters

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски нарече казуса с връщането на царските имоти "стара дъвка, която много хора използват".

"Нека един да ми отговори на въпроса: Ако царските имоти бяха на държавата, защо тогава тя ги одържави? - попита той и продължи: " През 1946 г. ни конфискуваха имотите. Ако бяха държавни, защо беше нужен този акт. Нека някой ми отговори на този въпрос", настоя той.

Още по темата

Във вторник стана ясно, че спорът за царските имоти се връща в съда. Това се случи, след като държавата направи нов завой по казуса и се отказа от споразумение с фамилията Сакскобургготски.

Министерството на правосъдието препоръча претенциите за наследствени дворци и гори да бъдат уредени със специален закон, който парламентът да приеме.

Инаце днес Царя присъства на литургия за Никулден в църквата "Св. Николай" в Пловдив, където след края на службата прочете слово.

"Този храм е прекрасен. Дойдох специално за имения ден на митрополит Николай", каза бившият премиер.

Дядо Николай пък отвърна, че много малко имена са записани в историята на Българската православна църква. "Вашето е едно от тях", обърна се той към Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия докато си чества царете ..успя да изгони нашите велики царски времена и да настрой народа срещу тях. Не само българскя Цар , но и румънския бяха из гонени след окупирането на България от руската армия 1944.Прочетете си историята.
166
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само простото племе Българско може да си плюе монархията. За това сме на това положение вече 700 години. Племе незачитащо нищо. Тука некъв *** от панелната дава мнения, за дядки и алабаланици . Ама мишок днес живееш на земя която е извоювана от хора като него. Не като тебе женчовци . Кралете и Царете са символ на обединението и силата . Но ти никога няма да го разбереш , защото си обикновен човечец, без история :)))
165
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бащата на този дядка ни съюзи с Хитлер и ни докара трета национална катастрофа.Бащата на този нахалник уби най-големия поет за времето си Никола Вапцаров-днес преведен на над 80 езика.Симеон ни излъга,че ще се оправим за 800 дни под негово ръководство,а оправи само себе си.Обиждаше ни публично и се държеше високомерно.Днес удря ръката,която го хранеше 20 години и която го направи богат.Съди държавата,в която се кълнеше,когато дойде.Лицемерен, непочтен и лаком за пари човек човек.
164
2
 
11
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До майнаХем от нашите данъци ще се поддържат и ремонтират.
163
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NE ZAR,A KOMARDGIA.
162
4
 
12
 
! Отговори
майна преди 6 години
Трябва да се конфискуват имотите на царя, да станат държавни, сиреч на властимащите, така хем Волен ще може да си почива с жената и децата в тези имоти, хем народа ще е щастлив, че царя няма нищо.
161
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе, царю! Онези пpocтaци по онова време, милиционер-комунистите, хал хабер са нямали кое е лична собственост! Правели са ПР, без да е било известно понятието, но сействията са били полезни за тях!
160
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами взели са ги, защото са именно държавни. Били са собственост на Царство България, чийто приемник е Народна Република България, а не семейство Сакскобурготски. Щом като имотите не са закупени от частно лице, а са предоставени за ползване от държавата, са държавни. Все едно Плевенлиев да си поиска сградата на президентството или далечни роднини на френски крал Лувъра с Мона Лиза в него.
159
2
 
12
 
! Отговори
Tiko преди 6 години
Dedo Simo taka usuka na Boko toplite 4e nqma izmakvane .
158
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата му нито говорят български, нито живеят тук. Самият той вече е на преклонна възраст, за какво е целият този ламтеж за имоти?!
157
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако му дадат "Врана" и "Царска бистрица"политиците и магистратите ще покажат,че са малодушни страхливци,без лично и национално достойнство,готови да се надупят на всеки,дори и на едно изкукало и крадливо старче,което няма да ги занесе на оня свят,но със зъби и нокти се бори да обезпечи родата,която след него ще ги продаде я на някой Хасан,я на някой Шабан.Защото едва ли някой вярва,че неговите наслевдници ще дойдат да живеят тук.Важното е да се докопат до имотите и после да вземат парата.
156
2
 
1
 
! Отговори
От Борко до Бойко преди 6 години
на цари имота е на царо хомутяга га едуа нацискио суджук го незабелваха-са биле фанале срамна аХнална болетс на Прцанелите от ГиГрабителския поток.Първо да докаже че не е ползваледна дойче марка или пфенинг печатъни 1933-45 и тогава ще говориме дали има нещо общо с изграждането на концалгерите. От къде Итлър е купил дръва за коловете и бодлива тел з оградите? от Боровец и Самоковските тенекиджийски работилници чиято собственност, до доказване на обратното, са били продавани от цар Борко.
155
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не и провървя на България след 1944 г. Най - простата *** " завзе " властта и дерибейства до ден днешен .Казах.
154
2
 
1
 
! Отговори
майна преди 6 години
До Афуз АлиАфуз, я ни прочети сега защо дядо ти е бил съден. Или ще се скриеш. Сигурен съм че е убил някого.
153
4
 
15
 
! Отговори
Давид преди 6 години
Работа ти тук нямаше . И Ванга ти го каза .
152
2
 
14
 
! Отговори
Честен преди 6 години
До Народният(?) съдМалко е действал, малкооо!
151
1
 
9
 
! Отговори
чекист преди 6 години
Аз също реституирах земи и гори-разбира се не с мащабите на Симеон.Признаха ми без коментар земята с нотариални актове, покупка с подписа на кмета и тези за които дядо ми е плащал данъци в общината. Имаше в края на краищата опция свидетели, но стана неразбория -всеки вади свидетели, имаше парадокс един и същи свидетел за една и съща земя свидетелства на двама различни претенденти. Накратко, ненадлежно документираната земя на съд. Какъв му е проблемът на Симеон български съд?
150
14
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Другари много обичате думите одържавяване, конфискация, враг на народа, народни пари, смърт за богатите и т.н. Но първа конна армия на на Будьони отдавна я няма. Има ЕС, съд в Страсбург и споровете се решават там.
149
2
 
4
 
! Отговори
naco преди 6 години
Да,,с право търси ОТГОВОР на ЛОГИЧЕН въпрос,г-н Сакскобурготски! както и НИЕ търсим примерно ЛОГИЧЕН въпрос на ДАЛАВЕРАТА с ЦСКА,а именно,ако "ФК ТИРЕ" е ЦСКА,то КОЙ отбор бе ФАЛИРАН с ЗАЩО на 09.09.2016 г от другарите Борисов,Кралев,Михайлов и "бизнесмена" Ганчев? НАРОДЕ????
148
6
 
12
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Те болшевиките хубаво постъпиха с техния Николай!